Wybory prezydenckie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory prezydenckie
i bedzie monarchia?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Srata tata, potem wszyscy lezą głosować na bezpoglądowych liberałów, żeby kiwać podczas rozmów głowami, w takt "nie było wyjścia", "jedyny odpowiedzialny wybór", "gdyby nie X to byłyby Kaczory" itd. A to, że ten X to żenująca pacyna? Kij z tym. Albo głosujesz na PO/UW etc. albo jesteś oszołomem...
Stawiam na 2-3% dla JKMa mimo tego, że jego faktyczne poparcie wynosi zapewne 7-8%.
Stawiam na 2-3% dla JKMa mimo tego, że jego faktyczne poparcie wynosi zapewne 7-8%.
Ja tam będę głosował na JKM. Co w drugiej turze to zobaczymy.
I jesteśmy małym głosem w społeczeństwie, w dodatku ludźmi o zbliżonych profilach poprzez wspólne zainteresowanie WFB, więc nawet jak tutaj WSZYSCY zagłosują na JKM, to w społeczeństwie przełoży się to na 0,01? Więc nie wyciągajmy takich wniosków:)
I jesteśmy małym głosem w społeczeństwie, w dodatku ludźmi o zbliżonych profilach poprzez wspólne zainteresowanie WFB, więc nawet jak tutaj WSZYSCY zagłosują na JKM, to w społeczeństwie przełoży się to na 0,01? Więc nie wyciągajmy takich wniosków:)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czyli zgodnie ze mną. Czuby Korwin daleko w tyle i dobrze. Tylko lepper za wysoko.
Bronisław Komorowski 66,36%
Kornel Morawiecki 60,91%
Waldemar Pawlak 59,09%
Andrzej Lepper 57,27%
Andrzej Olechowski 57,27%
Grzegorz Napieralski 53,64%
Janusz Korwin-Mikke 48,18%
Bogusław Ziętek 44,55%
Jarosław Kaczyński 44,55%
Marek Jurek 28,18%
Bronisław Komorowski 66,36%
Kornel Morawiecki 60,91%
Waldemar Pawlak 59,09%
Andrzej Lepper 57,27%
Andrzej Olechowski 57,27%
Grzegorz Napieralski 53,64%
Janusz Korwin-Mikke 48,18%
Bogusław Ziętek 44,55%
Jarosław Kaczyński 44,55%
Marek Jurek 28,18%
Sah - nie tylko na forum wfb JKM ma duże poparcie, tak jest na wielu forach. Kiedy musisz obronić swój wybór w dyskusji to jest JKM, jak musisz postawić durny krzyżyk to jest Kaczor albo Pacyna. Liczba osób, które wierzą w antydemokratyczny argument marnowania głosów, jest zatrważająca
Gdyby jeszcze byli monarchistami, ale tak robią wzorcowi demokraci

Korwin dla mnie jest blaznem, nie dlatego jakie ma poglądy (chociaz jestem po drugiej stronie, to nie mam do nich nic), ale w jaki sposób je przedstawia. To mnie draźni. Szczególnie często zdarza mu się popadać w samouwielbienie poprzez wiarę w swoją nadzwyczaj rozbudowaną ironię, sarkazm i inteligencję. Szkoda, że tylko on tak myśli.
Osoba o jego poglądach jest bardzo potrzebna, ale niech to nie będzie osoba o takim stylu bycia jak Korwin. To nie przystoi, takie zachowanie, szczególnie jeśli myśli się o byciu prezydentem.
Osoba o jego poglądach jest bardzo potrzebna, ale niech to nie będzie osoba o takim stylu bycia jak Korwin. To nie przystoi, takie zachowanie, szczególnie jeśli myśli się o byciu prezydentem.
No, sam bym na niego zagłosował ale po prostu nie wyobrażam sobie ,że ktoś taki poda rękę Putinowi czy Obamie, JKM jest nieobliczalny, mógłby dać kolejny powód do nabijania się z nas.
No i z tego wszystkiego zostaje mi Bronek, bo nie ma kogo innego, Olechowski byłby spoko gdyby nie to że nic nie robi, już więcej słychać o Lepperze niż o Olechowskim, a on miał być ponoć alternatywą dla Jara i Brona.
A reszta się nie liczy.
BTW. Wczoraj była debata na UW ale jakoś nikt tego nie transmitował, co za bzdura. Tam było więcej kandydatów niż w sobotę będzie. Rozumiem ,że TVP nie było bo oni swoją mają ale TVN ? Polsat ? Kurcze, ludzie by to oglądali bo było to bardziej spontaniczne od tego co będzie.
No i z tego wszystkiego zostaje mi Bronek, bo nie ma kogo innego, Olechowski byłby spoko gdyby nie to że nic nie robi, już więcej słychać o Lepperze niż o Olechowskim, a on miał być ponoć alternatywą dla Jara i Brona.
A reszta się nie liczy.
BTW. Wczoraj była debata na UW ale jakoś nikt tego nie transmitował, co za bzdura. Tam było więcej kandydatów niż w sobotę będzie. Rozumiem ,że TVP nie było bo oni swoją mają ale TVN ? Polsat ? Kurcze, ludzie by to oglądali bo było to bardziej spontaniczne od tego co będzie.
To jest racja, że język ma cięty jak cholera... No ale taki typ, sam mówi, że albo go kochają albo nienawidzą.
Ingen175 - racja, widziałem tylko zdjęcia na onecie i a! a! a! gdzie to pokazali!... i nigdzie. I to jest Skandal, a nie tam... że Bronek na wałach stoi... a gdzie ma stać? w wodzie...
ksch - myślałem tak sobie o tym i widzę, że dość często ma poparcie nawet trzecie lub czwarte na poziomie 6-9%. Niestety, trzeba zdać sobie sprawę, wezmę na tapetę Onet gdzie miał przynajmniej wczoraj 8% przy coś koło 660.000głosów, że to nadal jest bardzo mało... Bo pamiętać trzeba (ach ta socjologia..
) że są to ludzie, którzy po pierwsze mają dostęp do internetu, następnie interesują się polityką i czytają onet.pl. To ważne czynniki, a te 8% to około będzie 55tys. osób. Uprawnionych do głosowania mamy ile? 20milionów? Wśród tych 55tys znajdują się tacy, którzy są za nim i w każdej możliwej sondzie głosują, zdarza się i pewnie dublowanie głosów jak i ja to zrobiłem (internet praca/dom)... Nie jest to do końca tak, że wszyscy mówią tutaj: "Tak! JKM!" a potem Bronek... Trzeba sobie zdać sprawę, że te 8% to potem około 20tys. głosów... no i wychodzi poparcie 0,42 czy ile tam procenta wyborców.
Ingen175 - racja, widziałem tylko zdjęcia na onecie i a! a! a! gdzie to pokazali!... i nigdzie. I to jest Skandal, a nie tam... że Bronek na wałach stoi... a gdzie ma stać? w wodzie...
ksch - myślałem tak sobie o tym i widzę, że dość często ma poparcie nawet trzecie lub czwarte na poziomie 6-9%. Niestety, trzeba zdać sobie sprawę, wezmę na tapetę Onet gdzie miał przynajmniej wczoraj 8% przy coś koło 660.000głosów, że to nadal jest bardzo mało... Bo pamiętać trzeba (ach ta socjologia..

To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Wiesz, ale teraz wiem dlaczego nie płacę abonamentu - jak oni mają czas pokazać pospieszalskiego ale czasu na debatę to już brakuje to jest coś nie tak.
To samo z czasem antenowym, dla kandydata - jak to jest ,że każdy powinien mieć tyle samo a jest tak ,że Jarek ma 15 czy 16, podobnie Bronek, Napieralski z 5 h a już JKM prawie w ogóle.
To gdzie obiektywizm o którym oni mówią. Przecież jak bym sam d... nie ruszył to bym nie wiedział co chce zaprezentować pan Morawiecki czy pan Lepper.
A czepianie się ,że Bronisław na wałach stał czy coś to bzdura jest, a co ma robić? Kampanię prowadzi i to jest jej naturalny element, zresztą Kaczor robi to samo, tylko on jeszcze krzyczy.
Zresztą jak by nie stał, to PiS by powiedział że się powodzianami nie interesuje. I tak źle i tak niedobrze.
Nie, JKM jest za ostry. I on się nie ograniczy jeśli by wygrał.
Szkoda ,że w Polsce nie ma alternatywy, niby Olechowski miał nią być. On w lutym już mówił ,ze po kraju będzie jeździł i badał jakie są potrzeby - tylko na badaniu się skończyło i teraz nic nie robi. W ogóle go nie widać.
A przydałaby się wreszcie alternatywa, tylko u nas nie da się przebić bo właśnie taka TVP ma w d.. konstytucyjny czas dla kandydata. A jak się nie zaprezentuje w TV to w ogóle może zapomnieć o wygranej. Przecież telewizja to nadal najpopularniejszy środek przekazu. A spotkania z ludźmi + internet to za mało. Poza tym i tak niektóre części elektoratu są nieprzekonywalne więc na jakieś zmiany w polityce to przyjdzie nam poczekać z 15 lat.
To samo z czasem antenowym, dla kandydata - jak to jest ,że każdy powinien mieć tyle samo a jest tak ,że Jarek ma 15 czy 16, podobnie Bronek, Napieralski z 5 h a już JKM prawie w ogóle.
To gdzie obiektywizm o którym oni mówią. Przecież jak bym sam d... nie ruszył to bym nie wiedział co chce zaprezentować pan Morawiecki czy pan Lepper.
A czepianie się ,że Bronisław na wałach stał czy coś to bzdura jest, a co ma robić? Kampanię prowadzi i to jest jej naturalny element, zresztą Kaczor robi to samo, tylko on jeszcze krzyczy.
Zresztą jak by nie stał, to PiS by powiedział że się powodzianami nie interesuje. I tak źle i tak niedobrze.
Nie, JKM jest za ostry. I on się nie ograniczy jeśli by wygrał.
Szkoda ,że w Polsce nie ma alternatywy, niby Olechowski miał nią być. On w lutym już mówił ,ze po kraju będzie jeździł i badał jakie są potrzeby - tylko na badaniu się skończyło i teraz nic nie robi. W ogóle go nie widać.
A przydałaby się wreszcie alternatywa, tylko u nas nie da się przebić bo właśnie taka TVP ma w d.. konstytucyjny czas dla kandydata. A jak się nie zaprezentuje w TV to w ogóle może zapomnieć o wygranej. Przecież telewizja to nadal najpopularniejszy środek przekazu. A spotkania z ludźmi + internet to za mało. Poza tym i tak niektóre części elektoratu są nieprzekonywalne więc na jakieś zmiany w polityce to przyjdzie nam poczekać z 15 lat.
A ja tym razem mam zagwostke:
Nałęcz sie wycofał , Cimoszewicz nie kandyduje a Napieralski to cymbał. Czyli nie mam na kogo głosować w zgodzie z własnymi poglądami. PPP to nie jest rodzaj lewicy który mi odpowiada więc Ziętek też odpada.
JKM uwielbiam i przyklaskuje jego poglądom od bardzo dawna - ale na prezydenta to on sie niestety nie nadaje.
Jest jeszcze Olechowski - ogarnięty facet , nie kocham kolesia jakoś specjlanie ale "na bez rybiu i rak ryba"
Kogo skreśle 20 tego jeszcze nie wiem na pewno ale biore pod uwage tylko tych 2 (ze wskazaniem na tego ostatniego) ... reszta to śmiech na sali (w moim odczuciu oczywiście)
Edit:
Test bez zaskoczenia
Grzegorz Napieralski 60,45%
Andrzej Olechowski 59,7%
Janusz Korwin-Mikke 57,46%
Nałęcz sie wycofał , Cimoszewicz nie kandyduje a Napieralski to cymbał. Czyli nie mam na kogo głosować w zgodzie z własnymi poglądami. PPP to nie jest rodzaj lewicy który mi odpowiada więc Ziętek też odpada.
JKM uwielbiam i przyklaskuje jego poglądom od bardzo dawna - ale na prezydenta to on sie niestety nie nadaje.
Jest jeszcze Olechowski - ogarnięty facet , nie kocham kolesia jakoś specjlanie ale "na bez rybiu i rak ryba"
Kogo skreśle 20 tego jeszcze nie wiem na pewno ale biore pod uwage tylko tych 2 (ze wskazaniem na tego ostatniego) ... reszta to śmiech na sali (w moim odczuciu oczywiście)
Edit:
Test bez zaskoczenia
Grzegorz Napieralski 60,45%
Andrzej Olechowski 59,7%
Janusz Korwin-Mikke 57,46%
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Po kolei:
@Kosa
Może Ci Korwin nie pasować, masz zresztą sporo racji, w jego ocenie, ale zluzuj bajerę z tym błaznem - bardzo Cię proszę.
@Sah
Sondaże internetowe nie są wiarygodne - to prawda znana od lat, z powodów, które właśnie wymieniłeś
@Dibo
Olechowski ogarnięty? W którym miejscu? Przecież to facet o mętnych poglądach i mętnej przeszłości. Oki, przynajmniej, w przeciwieństwie do Komorowskiego ma jakiekolwiek poglądy
@Kosa
Może Ci Korwin nie pasować, masz zresztą sporo racji, w jego ocenie, ale zluzuj bajerę z tym błaznem - bardzo Cię proszę.
Kocham te kompleksy. I co z tego, że się będą nabijać? Mam to w dupie. Wiele osób wytykało Kaczyńskiemu zakompleksienie, a tymczasem, właśnie ta postawa "obawy przed obciachem" jest wyrazem kompleksów. Jeśli Putin zachowa się jak totalny drań wobec Polski to może trzeba mu ręki nie podawać? Zresztą dywagacja o tyle jałowa, że Korwin uważa, że nie ma co kierować się sentymentem tylko interesem. Głośno mówił, że nawet Łukaszence rękę by podał w imię interesów państwa. Trzeba tylko coś niecoś na jego temat wiedzieć, a nie kierować się obiegowymi bzdurami. Z całym szacunkiem.Ingen175 pisze:No, sam bym na niego zagłosował ale po prostu nie wyobrażam sobie ,że ktoś taki poda rękę Putinowi czy Obamie, JKM jest nieobliczalny, mógłby dać kolejny powód do nabijania się z nas.
To kolejna z moich ulubionych postaw - wszyscy kandydaci muszą Cię do swojego głosu przekonać, poza liberałami spod znaku PO, którzy mogą nie mieć poglądów, a i tak Twoje poparcie otrzymają. Mylę się? Co przekonuje Cię do głosowania na Komorowskiego? Jaki jego pogląd na Polskę? Jaki jego pomysł na prezydenturę?Ingen175 pisze: No i z tego wszystkiego zostaje mi Bronek, bo nie ma kogo innego,
I ulubiony wróg - Pospieszalski. Zgadzam się, że jest miejscami absolutnie nieakceptowalny, ale równocześnie porównywalny z takim np. Teraz my. Problem w tym, że poglądy konserwatywne wkurzają nasze wielkomiejską część społeczeństwa w sposób niespotykany. Jak jest proplatformerska papka to oki, jak było przedunijne kłamstwo to oki, ale nie daj Boże w drugą stronęIngen175 pisze:Wiesz, ale teraz wiem dlaczego nie płacę abonamentu - jak oni mają czas pokazać pospieszalskiego ale czasu na debatę to już brakuje to jest coś nie tak.

@Sah
Sondaże internetowe nie są wiarygodne - to prawda znana od lat, z powodów, które właśnie wymieniłeś

@Dibo
Olechowski ogarnięty? W którym miejscu? Przecież to facet o mętnych poglądach i mętnej przeszłości. Oki, przynajmniej, w przeciwieństwie do Komorowskiego ma jakiekolwiek poglądy

No właśnie o to mi chodzi. Olechowski wygląda mi w tym towarzystwie na najmniejszego oszołoma, (pomijam bronka który jest kompletnie nijaki) jest rozsądny a w tym towarzystwie tylko on ma tą ceche.
Pospieszlaski robi starszne gówno a nie programy i trzeba przyznać że "Teraz My" ustępuje mu tylko niewiele. Z tego co tu czytam to my z krisem (ksch) myślimy wmiare podobnie z tym że ja skręcam troszke na lewo a kriss na prawo. Drażnią nas te same podejścia ludzi do tematu polityki i dziwne nieuzasadnione podziały społeczne. PO albo PiS jakby nie było nic innego.
A właśnie Krzysztofie ... idziesz na wiec Korwina na rynku w sobote ?
Pospieszlaski robi starszne gówno a nie programy i trzeba przyznać że "Teraz My" ustępuje mu tylko niewiele. Z tego co tu czytam to my z krisem (ksch) myślimy wmiare podobnie z tym że ja skręcam troszke na lewo a kriss na prawo. Drażnią nas te same podejścia ludzi do tematu polityki i dziwne nieuzasadnione podziały społeczne. PO albo PiS jakby nie było nic innego.
A właśnie Krzysztofie ... idziesz na wiec Korwina na rynku w sobote ?
Czcij Koze !!
Dziś rano słuchałam w radiu fragmentu wywiadu z Olechowskim, który płacze, że nikt się jego kampanią nie interesuje. Może po prostu jego denne hasło wyborcze ('Wybierz swój dobrobyt') nie jest wystarczająco pociągające?Ingen175 pisze:Olechowski byłby spoko gdyby nie to że nic nie robi, już więcej słychać o Lepperze niż o Olechowskim, a on miał być ponoć alternatywą dla Jara i Brona.

Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Oki Bartku, napisz mi jeszcze tylko kto to jest oszołom i możemy rozmawiać dalejDibo pisze:No właśnie o to mi chodzi. Olechowski wygląda mi w tym towarzystwie na najmniejszego oszołoma, (pomijam bronka który jest kompletnie nijaki) jest rozsądny a w tym towarzystwie tylko on ma tą ceche.

Być może masz rację z tym myśleniem podobnie, trzeba by to porządnie przegadać. Kluczowy jest w tym wypadku Twój stosunek do rewolucji francuskiejDibo pisze:Pospieszlaski robi starszne gówno a nie programy i trzeba przyznać że "Teraz My" ustępuje mu tylko niewiele. Z tego co tu czytam to my z krisem (ksch) myślimy wmiare podobnie z tym że ja skręcam troszke na lewo a kriss na prawo. Drażnią nas te same podejścia ludzi do tematu polityki i dziwne nieuzasadnione podziały społeczne. PO albo PiS jakby nie było nic innego.

Co do podziału na PiS i PO to ręce opadają. Nie głosujesz na Komorowskiego? TO CHCESZ KACZORA

Się wybieram, ale: o 16:00 rozpoczyna się Nigeria-Argentyna, a o 20:00 Anglia-USADibo pisze:A właśnie Krzysztofie ... idziesz na wiec Korwina na rynku w sobote ?