Ork Pirat

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

tak juz widzailem ;] ale wlascieiwe nmoment kiedy to pisalem to byl ten jedne z ostatnich ktore pamietam ;) hehe ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

ork ma juz pomalowane ryło i plaszcz. został pistolet hak, kapelusz i giry. mzoe sie dua dzis skonczyc ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Nie pisz co skonczyles tylko zapodaj foty :P :roll:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

sie nie wstydz, dawaj :]

Awatar użytkownika
Pumba
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Pumba »

Można temu piratowi na podstawkę bursztyn dać. Będzie pasować do pirackiej konwersji :wink: Gorzej gdy niemasz pod ręką bursztynu :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

podstawka buty i koniec. ale dzi neidam rady. ledwo zyje.

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Post autor: Hashmallum »

No powoli zaczynasz dawac rade :P

No dobra,to ja wtrace sie okiem 'fachowca' (o zgrozo!) odnosnie malej klotni enememowej :P

Wydaje mi sie zeobydwaj trochu musicie popracowac,zeby toco malujecie nazwac NMM - narazie to jakies proby :P
Ale dobrze, moze to zmotywuje Was do pocisniecia kilku ludkow :P
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Fajna konwersja, tylko czemu przykleiłeś go do podstawki w tak idiotycznej pozie ? Nie mógł po prostu stać ?

Ładna zieleń na mordzie i całkiem ładnie wyszły Ci oczy. Koszulka z daleka wydaje się fajna, przynajmniej wybrałeś fajny kolor i wzór. Krata też całkiem całkiem.

Dobór kolorów na plasz i ciuchy słaby. Wszystko wyszło szaro bure, bez jaj. Czarnego kompletnie nie umiesz robić, ale domyślam się, że to wina tego płaszcza. Brązowy niedorozjaśniony. Metaliki (?) na haku wygladaja jakbys troche na odwla się to robił. W paru miejscach kubraka wyjechałeś czarnym na brazowy (np. kołnierz).

Ogolnie to z ambicjami, ale jakies szaro bure i niedorobione. Popracuj nad dokładnościa, doborem kolorów i bedzie git.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

MuK pisze:Fajna konwersja, tylko czemu przykleiłeś go do podstawki w tak idiotycznej pozie ? Nie mógł po prostu stać ?

Ładna zieleń na mordzie i całkiem ładnie wyszły Ci oczy. Koszulka z daleka wydaje się fajna, przynajmniej wybrałeś fajny kolor i wzór. Krata też całkiem całkiem.

Dobór kolorów na plasz i ciuchy słaby. Wszystko wyszło szaro bure, bez jaj. Czarnego kompletnie nie umiesz robić, ale domyślam się, że to wina tego płaszcza. Brązowy niedorozjaśniony. Metaliki (?) na haku wygladaja jakbys troche na odwla się to robił. W paru miejscach kubraka wyjechałeś czarnym na brazowy (np. kołnierz).

Ogolnie to z ambicjami, ale jakies szaro bure i niedorobione. Popracuj nad dokładnościa, doborem kolorów i bedzie git.
Złość, złość, złośśććć! :P

Muk, bez przesady...
Po pierwsze poza wcale nie jest idiotyczna - wygląda jakby przytupywał ze wściekłości, krzycząc YARRRRR! :D Wg mnie super.

Teksty typu "czarnego kompletnie nie umiesz robić" nijak mają się do konstruktywnej krytyki; wystarczyło napisać, że czarny mu nie wyszedł...

Cały post wieje niechęcią, wcześniej już prezentowaną :P

Co do pracy - mam zastrzeżenia przede wszystkim do płaszcza i kapelusza, ew brąz do dodatkowych rozjaśnień ;)

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Ej ziom, o co Ci chodzi, dlaczego wmawiasz mi jakaś niechęć do Siaska ? :roll:
Wg mnie super.
A według mnie idiotyczna, mogę mieć swoje zdanie ? Te nogi są ustawione tak, że ork wygląda na lekko kucającego więc moim skromnym subiektywnym zdaniem przyklejenie go w takiej pozie jest bez sensu.
Teksty typu "czarnego kompletnie nie umiesz robić" nijak mają się do konstruktywnej krytyki; wystarczyło napisać, że czarny mu nie wyszedł...
A jakbym powiedział "czarny mu nie wyszedł" to była by już konstruktywna krytyka ? Mówię, że nie umie bo od dłuższego czau obserwuje wszystkie prace Siaska i na każdej był ten sam problem z czarnym. Ten ork tylko kontynuuje tą tendencje.
Cały post wieje niechęcią, wcześniej już prezentowaną Razz
Skoro tak mówisz to to musi być prawda :roll: Myślę, że ta ociekająca jadem i nienawiścią wypowiedz nie była ani wbrew regulaminowi, ani nie sprawy, że Siasiek poczuje się dotknięty. Jesteś chyba trochę przewrażliwiony i dopisujesz historyjkę do zwykłego komentowania figsów.

Dlaczego ja się tłumacze z każdego posta ??

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

ej panowie spokojnie :)
badz co badz, trafilem na boarder prince dzieki mukowi. i znam sie juz z nim jakis czas, totez jego krytyke przyjmuje nie oburzajac się. :)

mate, ale jednak wole twoje posty :P

bez nerwow panowie ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Muk - stwierdzenie, że coś jest idiotyczne, nacechowane jest bardzo pejoratywnie. Można napisać - nie podoba mi się poza, skoro już tłumaczysz, że to "Twoje skromne subiektywne zdanie" (swoją drogą czy WŁASNE zdanie może być obiektywne...? :roll: :P

Siasek - jeżeli jeszcze nie ma lakieru, to poprawiaj i dawaj nowe foty!

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

stwierdzenie, że coś jest idiotyczne, nacechowane jest bardzo pejoratywnie.
No i ?
Można napisać - nie podoba mi się poza, skoro już tłumaczysz, że to "Twoje skromne subiektywne zdanie"
Nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze panuje nad swoimi odruchami i pisze/mówię dokładnie to co chcę. Więc nie mów mów mi co mogłem napisać. Nikogo nie obraziłem więc idź spal trochę hajsu i przestań bronic tych którzy tego nie potrzebują.
(swoją drogą czy WŁASNE zdanie może być obiektywne...? Rolling Eyes Razz
Jeez, to było podkreślenie. Moje subiektywne zdanie to "masło maślane". Miało Ci to ułatwić zrozumienie moich intencji, jak widać utrudniło.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

gdzies tam admin pisal co o robieniu kuku jesli neibedzie grzecznie. wystarczy panowie ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

MuK pisze:A według mnie idiotyczna, mogę mieć swoje zdanie ?
Mieć własne zdanie? Jak najbardziej.
Używanie epitetów? Niekoniecznie.
MuK pisze:Dlaczego ja się tłumacze z każdego posta ??
Bo podskórnie czujesz, że coś w Twoich wypowiedziach jest jednak nie tak?

Wiesz, Muk, jakiś czas temu - zanim się razem z Blessem, po sugestiach innych modów, nie wzięliśmy za uczenie dobrych manier - mieliśmy w Galerii niefajną atmosferę. Oceny figurek zawierały się w określeniu "z dupy" i tym podobnych. Ogólnie wiele osób się zraziło do perspektywy zamieszczenia swoich prac w Galerii, bojąc się zrugania przez uber-pro-malkontentów. Zaprowadziły taką atmosferę dwie osoby - z których jedna jest moim kumplem (i tym głupiej mi było ową osobę strofować). Zgadnij kim była ta druga? Dodam dla ułatwienia, że obie robią dla tego samego studia.

O ile mi wiadomo nawet na CoC, gdzie zdecydowana większość to profesjonalni malarze (więc mogą sobie między oczy i bezpardonowo walić), istnieją pewne standardy oceniania. Określenia "z dupy" i "idiotyczna poza" nie mieszczą się w tych standardach. Swoją drogą ciekawe, że poza wydała Ci się idiotyczna dopiero teraz, po pomalowaniu figurki, a nie kiedy Kerim zamieszczał zieleniaka.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Matkoboskaczestochowska, chodzi mi tylko o to, że jest przyklejony do podstawki jedną noga przez co nie wygląda jakby tupał tylko jakby był krzywo przyklejony do podstawki. Nie pisałem o tym jak Kerim pokazywał zieleniak bo nie był przyklejony w dziwny sposób do podstawki tylko wbity w korek przez co nie miał tej idiotycznej pozy. Czy wyrażam się jasno ? To takie straszne co napisałem ? Jeśli coś jest serio nie tak to niech mod się tym zajmie i już.
Wiesz, Muk, jakiś czas temu - zanim się razem z Blessem, po sugestiach innych modów, nie wzięliśmy za uczenie dobrych manier - mieliśmy w Galerii niefajną atmosferę. Oceny figurek zawierały się w określeniu "z dupy" i tym podobnych. Ogólnie wiele osób się zraziło do perspektywy zamieszczenia swoich prac w Galerii, bojąc się zrugania przez uber-pro-malkontentów. Zaprowadziły taką atmosferę dwie osoby - z których jedna jest moim kumplem (i tym głupiej mi było ową osobę strofować). Zgadnij kim była ta druga? Dodam dla ułatwienia, że obie robią dla tego samego studia.
Przeczytałem swoje 155 postów i nie znalazłem żadnych agresywnych/wrednych/cokolwiek tekstów. Poza małymi przepychankami z Romanem i Muzykiem oraz troche za ostrymi odpowiedziami na komentarze moich figsów nie ma nic negatywnego z mojej strony, zapewniam Cię. W kontekście figsów innej osoby nie ma absolutnie nic. Jeśli takie znajdziesz to wyślij mi na PM, może jestem ślepy i mam sklerozę.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

MuK pisze:Matkoboskaczestochowska, chodzi mi tylko o to, że jest przyklejony do podstawki jedną noga przez co nie wygląda jakby tupał tylko jakby był krzywo przyklejony do podstawki. Nie pisałem o tym jak Kerim pokazywał zieleniak bo nie był przyklejony w dziwny sposób do podstawki tylko wbity w korek przez co nie miał tej idiotycznej pozy. Czy wyrażam się jasno ?
Teraz jasno. Dopiero teraz. Nie prościej było tak od razu?
MuK pisze:Poza małymi przepychankami z Romanem i Muzykiem oraz troche za ostrymi odpowiedziami na komentarze moich figsów nie ma nic negatywnego z mojej strony
To rzeczywiście "nic". Ale podoba mi się Twój dyplomatyczny język - "małe przepychanki", "trochę za ostre odpowiedzi" - jak babcię kocham nic złego, sam wzór dyskursu forumowego.
Muk, ja Cię proszę. :roll:

Nie chce mi się wyciągać teraz konkretnych postów. Fakt jest taki, że jak razem z Hashem robiliście festiwal krytyków, sporo osób się zraziło do Galerii.

Jeśli jeszcze nie rozumiesz, jak można skrytykować pracę nie używając tzw. wyrazów i nie urażając współrozmówców, po prostu czytaj i zobacz jak robią to inni.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

histeryzujecie (jestem w stanie to zrozumieć przed sesja czy innymi egzaminami gimnazjalnymi)

Poza niefortunna, może nie idiotyczna ale "z dupy" na pewno :wink::wink:
Nie wiem po co w to wszystko wciągać jak by nie było konstruktywną krytykę samego malowania...
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

wypraszam sobie - ten ork est w biegu, kto nie kuma proszony będzie na solo na podwurko za Faberami - w tym sklepie już krew z powodu figurek się lała

ODPOWIEDZ