Bandy w Mordheimie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Dokładnie możesz obwiesić każdy model jak "choinkę" zarówno jeżeli chodzi o wygląd figurki jaki i o to w co taki delikwent będzie wyekwipowany.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

super bo mam wypaśna figse do 40stki ale kolo wyglada prosto jak z mordheima;] tyle ze w lapie trzyma cos w stylu strzelby;] nie wiem czy tym pogram ale wsadze mu na plecy jakas kusze czy cos i bedzie gicior;] a czempiona przerobie z lorda do imperium zapewne;] kurcze poczytalem troche o tych bandach i lowcy czarownic wygladaja calkiem zachecajaco:] jak sie nimi gra? sa raczej do cc?

tak sobie mysle ze chyba zbiore 2 bandy. witchhunterow i marienburga. Ci pierwsi dlatego ze jest kilka figurek ktore uwielbiam i chetnie uzyje ich do tej bandy a druga dlatego ze podoba mi sie klimat bogatych mieszczan w lsniacych zbrojach;]

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

WH raczej są do strzelania z kusz :P Jeśli chodzi o herosów, a reszta raczej cc, czyli flagelanci, psy, zeloci i priest ;P

Awatar użytkownika
Aragorn007
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Aragorn007 »

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

thx syktus. to nawet fajnie pasuje;] walne mu na plecy kusze i bedzie gicior figsa;] a flagelanci sa super figurkami wiec ladnie beda sie prezentowac. psy tez jakies fajne mozna skombinowac priesta wezme imperialnego tyle ze mu glowe zmienie bo ta co ma jest tragiczna a zeloci to nie mam zielonego pojecia co to jest;] thx za pomoc panowie

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Psy polecam oryginalne do Mordheima. Są wypasione :D.

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

Post autor: Wertus »

powiem szczerze zalotów jakoś nigdy nie miałem w rozpisce .... a co do psów to używam LOTRowych - są co prawda troszkę mniejsze sle dają radę.
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538

Sykstus
Masakrator

Ja używam (tj mam bo jeszcze nimi nie grałem ;/) pieski by GW, a zelotów w bandzie nigdy nie miałem :P Polegam na elicie :P Czyli Wh Captain 3xWh, Priest, jacyś Flagelanci, psy i ewentualnie ogr ;)

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

Post autor: Wertus »

nie no ogr to nie ludz, nie psuj prosze klimatu całej bandy to co czruje i nie jest człowiekiem to złe, podłe i jedyne słuszne i odpowiednie miejsce czegoś takigo jest na stosie. Moim skromnym zdaniem jedyny najemnik dla WH to Tilean Archer ale to też na upartego
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Sykstus to PG :badgrin:

A tak serio, to różne są konwersje ogrów - ogry można robić do każdej bandy inne. Sadomasoogrzycę z batem ;) albo ogra-kozaka do Kislevu, albo ogra, który zapuszcza brodę na podobieństwo krasnoludów, bo im służy... można też zrobić ogra-fanatyka, którego mały rozumek WH napchali Sigmarem i żądzą niszczenia heretyków :)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

@Wertus Nie powiesz mi że mój van Halfling jest nieklimatyczny :twisted:
Obrazek

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

boski :) ...takiej inkwizycji hallflingsiej bym nie byl w stanie powstrzymac :)

sam lepiles ta figurke (plaszcz) czy ktos produkuje takie cudenka? kapelusik tez jest kozacki

Skaveblight ma racje - ogr pasuje wszedzie bo kazdy zdrowo myslacy dowodca bandy chce miec kilera w bandzie. i jakos widze go u WH wlasnie jako taki (poddany zdrowemu praniu "mozgu") mlot na troszke wiekszych heretykow..no moze z ta broda przesadzasz tylko :)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

To figsa Heresy Miniatures - Sherbert Van Halfling
http://www.heresyminiatures.com/hh016.htm

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

"Heresy Miniatures Witch Hunter" - toż to oksymoron ;P.

Pieski GW rzeczywiście najbardziej udane, ale są dostępne tylko 2 modele, więc jeżeli chcemy mieć 5 piesków w bandzie to mamy już atak klonów.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Sykstus
Masakrator

Dlatego mieszczę w bandzie max 2 psy, za to więcej flagelantów (bo mam 5ciu :P ) :P

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Zawsze można konwertować. I to mówie ja, mam psy z Chronopii, a jedyna konwersja to ćwieki z GSa na obroży "samca alfa" ;).

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Zgadzam się z Telcharem - te pieski to niby atak klonów, ale trochę wysiłku i gs-u może je całkiem nieźle urozmaicić :).

Można też mieć mniej niż 5 piesków - np. tak jak Sykstus tylko 2 - to też jest rozwiązanie, choć ja osobiście wolę mieć komplecik, jakby mnie naszła ochota na taką a nie inną rozpiskę (po prostu lubię mieć pełen komplecik) ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

a co powiecie na tego pana po lewej ze strzelba http://www.diver.pt/online/images/Confe ... acobus.jpg ?? tylko na plecy zamiast plecaka z granatami itp dalbym mu jakas tarcze i kolo prosto jak z mordheima;] tylko nie wiem jak ta strzelba za bardzo czy sie przyjmie..

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

To teraz w Mordheima zaczynasz grac?:)

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

zeby czasem odetchnac od 40stki;]

ODPOWIEDZ