7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Patryk, ale ty podajesz kawalerie z 6 edycji.. a nam chodzi o to co jest juz w 7 (gdzie kawaleria ogolnie drozeje)

Lunn zapomaniles dodac ze ten orcas ma dzika ktory w szarzy ma 5S, a koles sam z siebie ma S=4 oraz T=4 - co jest sporym bonusem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Oj tam czepiasz się ;).
I tak uważam że BB są zdrowo za drodzy, a DP, których proponujecie, stosunkowo za tani ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

tez tak uwazam.. ze DP sa za tani.

IMO cena DP wzrosnie do ok 30-34 pkt ( - tak by odpowiednie proporcje miedzy roznymi kawaleriami byly zachowane
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale trzeba wziąśc też pod uwagę armie w jakiej kawaleria występuje. U HE jazda jest dosć popularna, chodzi mi tu o fluff więc też cena jest mniejsza. Czy KO podrożeli? Albo porównajcie sobie stosunki kosztów kawy w bretce i w reszcie armii. Zgodze się, że BB są dosc kiepawi ale orcasty nigdy nie mieli dobrej kawalerii, zaś porządną i liczna piechote, któa teraz jest tania i naprawde dobra.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kosa zgodze sie z Toba -> DP nie sa pospolita jednostka ;-)

i tak przed nami jeszcze kilka miechow gdybania - pewnie pod koniec wakacji bedzie juz wiecej pewnych informacji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ale maja feara nie prawdaż patryk poza tym Orki mają jeszcze dziki o wiele silniejsze w walce od koni

poza tym drogą jazdę nadrabiaja świetną piechota i tanią przy okazji ;)

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

czemu twierdzicie, że cena kawalerii idzie w górę w tej edycji ?

jakoś w imperium koszta się nie zmieniły :)

Wydaje mi się, że u HE kawaleria wręcz potanieje o 1-2 pkt na modelu

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

na pewno nie potanieje :roll: co najwyzej koszty się nie zmienią, ale aby potaniała to na pewno. Ciekawe byłoby gdyby silvery miały opcje wykupu bardingu np. za 1pkt i kosztowały 18 bazowo. Przecież nie zawsze warto by było go wykupywać. Jednostka z ruchem na 18 cali i z dalej dobrym savem na 3+ byłyaby fajna, ale ten wysywig trzeb byłoby zrobić :)
F.N.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

A ja zapytam tak: ile byście dali za Dp którzy nosiliby ulepszony armour (1+ AS) siali Fear i w statach mieli 4 Siły? (taki mój ideał)
Raczej wtedy zostałoby ograniczenia 0-1, tym razem zrozumiałe

Swoją drogą propozycja powyżej wcale nie wydaje się jakoś stasznie przegięta, gdy pojrzymy na takich Black knight'ów (którzy są na dodatek tańci)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

32\34 pkt. Jak dla mnie już za drogo, ja wybieram wersje tylko z savem na 1+ :P Po prostu inne rzeczy mi nie sapotrzebne w tej jedostce, a fear na nich może być troszke przegięty z savem na 1+. Wtedy ciekawym widokiem byłyby 15 tej jazdy z battle bannerem, niby drogie jak diabli ae łamią wszystko :P
F.N.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Ciekawe byłoby gdyby silvery miały opcje wykupu bardingu
tak było w 5ed a nawet w Ravening hordach do 6ed.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Gdyby mialy opcje dokupienia bardingu byloby fajnie tylko ze najpierw bez niczego sa fast cavalery(oczywiscie wybor core) i mozna do nich dokupic shield, heavy armor i barding i wtedy traca zasady fasta...

Ach marzenia... :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

z tym fastem to lekka przesada ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Wiem ze przesada tym bardziej ze Silver helmsi sa i tak dobrzy (moze nawet i przegieci) :wink:

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Drodzy HE bracia! :wink: Pomysły na reformę wojskową naszej armii w 7ed są naprawdę ciekawe, lecz zbytnio nie wierzę kilku sprawom:
-swordmasterzy na 100wę nie będą mieli -1 do trafienia
-wszystkie elitarne piechoty nie będą mieli full plata (coś sadzę że będą mieli ją tylko FG i SM)
- dragon w herosie odpada, max jakiś smoczek ale nie smok jakiego my widzimy pod lordami
-elitarne piechoty podrożeją ( bo nie mogą w końcu być grywalne :evil: )
-herosi ani lordowie nie dostaną 4 T (przeczyło by to ogólnemu wyglądowi charakterów :D )
-coś będzie musiało być 0-1 :wink:
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Sito, przyjrzyj sie armia ktore juz wyszly w 7 ed (szczegolnie O&G i Imperium) i sprobuj wycignac jakies ogolne wnioski co do zniam w armiach w 7 ed :)
np takie ze piechota tanieje (albo dostaje spore bonusy), ze rydwany beda jeden na slot, ze ograniczenia 0-1 znikaja powoli.. itp itd..
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

tak w imperium są fajne zmiany zgodzę się, ale kocioł zrobili ogromny w specialach, zwłaszcza jak wrzucili tam wewnętrzny krąg rycerzy, zmiana na plus rzeczywista to biczownicy, którzy mają opcję bycia w core, jeżeli chce się grać na piechocie w imperium, powiedzmy na 2000pkt. to na kawalerię naprawdę starcza mało pkt.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Piechota niesądze aby pozostała na półkach,raczej będzie grywalna,kawaleria z drugiej strony po co miałaby być cięta?ona po prostu jest grywalna,i mam szczerą nadzieje że taka pozostanie,tną za to ptaszory i rydwany.A co do tego smoka to niesądze aby byłto smoczek,to bezsęsuby było,to juz niech lepiej dadzą commowi gryfa,a nie jakieś pitolenie,jak dadzą to smoka porzadnego i tyle!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A ja zapytam tak: ile byście dali za Dp którzy nosiliby ulepszony armour (1+ AS) siali Fear i w statach mieli 4 Siły? (taki mój ideał)
Taaaa... I co jeszcze?
Po co im strach? I tak nie będą mieć outnumber.
Czemu taki ciężki pancerz? 4 siły mają tylko WL i bohaterowie. Niech tak zostanie. Elfy nie powinny mieć więcej, niż 3.

Imo powinni wpłynąć jakoś na proporcje pomiędzy kawalerią a piechotą. Żeby rozpiski w stylu 3x5 SH i 6 chariotów odeszły w niepamięć.
Wywalić głupie ograniczenia 0-1 dla większości oddziałów i intrygę. Wtedy można pograć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

intryga to naprawde nie przemyślana zasada, tak samo jak i bodyguard u WL w parze z nią, totalny bezsens...
F.N.

ODPOWIEDZ