NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: NoWE.

Post autor: Naviedzony »

Skoro gigantycznego pająka u O&G można było tyle czasu chować po lasach, to czemu nie jakiegoś jeszcze potwora? Da się wymyślić coś takiego. Ja stawiam szczerze mówiąc na leśne licha w formie swarmów i jakiegoś wielkiego monstera na przynajmniej rydwanowej podstawce.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Helkar, w V ed był book do WE. I to jako pierwszy w ogóle do tej armii ,o ile dobrze pamiętam. A co do pomysłów na tą armię, to patrząc na obecne trendy jest mnóstwo. Co jak co ale o MI czy monstery w lesie nie trudno a i jakiś buffujący gaj druidów czy coś w tym guście też się znajdzie.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Helkar pisze:No to jak wyjasnicie ze np iperium vampiry wychodza co edycja czyli 6, 7 ,8 zawsze book a bretonia ktora jest wybitnie kawaleryjska armia ma dalej z 6 edycji book,(....) no bo patrzac racjonalnie jakby mieli zrobic booka dla brety to nie oszukujmy sie juz dawno by powstal bo tylko chyba slepy by nie widzial ze ta armia potzrebuje zmiany jak chyba zadna inna, podobnie z WE
imo, jedyne racjonalne patrzenie to patrzenie przez pryzmat wyniku ekonomicznego, Empire jest sztandarową armią, Vampire Counts również, bez względu na siłę najlepiej sprzedające się armie (pewnie do spółki z kilkoma jeszcze)
Ogry też były dawno i wyszły. Ktoś z GW musi uznać wydanie kasy na nowego AB i figurki ekonomicznie korzystnym posunięciem. GW nie jest organizacją charytatywną. Jak coś się nie opłaca to tego nie zrobią. Bez jaj, nie tak dawno wymieniali chyba sporą część ekipy bo mieli właśnie straty.
A możliwości na pewno mają. Kto jak nie oni więc pisanie o tym, że może nie mają odpowiedniej osoby do zrobienia tego to tak jakby powiedzieć, że jakiś bank nie ma nikogo do opracowania nowych ofert kredytowych. Oni z tego, żyją i na pewno sobie poradzą.

A co do planów wydawniczych... wyobrażasz sobie, że jakakolwiek firma powie ci, że za rok planuje wdrożyć/wprowadzić jakąś technologię czy sprzęt? ogarnij się :) żyjemy w czasach gdzie informacja o konkurencji jest kluczowa. GW mimo, że jest "liderem" rynku to nie będzie ryzykować przecieków, wystarczy, że ktoś inny zacznie sprzedawać a okresie przed wydaniem swoje wersje figurek i GW popłynąć może. Z Orgami im nie wyszło tylko jakoś. Ciekawe jaki sajgon był w centrali po tej wpadce.

Także imo powoli a się doczekamy nowych wydań starych armii i tak jak ktoś zauważył jakby planowali kasację to by nie wprowadzali Faincast'u do Brety i WE.
Sam mam sporo Brety :) maluję hobbystycznie, do WE może kiedyś się zabiorę.
Pozdrawiam

PS. Breta nie jest słabą armią, mimo, że kawaleryjską.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

Post autor: sarlok »

patrząc na to co wyszło do innych armii sądzę ze dostaniemy nowego treemana który będzie wręcz olbrzymi do sklejenia w 2 wersjach - zwykły i ancient i będą sie one różniły wygłądem mniej wiecej jak thundertusk/stonehorn albo jak stegadon/engine of the gods
Wild ridersów do tej pory nie ma w failcastsie wiec może zaliczą przesiadke na jelenie i staną się monster cavalry
albo tez zostana jacy są ale monster kawa na jeleniach i tak będzie - patrząc na ostatnie trendy wydawnicze jest to wręcz pewne.
Co do reszty trudno wyrokować - pomysły w stylu swarmy lesnych duszków moim zdaniem odpadaja z prostego powodu - 8 edycja to edycja monsterow/ monster piechty/ monster kawy, swarmow i tak nikt nie kupi wiec po co je robic.
za to patrząc na high elfy dark elfy i wampiry z terrorgejem/ zombie dragonem obstawiam wejscie smoka (lesnego plastikowego)

Reasumując stawiam na:

-treeman/treeman ancient
-great stag riders
-forest dragon
-nowe wzory herosow

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

tani swarm z jakąś zasadą byłby niezłym śmieciem do odginania, np eteryczny duszek leśny hehe
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Concept art nowego Treemana Ancient :
Obrazek
:mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Siema ema ktoś tu jeszcze żyje? Coś wiadomo o nowych WE? Miałem "letki" zastój w swojej batlowej karierze, niestety, ale chciałbym co nieco znów pograć.

Pozdro! :D

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Siemano Piotras ! Trochę czasu minęło, ale w naszej kwestii nic się nie zmieniło. GW jedynie zrobiło ostatnio reedycję naszego starego booka po polsku za jedyne 100 zeta !!! :mrgreen:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

osz f... #-o
To faktycznie nic się nie zmieniło... No siema siema, żyje, sesja się zaczęła i znów pomyślałem o batlu, mam nadzieję, że w wakacje znajdę czas na pogranie :)

pozdro!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

czyli jednak nie wood elves a athel loren :D Dla mnie bomba ;)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Kefas pisze:czyli jednak nie wood elves a athel loren :D
?

Jakieś plotki się pojawiły?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

już kiedyś czytałem na łarsyrze że nowe book do WE nie będzie się nazywał tak jak się nazywa ale właśnie Athel Loren a same WE będą pokazane bardziej krwiożerczo i dziko niż do tej pory plus straszne monstra właśnie z AL nie tylko drzewopodobne... być może ten potworek jest tego zapowiedzią:

Obrazek

kto wie... i podobno WE czy jak to plotki głoszą AL ma się pojawić w 2013 roku o ile świata nie zniszczy Apokalipsa.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

A w opisie tego stworka nie ma przypadkiem czegoś że jest z bretki?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

No coś tam jest napisane ale dość ogólnikowo bez żadnych szczegółów. Bretonia jak wiadomo sąsiaduje z AL więc może autorowi chodziło o ten las a może o któryś z pozostałych leżących całkowicie na terenie Bretonów. Myślę, że nie zdradzają szczegółów dlatego tak mało jest napisane.
Jeno jest pewne jeśli nowy book do leśniaków będzie rewolucyjny
i grywalny z dużą masą smaczków to na pewno zrobię z nimi co trzeba :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

No pewnie... Od razu ujawni się masa ukrytych miłośników leśniaków co to przecież tak bardzo fluff tej armii kochają i tyle czasu mają figsy a teraz tylko uzupełniają armię o te nowe... :lol2: :?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

@ El Pasiaque
No i co Ci to przeszkadza? Trzeba miec wytatuowane na plecach "love welfy", zeby moc nimi grac? Dla wielu osób nowa armia to nowa zabawa. I tyle. :)

A ten stwor, wg opisu, ma niewiele wspolnego z WE poza tym, ze zyje w lesie i udaje great staga, zeby schrupac od czasu do czasu jakichs biednych bretonczykow. Poza tym, model jest paskudny (koslawy jelen z poszarpanymi skrzydłami?WTF?), wiec mam nadzieje, ze to nie jest kierunek, w jakim pojda autorzy nowego booka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Pewnie pójdą, tylko modele będą jeszcze brzydsze, bo made in GW, a nie FW. Poza tym taka polityka. WFB ma być mrrrroczny, to i WE zdziczeją od tej izolacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

bless pisze:@ El Pasiaque
No i co Ci to przeszkadza? Trzeba miec wytatuowane na plecach "love welfy", zeby moc nimi grac? Dla wielu osób nowa armia to nowa zabawa. I tyle. :)

A ten stwor, wg opisu, ma niewiele wspolnego z WE poza tym, ze zyje w lesie i udaje great staga, zeby schrupac od czasu do czasu jakichs biednych bretonczykow. Poza tym, model jest paskudny (koslawy jelen z poszarpanymi skrzydłami?WTF?), wiec mam nadzieje, ze to nie jest kierunek, w jakim pojda autorzy nowego booka.

Ale nikt nikomu niczego nie zabrania. Po prostu się śmiejemy że tak samo jak dark elfy i ogry, czeka nas prawdopodobnie wysyp ukrytych pasjonatów :lol2:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bless pisze:@ El Pasiaque
:shock: To Ty jeszcze odwiedzasz ten dział...? ;)

A tak ad meritum... Jak wyszły danony i nagle okazało się iż każdy kitrał armię cały czas w szafie, ale grać mu się nie chciało nimi bo coś tam to w sumie taż nic innego tylko fun fun fun =P~

Nikt nikomu nie zabrania wybierania nowej armii, przecież to oczywiste, tylko dlaczemu tylko te topowe jakoś przyrastają...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Jakby co, to ja zaczynalem od WE i mam polke na 4k. Tak tylko mowie, sami wiecie - jakby co... :oops:

Zablokowany