Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

nie daj sie walowac Skaven jak ci powiedza ze nie mozesz to powiedz im ze maja ci pokazac to w rulebook :p po za tym nawet przy czqarach jest napisane ze moga byc rzucane do combatu ..

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Czy opłaca się brać na 1k dwóch butcherów ?? Bo jak ja grałem dwoma na turnieju to w sumie nic nie zrobili , a 130 pts to juz 3 buli.

Jak zrobic rinoxa? Mam 60 zł , więc co kupic?

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

magia jest bardzo fajna więc IMO opłaca się nawet gołych :)

zbieraj dalej i uzbieraj na ładnego rinoxa z monolith icon(bez reklam) ;)

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

koszty mojego rhinoxa którego gdzieś zamieściłem na tym forum:

zabawka nosorożca- 2,5zł
green stuff-25zł
tłów bulsa- załóżmy za 10zł
łańcuszek-5zł
i jak sie nie myle to poxylina czy inna masa-10zł
razem - 52.5 zł! czyli akurat tyle ile masz :lol2:

chyba ze chcesz zrobić jak radzi kędzierson czyli dozbierac i kupic sobie z monolit icon :P

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

A ja mam dwa Rinhoxy do sprzedania. Oryginały ze Scraplauch. Jeszcze nie wiem za ile (nie zbadałem rynku).

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

ja napisze straszne rzeczy ale mam do załatwienie dobry odlew koło 50 zł
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Post autor: Qbazss »

Miałbym 2 pytania:
1. Czy w łowce w ogóle nie warto inwestować? Z jego strzałów, wychodzi nie najgorsza balista, całkiem walczy wręcz, a przy ucieczce przeciwnika można gonić 3D6...
2. Rozpiska na hordy chaosu, swój pomysł mam, ale wole dla siebie zachować, ale według Was, na czym powinienem się skupić? Koniecznie 1000 pkt :P

Prosze mnie też nie zjeżdżać odrazu :P

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

lowca jest jakby niedopracowany ... ma zasade loner ktora go udupia totalnie bo chodzi sam i jest latwym celem .. a co do strzalow to strzela albo sie rusza i to tez nie jest dobre ;) bo goly kosztuje 145 pkt wiec nie oplaca sie .

2.na hordy chaosu najlepiej genrowac napor , ironguty ile wlezie bruiser i mag z itemem ktory obniza ld chaosu o 3 i wtedy rzucasz na nich test paniki i jest cool :P

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Post autor: Qbazss »

A jakie wymiary ma podstawka od śmieciarki?
Bo nie posiadam figurki :/ A bede ją testował kartonikiem :P

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Qbazss pisze:A jakie wymiary ma podstawka od śmieciarki?
Bo nie posiadam figurki :/ A bede ją testował kartonikiem :P
JAK rydwan 50x100
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

KARTONIKOM MÓWIMY NIE!!!(jasne ja do dzisiaj mam kartoniki zamiast Yeti ;))

słuchaj podstawka pod rydwan to prosta rzecz do zrobienia... pudełko po CD i już :D tylko wytnik na wymiar...wygląda duuuużo lepiej nić karteczka :D

kaputek0
Pseudoklimaciarz

Post autor: kaputek0 »

ile ruchu ma scraplauch w ab polskim 6 cali a tu czasami się spotykam że ma 7 i nie bardzo wiem oco kaman.Proszę o pomoc

Maciek P.
Falubaz

kaputek0 pisze:ile ruchu ma scraplauch w ab polskim 6 cali a tu czasami się spotykam że ma 7 i nie bardzo wiem oco kaman.Proszę o pomoc
Ale jaja! Rzeczywiście w Army Booku ma 6 ruchu, a Army Builderze 7 ruchu. Ciekawe co jest poprawne. (W Army Booku angielskim tez ma 6 ruchu).
Rinhoxy mają 7 ruchu

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

poszukaj w erracie do OK jesli tam nic o tym nie ma to ma 6" jak w army book , bo army builder "jest tylko narzedziem a nie zasadami" :D

Janiszek
Masakrator

Katapulta ma ruchu 6 " , jeju rhinox ma 7 " a z katapulty 6 . TO jest przecież LOGICZNE . Bo przecież taki rhinox który nie ma nic na plecach , a nawet choćby tego ridersa , to se śmiga te 7 cal . Ale taki co ma pare ton złomu na barach to chyba nie ujedzie tak szybko jak ten z ridersem , nie??

Maciek P.
Falubaz

_SkaVen_ pisze:Katapulta ma ruchu 6 " , jeju rhinox ma 7 " a z katapulty 6 . TO jest przecież LOGICZNE . Bo przecież taki rhinox który nie ma nic na plecach , a nawet choćby tego ridersa , to se śmiga te 7 cal . Ale taki co ma pare ton złomu na barach to chyba nie ujedzie tak szybko jak ten z ridersem , nie??
Logiczne to by było, gdyby inne rydwany też miały ruch -1 jak ciągną za sobą kupe drewna.

Janiszek
Masakrator

No tak kupe drewna , a rhinox kupe drewna , kupe złomu , kupe gnoblarów , i kupe pocisków . ;/

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

więc wałuje od 1,5 roku ? :D
wszyscy chyba wałujemy :D

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Ja nie wałuje 8) bo zadko gram na smieciarkach a jak gram to nie na turniejach a tylko na turniejach uzywam rozp z AB :lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Czy impakty zadawane przez ogry odczas szarży, działają dokładnie tak samo jak impacty od rydwanu?

Zablokowany