Army Book VIII edycja.

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Ready
Mudżahedin

Re: Army Book VIII edycja.

Post autor: Ready »

Dobra to już się robi jakas epopeja narodowa, kolejna.
Shino pisze: nie zrozumiales.
Shino masz jakas tam wersje poglądów inni inaczej to interpretują pogódź się z tym ze nie masz jedynej najsłuszniejszej interpretacji ^^

Próba zrobienia z enchanted arrows, enchanted items, gdyż w opisie użyto tego określenia, jest tak samo niedorzeczna jak stwierdzenie, że skoro w opisie Ferrari użyto słowa samochód, to każdy samochód to ferrari ponieważ każde ferrari jest samochodem xD

Na początku Shina uważałem za jakiegoś głupka, ale ma trochę racji ponieważ jeśli już się bawimy w ETC i każda armia ma jakieś tam ograniczenia, by słabsze armie (my jako WE rozumiemy to chyba najlepiej) miały szanse, to trzeba po męsku podyskutować i wybrać najlepsze rozwiązanie. A tu widzę że niektórzy zaprzedali by dusze by przenieść strzały z działu Armory do enchanted items, a najlepiej zdelegalizować nowy Book jako nielegalny bo same błędy w nim i wrócić do tego z 6 ed xD

ps:
Azgaroth pisze: 1 Spellsinger @ 150.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 2
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
Azgaroth możesz mi wytłumaczyć czemu daje się Ruby Ringa na maga z Fire, kiedys mi to tłumaczono że jakis bonus do czarowania jest ale nie pamiętam jaki ?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ready pisze: ps:
Azgaroth pisze: 1 Spellsinger @ 150.0 Pts
General; Lore of Fire; Magic Level 2
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
Azgaroth możesz mi wytłumaczyć czemu daje się Ruby Ringa na maga z Fire, kiedys mi to tłumaczono że jakis bonus do czarowania jest ale nie pamiętam jaki ?
Tzn mi przede wszystkim chodzi o tani, boundspellowy pocisk a dodatkowo z Lore atrubite masz to, że jeśli wejdzie pocisk w dany oddział (magic missile lub direct damage), to jak rzucasz inny czar z domeny ognia w ten sam oddział to masz +k3 do rzutu.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, o 10:38 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 2 razy.

Ready
Mudżahedin

Ok dzięki, (ale jeszcze się czepie w jakims FaQu było że ten boundspell daje bonus albo zmniejsza koszt rzucenia pocisku z czaru - albo ja piłem cos wtedy ;p)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Ready pisze:Ok dzięki, (ale jeszcze się czepie w jakims FaQu było że ten boundspell daje bonus albo zmniejsza koszt rzucenia pocisku z czaru - albo ja piłem cos wtedy ;p)
Niestety nie słyszałem o czymś takim :)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Ready pisze: Próba zrobienia z enchanted arrows, enchanted items, gdyż w opisie użyto tego określenia, jest tak samo niedorzeczna jak stwierdzenie, że skoro w opisie Ferrari użyto słowa samochód, to każdy samochód to ferrari ponieważ każde ferrari jest samochodem xD
Masz rację. Niedorzeczne jest twierdzenie, że skoro w opisie enchanted arrows użyto słów enchanted item to każdy enchanted item to enchanted arrows.
Nadal jednak nie zmienia to faktu że strzały są enchanted itemem, bo jest to wprost napisane w ich opisie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ale nie ma jednego rodzaju enchanted arrows - jest ich 6 (jak dobrze kojarzę). Czemu więc nie mogę na drugim oddziale użyć kolejnych strzał skoro: "but do not prevent a model from having a second enchanted item"??

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Nikt tego nie zabrania, póki co wszyscy sie kłócą o to czy można na kilku oddziałach brać takie same strzałki ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

To rożne można a takich samych już nie?

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Według niektórych dokładnie tak jest, według mnie i innych powinna być możliwość dublowania strzałek na kilku oddziałach.
Jak mówiłem, dyskusja trwa, a pewnie wszystko ukróci dopiero jakiś FAQ od GW ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Pomijając kwestie powtarzania strzał i relacji sformułowania "enchanted item" i "enchanted arrow" - co nie jest zabronione (wprost) jest dozwolone - czy ktoś mógłby odpowiedzieć na pytanie Azgarotha dotyczące łączenia strzał gg z banner of ethernal flame?

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

banner nie działa na magiczne strzałki- tak wcześniej było tu pisane

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

*trololo mode*
Acha, na te magiczne co to magiczne nie sa i mozna je dublowac :)
*trololo mode*

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Działają jak najbardziej i można je używać z BotEF bo tylko magiczne bronie nie mogą korzystać z niego.
Strzały to EI a tylko ataki są traktowane jakby były robione z MW.
To nie są magic weapon.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Dzięki:) póki tego definitywnie nie rozstrzygna można grać:)

Awatar użytkownika
zawisza
Chuck Norris

Post autor: zawisza »

Hejka!
Pytanie o nową bazę Treeman'a o wymiarach 2'x3'.
Front jest po dłuższej krawędzi, tak jak na fotkach gw?
I drugie:
poproszę o dokładny opis zasad specjalnych po angielsku oddziału "Sisters of Thorn" z AB.
MOLON LAVE

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

zawisza pisze:Hejka!
Tak

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

zawisza pisze:Hejka!
Dokładnie tak, inaczej niestety nie wejdzie (za duży rozstaw nóg). Skleiłem nowego treemana i dla porównania z starym drzewcem daje fotkę jakby ktoś chciał zobaczyć :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

to Te metalowe durthu to już za treekiny tylko mogą robić :lol2:

Ready
Mudżahedin

Zajebisty ;) muszę kupić i wystawić ;D

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Kupa drzewa:D
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ