1. Jakie filery są dozwolone? Jeśli tak to jaki procent oddziału mogą stanowić? Niestety z trudem udało mi się uzbierać 20 włóczników z V edycji (którzy mieli być Eternalami) i nie widzę sensu ani nawet możliwości aby dokupić ich do 30. Zwłaszcza, że to monotonne figurki i filer fajnie urozmaiciłby unit pod względem wizualnym.
2. Czy unit starych włóczników bez tarcz mógłby być jednostką nowych drwali? Kaptury maja, a berdysz jest bronią podobną do włóczni (powiedzmy - też jest osadzony na drzewcu

3. Jednostka nowych sióstr na jeleniach kompletnie nie pasuje mi wizualnie do pozostałej części armii - inny styl. W związku z czym jestem zmuszony szukać alternatywy, która zadowoli mnie wizualnie. Zastanawiam się jak daleko mogę się posunąć. Jakbym wystawił sobie oddział wróżek ze skrzydłami (każdy model byłby unikatowy) na podstawkach kawaleryjskich to czy by to przeszło? Byłby to taki quasi-proks.
4. Jednostka Wildów mi kompletnie nie pasuje wizualnie do pozostałej części armii - metalowe figurki mają inny styl niż nowe plastiki. W związku z czym czy wystawienie jako quasi proksa gołych jednorożców (nie elven steedów z doklejonymi rogami tylko rasowych, metalowych, fajnych, klimatycznych jednorożców w 3 różnych wzorach), jako drugiego oddziału Wildów np. sfory fajnych leśnych wilków, a ewentualnie jako trzeciego niedźwiedzi by przeszło? Punkt ten ma dla mnie duże znaczenie także z czysto klimatycznego punktu widzenia. Dla mnie armia obrońców lasu oparta na jeździe to absurd bo raz, że jazda jest jednostką ofensywną, a dwa że kompletnie nie nadaje się do walki w lesie. Trzy kawalerie w armii to przesada. Z drugiej strony brakuje mi w tej armii zwierzątek. Chciałbym mieć zwierzyniec w armii.
5. W razie negatywnej odp. na punkt 1 i pkt 2. Czy jeśli nie odpowiadają mi jelenie jako wierzchowce to czy mogę zamiast jeleni wystawiać Wildów i Siostry na zwyczajnych Elven Steedach względnie jednorożcach?