No i to jest bezprawie. Bo w Polsce mieszka i ma się trzymać naszego prawa.TruePunk pisze:g. prawda. przynajmniej w polsce
a pedofil jest pedofilem, i powinna dosiegnac go kara za bycie pedofilem, nie?
Tylko ze u nas jak cygan sypia z 12latka, to sad umaza mu wybierzenie kary wlasnie ze wzgledu na to ze jest cyganem i ma taka tradycje - odsylam do sprawy glosnej w mediach z pol roku temu chyba
Niszcz komunizm - 100% nienawiści ;)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Hmm niby tak ale oni też stanowią odrębną społeczność i nie tylko nie stosują się do naszych praw, ale też nie korzystają z naszych przywilejów. Z takim rozbiciem kulturowym nie jest fajnie, ale czy cyganie mają własny kraj? Chyba nie, wiec jako lud koczowniczy stosuje własne prawa i zasady, często oparte na durnych tradycjach, ale nie wolno nam ingerować w głąb ich społeczności tylko z powodu czegoś co wydaje nam się ochydne i nielegalne. Mamy prawo niszczyć cudzą kulturę?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Czy gdyby grupka mieszkańców wsi afrykańskiej ze szczepu kanibali zamieszkała w Polsce i wewnątrz swojego kręgu serwowała potrawy z ludzi, mielibyśmy prawo się wtrącać?Izo pisze:Hmm niby tak ale oni też stanowią odrębną społeczność i nie tylko nie stosują się do naszych praw, ale też nie korzystają z naszych przywilejów. Z takim rozbiciem kulturowym nie jest fajnie, ale czy cyganie mają własny kraj? Chyba nie, wiec jako lud koczowniczy stosuje własne prawa i zasady, często oparte na durnych tradycjach, ale nie wolno nam ingerować w głąb ich społeczności tylko z powodu czegoś co wydaje nam się ochydne i nielegalne. Mamy prawo niszczyć cudzą kulturę?
Tak samo - muzułmanie tolerują sytuację, kiedy kobieta "splami swój honor" i ojciec lub brat ją zabiją.
Ale Niemcy nie pozwalają na to we własnym kraju, choć mają tam mnóstwo Turków. I winni są sądzeni.
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
bzdorana chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili.
jezeli o to chodzi to sprawe o pedofilie w przypadku kiedy jedno z partnerow ma mniej niz 15 lat rozwaza sie tylko w przypadku kiedy roznica wieku miedzy nimi wynosi wiecej niz 3 lata
sytuacja problematyczna kiedy jedna ze stron jest fizycznie lub psychicznie przymuszana do stosunkuJakos ten mlodszy mial 15 nie skonczone, ten drugi skonczone. I z tego co kojarze, poszly zarzuty o wykorzystywanie seksualne osoby ponizej 15 roku zycia (czyli pedofilia wlasnie).
zgodnie z moda na amerykanizacje spoleczenstwa przyjmujemy po woli tradycje dyktatury mniejszosciowej rodem z usa :dProblemem jest pseudotolerancyjne podejście państw i społeczności Zachodnich typu nie wolno go ruszyć bo jest czarny, jest arabem, jest anglikiem
to jest wlasnie to co polakow zawsze najbardziej boli - ciawusy w przeciwienstwie do nas trzymaja sie razem bez wzgledu na okolicznosciCo do cyganów. Ja pie***le jak pamiętam. Idzie taki, wozi się, specialnie na ciebie wpada, wali cię z bara, żebyś się przyczepił, a potem broni się kolegami... Ku**a, ja tego nie trawię!!!
co jest sprzeczne z konstytucja bo cos tam bylo o nadrzednosci polskiego prawa na terenie RPa pedofil jest pedofilem, i powinna dosiegnac go kara za bycie pedofilem, nie?
Tylko ze u nas jak cygan sypia z 12latka, to sad umaza mu wybierzenie kary wlasnie ze wzgledu na to ze jest cyganem i ma taka tradycje - odsylam do sprawy glosnej w mediach z pol roku temu chyba
Sytuacja jest prosta - wkraczając na terytorium danego kraju, zgadzasz się na przestrzeganie ichniego prawa. A jak nie, to do domu. Bardzo prosta zasada.Skavenblight pisze:Czy gdyby grupka mieszkańców wsi afrykańskiej ze szczepu kanibali zamieszkała w Polsce i wewnątrz swojego kręgu serwowała potrawy z ludzi, mielibyśmy prawo się wtrącać?Izo pisze:Hmm niby tak ale oni też stanowią odrębną społeczność i nie tylko nie stosują się do naszych praw, ale też nie korzystają z naszych przywilejów. Z takim rozbiciem kulturowym nie jest fajnie, ale czy cyganie mają własny kraj? Chyba nie, wiec jako lud koczowniczy stosuje własne prawa i zasady, często oparte na durnych tradycjach, ale nie wolno nam ingerować w głąb ich społeczności tylko z powodu czegoś co wydaje nam się ochydne i nielegalne. Mamy prawo niszczyć cudzą kulturę?
Tak samo - muzułmanie tolerują sytuację, kiedy kobieta "splami swój honor" i ojciec lub brat ją zabiją.
Ale Niemcy nie pozwalają na to we własnym kraju, choć mają tam mnóstwo Turków. I winni są sądzeni.
Taka sama sytuacja jest w UK z muzułmanami - chcą wprowadzić prawo szariatu i wręcz tego żądają. Oczywiście, nie dostaną tego, ale bezczelność grup mniejszości narodowych jest po prostu straszna.
Z romami jest trochę inny problem, ponieważ oni wciąż mieszkają we własnym kraju, tylko na terenie polski. To są ludy koczownicze, izolujące się, a nie części społeczeństw. Oni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski. Poza tym czy przypadkime te młode dziewczyny nie są przygotowywane do takiej roli od narodzin? Dla mnie to też uwłaczające, ale nie mamy prawa się do wszystkiego mieszać.
- Vilgefortz
superIzo pisze:Hmm niby tak ale oni też stanowią odrębną społeczność i nie tylko nie stosują się do naszych praw, ale też nie korzystają z naszych przywilejów. Z takim rozbiciem kulturowym nie jest fajnie, ale czy cyganie mają własny kraj? Chyba nie, wiec jako lud koczowniczy stosuje własne prawa i zasady, często oparte na durnych tradycjach, ale nie wolno nam ingerować w głąb ich społeczności tylko z powodu czegoś co wydaje nam się ochydne i nielegalne. Mamy prawo niszczyć cudzą kulturę?
zbierzmy pare osob oglosmy sie mniejszoscia i urzadzmy sobie bonanze
bedziemy sie tlumaczyc poczatkami nowej koczowniczej kultury anarhistycznej :/
na terenie RP polskie prawo jest najwazniejsze i jesli ktos nie chce sie do niego stosowac to niech sie spakuje i wyjedzie gdzies gdzie mu pozwola na rozne niesmaczne ekscesy
skoro na terenie to znaczy ze obowiazuje ich prawo na nim panujaceOni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Państwo Polskie z którego tacy jesteście dumni zgodziło się na taki układ. Niestety, ale oni nie należą do społeczeństwa polskiego, więc odpowiadają przed prawem tylko w sytuacji ingerencji w naszą społeczność. Tak już jest. Czy tak powinno być? Uważam, że tak. Romowie dokonali takiego wyboru i nic nam do tego.Vilgefortz pisze:skoro na terenie to znaczy ze obowiazuje ich prawo na nim panujaceOni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ja bym nie wypowiadała się w imieniu Państwa PolskiegoIzo pisze:Państwo Polskie z którego tacy jesteście dumni zgodziło się na taki układ.Vilgefortz pisze:skoro na terenie to znaczy ze obowiazuje ich prawo na nim panujaceOni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski.
Co za różnica? Ponawiam przykład z kanibalami. Mogą, skoro zżerają tylko tych ze swojego kręgu i tylko w obrębie swojego szczepu to spożywają?Izo pisze:Niestety, ale oni nie należą do społeczeństwa polskiego, więc odpowiadają przed prawem tylko w sytuacji ingerencji w naszą społeczność. Tak już jest. Czy tak powinno być? Uważam, że tak. Romowie dokonali takiego wyboru i nic nam do tego.
Teoretycznie tak. Dlaczego nie? Jeżeli cała ich społeczność się na to zgadza... Jednak nie ma społeczeństwa które by się zgodziło na coś takiego, więc nie jest to adekwatny przykład. Nie idźmy na siłę w stronę ekstremum Jeżeli w jakiejś społeczności istnieje zagrożenie dla życia itp jakiejś grupy osób, to grupa ta może opuścić społeczeństwo. Jeżeli nie może, ponieważ ktoś ich więzi, może poprosić o pomoc zewnętrzną - wtedy istnieje możliwość interwencji, ale też nie w celu zniszczenia ustroju kulturowo-prawnego, ale w celu uwolnienia tych osób.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jako świeżo upieczony mgr historii powinienem się obrazic, widac jak dobrze znasz warsztat pracy historyka, to Ty się nie wypowiadaj na ten temat ...Aro pisze:Prawdziwego Komunizmu w Polsce nigdy nie było.
Każdy z Was tzn nie wiem jak OLD jesteście ma pewnie takie zdanie jakie usłyszał od kogoś kto tak naprawdę na temat czasów niby tego Komunizmu g...o wie...
To tak jak Historycy co mają po 30-40 lat wciskają mi/wam kity jak było w 2 wojnie światowej - a najlepiej o tym mogą powiedzieć osoby które w tej wojnie uczestniczyły.
Najlepiej kiedyś mój dziadek powiedział ma 85 lat - że co jakiś czas młody kut... próbuje co innego na temat Historii 2 wojny powiedzieć a na jej temat wie tyle ile usłyszał lub przeczytał i pier...i banialuki.
Oczywiście, że nie i ja nie będę ukrywał, że pedofili bym z chęcią powieszał na drzewach wzdłuż autostrady na radzymin (dużo drzew ), chociaż w więzieniu zajmują sie takimi panami wystarczająco dobrze. Niestety w tym wypadku spierałbym się czy jest mowa o pedofilii. Oni mają po prostu inne ograniczenia wiekowe, wdg których można wychodzić za mąż. Tak jak w usa jest alkohol od 21, u nas od 18 a w szwajcarii od 16. Jakoś nikt na starożytny rzym nie narzeka, a tam małżeństwa 12-13-14 latek ze starymi satyrami były czymś całkowicie normalnym. One jeszcze im dzieci rodziły po kilku miesiącach bleee ;(
Wszystko to kwestia podejścia. Ja bym tego nie akceptował i jestem przeciwny, ale to ich kultura i dla nich to normalne.
Wszystko to kwestia podejścia. Ja bym tego nie akceptował i jestem przeciwny, ale to ich kultura i dla nich to normalne.
- Vilgefortz
superIzo pisze:Państwo Polskie z którego tacy jesteście dumni zgodziło się na taki układ. Niestety, ale oni nie należą do społeczeństwa polskiego, więc odpowiadają przed prawem tylko w sytuacji ingerencji w naszą społeczność. Tak już jest. Czy tak powinno być? Uważam, że tak. Romowie dokonali takiego wyboru i nic nam do tego.Vilgefortz pisze:skoro na terenie to znaczy ze obowiazuje ich prawo na nim panujaceOni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski.
czy w takim razie w twoim odczuciu jezeli dostane obywatelstwo angielskie to w zgodzie z ich prawem ktorego do dzis nie zniesli po przyjechaniu do polski jako mniejszosc bede mogl bezkarnie strzelac z łuku do irlanczykow i szkotow w kazdy dzien i wszedzie za wyjatkiem okolic kosciola w niedziele?
ciekawe co na to kolacja...Dlaczego nie? Jeżeli cała ich społeczność się na to zgadza...
Edytuj posta zamiast wysyłać następnego, ten połączyłem, następne bedę wywalał.
Ten argument z prawem angielskim jest co najmniej śmieszny U nich troszkę inaczej powstaje prawo i nie ma to nic do rzeczy. Poza tym czy przypadkiem nie nowelizowali już tych paragrafów? Szczerze mówiąc nie wiem - może ktoś zna odpowiedź?
Kolacja owszem może się nie zgadzać i może się przeciwstawić, ale to po raz kolejny powtarzam, przypadek fantastyczny na tyle, że nie ma sensu go roztrząsać
Kolacja owszem może się nie zgadzać i może się przeciwstawić, ale to po raz kolejny powtarzam, przypadek fantastyczny na tyle, że nie ma sensu go roztrząsać
No tak znawca sie odezwał... co wie młody MGR - tyle ile wyczyta z podręczników itp... nie mówię, że wszędzie kłamią ale gdybyś oglądał różne dzienniki, programy itp to wiedziałbyś, jakie zdanie na temat przekazywanej Historii nie wszystkiego mają ludzie którzy walczyli za naszą Polskę. Ty siedzisz na gotowym... i wiesz tyle ile gdzieś usłyszałeś...Nijlor pisze:Jako świeżo upieczony mgr historii powinienem się obrazic, widac jak dobrze znasz warsztat pracy historyka, to Ty się nie wypowiadaj na ten temat ...Aro pisze:Prawdziwego Komunizmu w Polsce nigdy nie było.
Każdy z Was tzn nie wiem jak OLD jesteście ma pewnie takie zdanie jakie usłyszał od kogoś kto tak naprawdę na temat czasów niby tego Komunizmu g...o wie...
To tak jak Historycy co mają po 30-40 lat wciskają mi/wam kity jak było w 2 wojnie światowej - a najlepiej o tym mogą powiedzieć osoby które w tej wojnie uczestniczyły.
Najlepiej kiedyś mój dziadek powiedział ma 85 lat - że co jakiś czas młody kut... próbuje co innego na temat Historii 2 wojny powiedzieć a na jej temat wie tyle ile usłyszał lub przeczytał i pier...i banialuki.
A co nas obchodzi ich kultura która konfliktuje z prawem polskim? To oni się mają przystosować do nas, nie my do nich.Izo pisze:Z romami jest trochę inny problem, ponieważ oni wciąż mieszkają we własnym kraju, tylko na terenie polski. To są ludy koczownicze, izolujące się, a nie części społeczeństw. Oni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski. Poza tym czy przypadkiem te młode dziewczyny nie są przygotowywane do takiej roli od narodzin? Dla mnie to też uwłaczające, ale nie mamy prawa się do wszystkiego mieszać.
Oni są częścią społeczeństwa, nie ma czegoś takiego w prawie jak izolacja grupy społecznej. No, chyba że stworzysz im rezerwaty.
Mylisz się i to srogo.Izo pisze:Państwo Polskie z którego tacy jesteście dumni zgodziło się na taki układ. Niestety, ale oni nie należą do społeczeństwa polskiego, więc odpowiadają przed prawem tylko w sytuacji ingerencji w naszą społeczność. Tak już jest. Czy tak powinno być? Uważam, że tak. Romowie dokonali takiego wyboru i nic nam do tego.Vilgefortz pisze:skoro na terenie to znaczy ze obowiazuje ich prawo na nim panujaceOni nie mieszkają w polsce, a na terenie polski.
Na terytorium RP obowiązuje prawo RP. Wyjątkami są chyba ambasady ale nie jestem pewien. Jeżeli wkraczasz do kraju, zgadzasz się na przestrzeganie prawa tego kraju - bez względu na wzgląd. Każdy jest prawnie odpowiedzialny (poza dyplomatami chyba) za swoje czyny - bez względu na wzgląd. Każdy, nawet nie obywatel RP. Takie jest prawo. I tutaj kultura, poglądy lub narodowość można obić o kant dupy - prawo ma supremację nad tymi rzeczami. Nie chodzi tu o ingerencję w społeczność nawet ale jeżeli już - czy seks z 12 latką i małżeństwo nie ingeruje z zasadami moralnymi społeczeństwa na których oparte jest prawo państwa?
Ładny przykład ze starożytnym Rzymem. Nie będę niszczył ci argumentu ale przeczytaj jeszcze raz, zwróć uwagę na "starożytny" i przemyśl toIzo pisze: Niestety w tym wypadku spierałbym się czy jest mowa o pedofilii. Oni mają po prostu inne ograniczenia wiekowe, wdg których można wychodzić za mąż. Tak jak w usa jest alkohol od 21, u nas od 18 a w szwajcarii od 16. Jakoś nikt na starożytny rzym nie narzeka, a tam małżeństwa 12-13-14 latek ze starymi satyrami były czymś całkowicie normalnym. One jeszcze im dzieci rodziły po kilku miesiącach bleee ;(
W USA alkohol jest o 21, w Polsce od 18 a w Szwajcarii od 16. To oznacza że jako 18latek możesz pić alkohol w USA bo u Ciebie w domu można? Nie. Prawo danego kraju ma supremację ponad wszystko - istnieje prosta zasada - nie podoba się , wyjedź.
Ich kultura i dla nich to może być normalne ale dla Polaków nie jest - więc nie mają prawa tego robić w naszym kraju. To jest tak proste, to my wyznaczamy zasady gry to bo nasz kraj, nie ich. Jak będę chciał zabijać wiewiórki gwałcąc je i odgryzając im łby to też będę mógł bo dla mnie to jest normalne?
@Izo - nie, dużo bąków prawnych nadal działa ale wszyscy na to leją
Jaka Kolacja?
Ech - nie wiem w którym momencie się nie zrozumieliśmy. Polska nie ingeruje w prawo romów - to jest fakt. Oni nie należą do społeczeństwa polskiego, maja własne prawa i zasady. Dla nich 12 lat do dobry wiek i tyle. Prawa są różne, nie ma czegoś takiego jak narzucanie swoich praw jakiemuś ludowi, który jednocześnie nie korzysta z przywilejów danego kraju. Aha i jeszcze jedno: ani oni nie mają się przystosować do nas, ani my do nich, o to chodzi w izolacji kulturowej którą wybrali.
Co do rzymu, proszę cie Wobec tego pokasujmy monarchie na świecie (te nominalne też ) i poobcinajmy głowy rodom królewskim bo teraz nadszedł czas demokracji Starożytny nie znaczy gorszy
Z alkoholem to był tylko przykład mający na celu zobrazowanie, że istnieją różne kultury o różnych prawach. Nie nadinterpretuj moich słów
Ludzie nie wkurza was, że Kościół katolicki narzuca wam swoją moralność, przez np całkowity zakaz aborcji? To nie narzucajcie własnej moralności komuś.
Co do rzymu, proszę cie Wobec tego pokasujmy monarchie na świecie (te nominalne też ) i poobcinajmy głowy rodom królewskim bo teraz nadszedł czas demokracji Starożytny nie znaczy gorszy
Z alkoholem to był tylko przykład mający na celu zobrazowanie, że istnieją różne kultury o różnych prawach. Nie nadinterpretuj moich słów
Ludzie nie wkurza was, że Kościół katolicki narzuca wam swoją moralność, przez np całkowity zakaz aborcji? To nie narzucajcie własnej moralności komuś.