Włócznia Myrmidii
Re: Włócznia Myrmidii
Bardzo latwo te punkty wyjac... Przemysl sobie kazda armie i sam dojdziesz do podobnych wnioskow. Dla magow mamy druga duza kawe, nie Djuczek?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
ta...oto rozpa Duka:
1 Arch Lector of Sigmar @ 148.0 Pts
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Enchanted Shield [5.0]
Luckstone [5.0]
Warrior Bane [5.0]
Potion of Speed [5.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord @ 288.0 Pts
Magic Level 4 (Heaven); Warhorse
Obsidian Lodestone [45.0]
Earthing Rod [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 163.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 146.0 Pts
Full Plate Armor; Imperial Pegasus
Dragonbane Gem [5.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Battle Wizard @ 137.0 Pts
Magic Level 2 (Beast); Warhorse
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Knightly Orders @ 230.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse
12 Knights of the Inner Circle @ 370.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Standard of Discipline [15.0]
1 Inner Circle Preceptor @ [10.0] Pts
3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Demigryph
4 Demigryph Knights @ 242.0 Pts
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Ja rozumiem ,że ten tajny plan to jest trzymanie magów w 10 tce jazdy?
Naprawdę bardzo chcę Was zobaczyć z imperium na turnieju - albowiem wasze wyniki odpowiedzą mi na nurtujące mnie pytanie - czy to ja jestem taki cienki czy może jednak ta armia nie jest taka top...
1 Arch Lector of Sigmar @ 148.0 Pts
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Enchanted Shield [5.0]
Luckstone [5.0]
Warrior Bane [5.0]
Potion of Speed [5.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord @ 288.0 Pts
Magic Level 4 (Heaven); Warhorse
Obsidian Lodestone [45.0]
Earthing Rod [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 163.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
1 Captain of the Empire @ 146.0 Pts
Full Plate Armor; Imperial Pegasus
Dragonbane Gem [5.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Battle Wizard @ 137.0 Pts
Magic Level 2 (Beast); Warhorse
Dispel Scroll [25.0]
1 Warhorse @ [0.0] Pts
10 Knightly Orders @ 230.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse
12 Knights of the Inner Circle @ 370.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Standard of Discipline [15.0]
1 Inner Circle Preceptor @ [10.0] Pts
3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts
4 Demigryph Knights @ 242.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Naprawdę bardzo chcę Was zobaczyć z imperium na turnieju - albowiem wasze wyniki odpowiedzą mi na nurtujące mnie pytanie - czy to ja jestem taki cienki czy może jednak ta armia nie jest taka top...
Jesteś cienki , armia zdecydowanie na top. Oczywiscie pod stare grałem. Milo ze mam zwolenników sledzących moje rozpy. Pod nowy draft niestety dyscypline out : (PiotrB pisze:ta...oto rozpa Duka: ...
Duk ja naprawdę bardzo che zobaczyć jak wygrywasz z VC czy HE tą rozpą - przecież ty nawet odginaczek nie masz... wampir i wl do Ciebie przychodzą a ty mówisz - masz - bierz co chcesz a ja idę do kibla bo kostkami to chyba nie będę miał okazji rzucić....
- swieta_barbara
- habydysz
Rince, jak dla mnie mag w KO to strasznie ryzykowna akcja. Jedeen miscast (wystarczy nawet 5-6, niekoniecznie kaskada) i przeciwnik ma runde magii, zeby zabic Ci 1-2 kolesi, a z maszyn juz strzela w magow bez LoSa. Poza tym przy dwoch magach placisz 30 punktow za konie - wole to wydac inaczej.
Fakt, ze w tej rozpie powyzej masz opcjonalny lodestone na BSB i papie, ale znow - jeden miscast i robi sie slabo (i to na IC). Generalnie piechota jest dla magow lepsza niz kawaleria, bo miscasty prawie nie bola, a w kawalerii, ktora ma 8-9 ran kazdy model sie liczy.
Piechota ma jeszcze ten bonus, ze moze wskoczyc do domku.
Jak na oddzial dla nianczenia magow to jest moim zdaniem sporo plusow, a przy lorach z duzych zasiegiem (heaven, light) ten wybor wydaje mi sie no-brain.
Fakt, ze w tej rozpie powyzej masz opcjonalny lodestone na BSB i papie, ale znow - jeden miscast i robi sie slabo (i to na IC). Generalnie piechota jest dla magow lepsza niz kawaleria, bo miscasty prawie nie bola, a w kawalerii, ktora ma 8-9 ran kazdy model sie liczy.
Jak na oddzial dla nianczenia magow to jest moim zdaniem sporo plusow, a przy lorach z duzych zasiegiem (heaven, light) ten wybor wydaje mi sie no-brain.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, o 10:43 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.
Learn To Play Empire
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Kacper ten duzy mag jezdzi sobie w samiutkim rogu 9-10tki KO i z miscasta tracisz max 2och. Piechota jest wolna, niemanewrowa, nie pasuje do reszty armii. Piszesz, jak to latwo wyjac 9 ran z 1+ sejwem i walic do magow bez lookotow (tak w ogole to z czego?), a trzymales magow w jakichs smiesznych 10tkach (?) lukow. 30 punktow za konie warte jest tego, ze kazdy moze sobie czmychnac 16 cali, czyli spierdzielic 2 razy dalej niz piechotny gowniak.swieta_barbara pisze:Rince, jak dla mnie mag w KO to strasznie ryzykowna akcja. Jedeen miscast (wystarczy nawet 5-6, niekoniecznie kaskada) i przeciwnik ma runde magii, zeby zabic Ci 1-2 kolesi, a z maszyn juz strzela w magow bez LoSa. Poza tym przy dwoch magach placisz 30 punktow za konie - wole to wydac inaczej.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Aron_Banalny
- Masakrator
PiotrzeBe, L2Pe.a nie minimum 4 na na 5-6 i 7 na 3-4?
<3
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
- czarodziej
- Knight
Chodzi o to by wystawiać tak
a nie tak
- Knight
Chodzi o to by wystawiać tak
a nie tak
-
- Falubaz
Poza tym Szaitis mówił mi że Lidder powiedział że nie trzeba centrować templatki z miscasta na modelu
Odpowiedzcie dla odmiany bez trolowania - o ile umiecie...
czyli jak to jest? Mag na koniku stoi w rogu - przykładadz 3 calową templatkę do rogu podstawki i obejmuje tylko 2 koniki ? A jak przykładasz 5 calowę to ile?
czyli jak to jest? Mag na koniku stoi w rogu - przykładadz 3 calową templatkę do rogu podstawki i obejmuje tylko 2 koniki ? A jak przykładasz 5 calowę to ile?
Trzeba, trzeba, możliwe że coś pomyliłemBretonnian pisze:Poza tym Szaitis mówił mi że Lidder powiedział że nie trzeba centrować templatki z miscasta na modelu
Laik dał Ci odpowiedź na Twoje pytaniePiotrB pisze: