Grabz: PCV+WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Grabz
Kretozord

Re: Grabz: Las, BSB do krasnali

Post autor: Grabz »

Matis pisze:grzyby jadalne tylko raz
Można jeść wiele razy tylko szybko zanim zaczną działać.
Matijjos pisze: liście drzew to jakaś gąbka
Potwierdzam, gąbkowiec pospolity.
Matijjos pisze:Trochę pnie takie za mało urozmaicone
Może troszkę, niestety jeśli ktoś chciałby poustawiać modele mogłoby przeszkadzać. Jeśli robiłbym typowo na półeczkę doszłyby gałęzie, krzaki i więcej paprotek.
Matijjos pisze:na stół nadaje się to wszystko bardzo fajnie
Co szczególnie cieszy, co chwilę odsuwałem się od biurka żeby sprawdzić czy z poziomu gracza daje radę.
Fanatic pisze:A na stołach na których ja ostatnio gram po lasach zawsze zostaje tylko placek zieleni bo każdego drzewa denerwują
No cóż, miałem wątpliwą przyjemność widzieć kawałki zielonej wykładziny, pourywaną kartkę w kratkę w charakterze lasu. Niestety zależy od podejścia do hobby, niektórym granie samymi podstawkami i kartonikami nie przeszkadza, dla mnie to odzieranie rozrywki z jej ważnego elementu.
Fanatic pisze:wiewiórki
smiejagreg pisze:wiewiórka
A niby czemu kraś na samym brzegu lasu stoi :twisted: .
Jedziem dalej, Zug do BB, jeden z moich ulubionych modeli.
Obrazek
Zapraszam do komentowania.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Świetny =D>
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Grabz
Kretozord

Podziękował.

Na początek orki które już gościły, ten w środku jeszcze nie.
Obrazek

Porcja terenów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I WIPy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czysto, schludnie czyli porządnie. Dobra robota =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajny ten bastion O&G (kiedy ja się nauczę malować takie szachownice #-o :wink: ). Jedynie na scianie, na której są zawieszone tylko 2 elementy, coś by się jeszcze przydało. Jakiś łeb np...

Grabz
Kretozord

Dżyngis-gobo-chan, gobliński generał na prosięciu bojowym.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Początkowo miał być na konkursa ale spaprałem tarczę i dodatkowo nie obraziłbym się gdyby znalazł nowego właściciela więc dopiero teraz ląduje w galeriach.
Fotki dalej moje więc rozumiecie #-o

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, te kreski na łuku są zajebiste =D> =D> =D> .

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

świnię kupiłeś czy ulepiłeś?

fajoskie malowanie =D>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wow, świetna sprawa. Trochę dziwna ta świnka z rzeźby, ale robi fajne wrażenie :D

Grabz
Kretozord

Kapso pisze:świnię kupiłeś czy ulepiłeś?
Kupiłeś :mrgreen: . Dwa lata poszukiwań na "wystawkach" targowiskach z różnymi duperelkami, mam całą kolekcję różnych prosiaków. Gromadzone do stworzenia pierwszej goblińskiej Rednecks armii, kiedyś czytałem świetne opowiadanie. Ludzki generał przejmuje dowództwo nad zieloną armią i przekształca ją na swoją modłę, jednym z jej elementów była kawaleria na świniach.
Towarzystwo wybaczy że dopiero teraz odpisuję ale ostatnio ma bardzo ograniczony dostęp do netu.
Goblin na prosiaku na sprzedaż :!: , mam nadzieję że dochód pozwoli mi pokryć część mandatu który udało się zdobyć ostatnio.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Grabz pisze: Goblin na prosiaku na sprzedaż :!: , mam nadzieję że dochód pozwoli mi pokryć część mandatu który udało się zdobyć ostatnio.
Czyżby prędkość :?:Wiem coś o tym :mrgreen: . Wystaw na ebaya, są szanse...

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Goblin na świni gruba sprawa;-)
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Grabz
Kretozord

smiejagreg pisze:Czyżby prędkość
Pomińmy ten temat milczeniem, nauka z całego zdarzenia jest następująca, jeśli proponują Ci mandat w wysokości takiej to a takiej warto przyjąć, sprawa się przeciąga i dochodzą koszty postępowania :roll: .
smiejagreg pisze:Wystaw na ebaya, są szanse...
Tu jestem, że tak powiem w głębokiej zupie, nie mam możliwości przeprowadzenia transakcji. Jeśli znalazłby się ktoś na tyle uprzejmy by całość wykonać byłbym bardzo zobowiązany.
Noire pisze:Goblin na świni gruba sprawa;-)
Oj tam zaraz, dobrze zbudowana co najwyżej.

Teraz cuś w ramach wyjaśnień, jeśli ktoś mylnie odczytał znaczenie gwiazdy na pancerzu gobosa to bardzo mi przykro. Jako gienek musi się wyróżniać, pasowałby mu hełm chromowany ale burzyło by to nieco konwencje. Redneck armia to i z Kaptinamericka symbolika trafiła.
I jedziem dalej, nieco Wiposzczaków czy jak ktoś woli VIP.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fotki słabe bo własnoręcznie trzaskane :mrgreen: .

Ps. jakby znalazła się dobra duszyczka to przydałaby się pomoc w kwestii jebaja.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 11:12 przez Grabz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

żółte światło nie służy figurkom; z tego ,co widzę, to moar kontrast (ale to wipy, to co ja tam mogę się czepiać); wieża też wip? malujesz może pigmentem czy czymś takim suchym, żeby to walnąć na makietkie?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, grabz, wkurzasz mnie robieniem tych fotek. Przykład - runiarz. Zajmuje raptem kilka procent zdjęcia. Figs wygląda bardzo dobrze, ale tylko z daleka. Z bliska nie wygląda, bo nie ma co oglądać. Weź przycinaj tło na tych fotkach. Rozumiem, ciekawe tło do figsów, itp., ale nie zapominaj, co na zdjęciu jest najważniejsze. Pominę milczeniem tych pseudohammerersów, bo wk..wia mnie to, co robi się z tak zacnej niegdyś armii... Ale cóż, pecunia non olet...
Co do bastionu - drewno jakoś mnie nie przekonuje. Przydałoby się trochę poszczególne belki uwydatnić, choćby przez jakies rozjaśnienia końcówek, czy też górnych krawędzi - trochę się to zlewa, przynajmniej na fotce......

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Smiejgregu dlatego nie zbieram krasi bo zabrakło w nowych edycjach magii starych figurek.

Grabz. To samo odnośnie zdjęć za przeproszeniem wielkie g na nich widać.... wykadruj...
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Noire pisze:Smiejgregu dlatego nie zbieram krasi bo zabrakło w nowych edycjach magii starych figurek.
A ja zbieram, bo starych jest taka masa, że nigdy ich nie zdobędę wszystkich :evil: :D . Nowe mam głęboko gdzieś =; Sorki za offtop.

Grabz
Kretozord

bem pisze:żółte światło nie służy figurkom
Raczej moje zdjęcia , tak patrze na model i to co wyszło na foto i nie poznaje.
bem pisze:to moar kontrast
Nie rozumieć :?
bem pisze:malujesz może pigmentem czy czymś takim suchym, żeby to walnąć na makietkie?
Niet, nie posiadam takowych specyfików, pierwsza warstwa to bejco-farba do drewna, następnie standardowe cytadelki.
bem pisze:wieża też wip?
Tak, jeszcze nieco brakuje co bardzo dobrze Siemiejagreg zauważył
smiejagreg pisze:Co do bastionu - drewno jakoś mnie nie przekonuje. Przydałoby się trochę poszczególne belki uwydatnić, choćby przez jakies rozjaśnienia końcówek, czy też górnych krawędzi
mówisz - masz, znaczy będzie zrobione 8)
smiejagreg pisze:Kurna, grabz, wkurzasz mnie robieniem tych fotek.
Proszę na mnie nie krzyczeć bo się zamknę w sobie :P
A i z dużego G od niedawna.
smiejagreg pisze:Pominę milczeniem tych pseudohammerersów, bo wk..wia mnie to, co robi się z tak zacnej niegdyś armii... Ale cóż, pecunia non olet...
Naturalnie zwróciłeś uwagę że to górnicy.
smiejagreg pisze:Zajmuje raptem kilka procent zdjęcia. Figs wygląda bardzo dobrze, ale tylko z daleka. Z bliska nie wygląda, bo nie ma co oglądać. Weź przycinaj tło na tych fotkach. Rozumiem, ciekawe tło do figsów, itp., ale nie zapominaj, co na zdjęciu jest najważniejsze.
Noire pisze:To samo odnośnie zdjęć za przeproszeniem wielkie g na nich widać.... wykadruj...
Widzi towarzystwo, mądrzyłem sie niedawno u kogoś w sprawie fotek, że szkoda marnować pracę nad modelem jednocześnie olewając foto. Niestety padłem ofiarą własnego pośpiechu. Przedwczoraj przeczytałem tutka na Czescie, komiks lepsiejszy od realizmu i koniecznie chciałem wypróbować czy o to idzie i czy sprawdzi się metoda u mnie. Z malowaniem sie przyłożyłem z fotami lipa, mimo wykonania kilkudziesięciu.
Runowiec to model najbliżej ukończenia, dobra wiem że słabo to widać, w mojej ocenie gitara i można już co najwyżej coś spaprać. Dojdzie trawka, jak zakupie wikol + ewentualne poprawki jak ktoś nakrzyczy.
Noire pisze:nie zbieram krasi bo zabrakło w nowych edycjach magii starych figurek.
smiejagreg pisze:A ja zbieram, bo starych jest taka masa, że nigdy ich nie zdobędę wszystkich
Uwielbiam stare modele i dla nich zacząłem zbierać brodaczy, niestety budżet nie pozwala na wszystkie zachciewajki.
smiejagreg pisze:Nowe mam głęboko gdzieś
Z nowych to u mnie odpadają nowe organki i działa, paskudy bez klimatu. Na szczęście posiadam stare klasyki na drewnianych kołach 8) .

Ps. jakby znalazła się dobra duszyczka to przydałaby się pomoc w kwestii jebaja.
Łał cytat z samego siebie.
Pozdro.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Grabz pisze:
smiejagreg pisze:Pominę milczeniem tych pseudohammerersów, bo wk..wia mnie to, co robi się z tak zacnej niegdyś armii... Ale cóż, pecunia non olet...
Naturalnie zwróciłeś uwagę że to górnicy.
:P =D> =D> =D> . Nie rozróżniam tych brzydactw zupełnie :oops: :mrgreen: . A co do fotek - Twoje malowanie zdecydowanie zasługuje na lepsze...

Grabz
Kretozord

smiejagreg pisze:Nie rozróżniam tych brzydactw zupełnie
Bywa, pozostaje się cieszyć że elementy konwertowane nie odstają od oryginału.
Runiarz raz jeszcze, z ostatniego posta wyleciało foto plecków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mam nadzieję że tym razem cuś widać.
I na zakończenie zakonnica na prezent dla kumpeli.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Grabz pisze:Ps. jakby znalazła się dobra duszyczka to przydałaby się pomoc w kwestii jebaja.Łał cytat z samego siebie. Pozdro.
:mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ