ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
1. Czy będziemy w tym roku grać na uściślenia ETC?
2. Czy jest szansa, że w uściśleniach ETC w ramach litości nad szczurami bonus do Ld z ranków będzie się liczył na potrzeby snajpy z death? (lordowie z ld7 - like it )
Edit: Wiem, że marudzę, malkontent i płaczę, ale taką sugestię tylko rzucam
2. Czy jest szansa, że w uściśleniach ETC w ramach litości nad szczurami bonus do Ld z ranków będzie się liczył na potrzeby snajpy z death? (lordowie z ld7 - like it )
Pewnie za 6, chyba że obiecujesz nawalać całą grę pojedynczym
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kolego, jak RAW to RAW. Blightkings Ci nie pasują do boc i doc, a pasuje Ci dodawanie liderki skavenom? To niekonsekwencja, hipokryzja czy po prostu głupota?Hoax pisze: 2. Czy jest szansa, że w uściśleniach ETC w ramach litości nad szczurami bonus do Ld z ranków będzie się liczył na potrzeby snajpy z death? (lordowie z ld7 - like it )
P.S. Nie musisz odpowiadać, to pytanie wielokrotnego wyboru.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Marcin...Cauliflower pisze:Kolego, jak RAW to RAW. Blightkings Ci nie pasują do boc i doc, a pasuje Ci dodawanie liderki skavenom? To niekonsekwencja, hipokryzja czy po prostu głupota?Hoax pisze: 2. Czy jest szansa, że w uściśleniach ETC w ramach litości nad szczurami bonus do Ld z ranków będzie się liczył na potrzeby snajpy z death? (lordowie z ld7 - like it )
P.S. Nie musisz odpowiadać, to pytanie wielokrotnego wyboru.
- RedScorpion
- Falubaz
Czy zapis
oznacza, że jedyne co bierzemy z tego scenariusza to strefy wystawienia a samo wystawianie oddziałów jest jak w Battleline?
Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?
Kod: Zaznacz cały
2: Meeting engagement (no reserve rolls, all units deploy on the board as normal)
Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?
to jeszcze podumajcie nad Morghastami w TK, wg EoT są do VC albo UL, tak samo jak te nurglowe rycki tylko do WoCh.kudłaty pisze:@blighkings. Faktycznie ma to sens, przemyślimy.
Byle konsekwentnie. Jak nurglowcy zostają w BoC i DoCh to i Morghasty niech zostaną.
Jak wypadają to wszyscy i trzymajmy się list wydawcy.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Blightkingów dopuścili w beastiach i demonach w WD, wiec GW przewidzialo wystawianie ich w tych armiach. Nie widzę sensu ich ucinac teraz, bo ani to nie sprawi ze rozpiski beda bardziej zroznicowane, ani nie zmieni balansu, bo to nie jest przegieta jednostka.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Nie mam, poprostu potrafie czytac:Spawn pisze:O, nie wiedziałem że ty układasz drafty. W takim razie nie będzie też blightkingów, ani exalted flamerów, ani morghastów, ani innego gówna.
Wiem że to jest battlescroll, ale tak samo exalted flamer, dlatego pytam.
Special or Named Characters that appear in army books are allowed - this excludes all characters that appear in End Times books. Special Charachter composition will be added to this pack
Czy Demon Prince to duży demon i zabiera punkt kompozycji? Bo niektórzy mają wątpliwości
A co do putridów. Jak zbanujecie ich w demonach i bestiach to już ich na stole nie zobaczycie bo w chaosie nikt ich nie wystawi. Ograniczenia jak na razie są bardzo fajne bo jak ktoś chce 2 działa w demonach to wystawi, 2 heleny? Nie ma problemu, na większe pkt nawet 2 kadajce można wziąć (2600) i jeszcze punkt kompozycji zostanie. Draft daje dużą dowolność dzięki braku zapisów 0-1. Banowaie putridów (czy dopuszczenie ich tylko w chaosie jak kto woli) to strzał w stopę. Niech już nawet zabierają ten punkt kompozycji ale ich nie banujcie.
A co do putridów. Jak zbanujecie ich w demonach i bestiach to już ich na stole nie zobaczycie bo w chaosie nikt ich nie wystawi. Ograniczenia jak na razie są bardzo fajne bo jak ktoś chce 2 działa w demonach to wystawi, 2 heleny? Nie ma problemu, na większe pkt nawet 2 kadajce można wziąć (2600) i jeszcze punkt kompozycji zostanie. Draft daje dużą dowolność dzięki braku zapisów 0-1. Banowaie putridów (czy dopuszczenie ich tylko w chaosie jak kto woli) to strzał w stopę. Niech już nawet zabierają ten punkt kompozycji ale ich nie banujcie.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
No weź...cichy pisze:Czy Demon Prince to duży demon i zabiera punkt kompozycji? Bo niektórzy mają wątpliwości