Zielona horda WarBlessa (oszukaj system): 28.11.2012
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Po przecieku, że LS postanowiła dopakować orkasów postanowilem wrocic do zamrożonego projektu.
Szczegolnie spodobal mi sie pomysl LS, że wszystkie oddziały Savage Orków, poza statami BigUns w standardzie, mają dostać zasadę "Wild", która ma im ulepszyć warda z 6+ do 5+, oraz dać dodatkowy atak (poza frenzy, wiec w sumie jeden model bedzie miał teraz 3 ataki!!! Yeah!).
Tylko głupi w takiej sytuacji nie zrobiłby powrotu do armii od tej właśnie jednostki.
Z dumą prezentuję więc mój nowy oddział - 12 BigUnsów z muzykiem.
Metoda malarska - bejca, jak wczesniej.
Szczegolnie spodobal mi sie pomysl LS, że wszystkie oddziały Savage Orków, poza statami BigUns w standardzie, mają dostać zasadę "Wild", która ma im ulepszyć warda z 6+ do 5+, oraz dać dodatkowy atak (poza frenzy, wiec w sumie jeden model bedzie miał teraz 3 ataki!!! Yeah!).
Tylko głupi w takiej sytuacji nie zrobiłby powrotu do armii od tej właśnie jednostki.
Z dumą prezentuję więc mój nowy oddział - 12 BigUnsów z muzykiem.
Metoda malarska - bejca, jak wczesniej.
o ja pier... szacun
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Twoja Waaagh!!! być dobre
Dziękować, chłopacy, za dobre słowa.
@ARBAL
To nie sa odlewy. To znaczy są, ale nie nie żadne moje piractwo, tylko uczciwie zakupiona paczka Dzikich Orków produkcji nieistniejacej juz firmy High Inch Games. Tanio zakupiłem 20 takich łobuzów. Niestety ich jakość nie była powalająca (właśnie jakość domowych odlewów) a do tego łapy były mocno słabe.
Dlatego wywaliłem oryginalne łapy. Dorzucilame łapy z włoczniami od zwykłych orków a że łapy orków GW były troche szersze niż korpusy orków HIN, wiec musiałem jakoś zamaskowac odstające, niedopasowane ramiona. Dlatego dorobiłem chłopakom futra na karkach.
I wtedy jakoś sie to wszystko w miare zgrało.
Ps. Jestem rozczarowany, ze nikt sie nie dał nabrać na "przeciek z LS"....
@ARBAL
To nie sa odlewy. To znaczy są, ale nie nie żadne moje piractwo, tylko uczciwie zakupiona paczka Dzikich Orków produkcji nieistniejacej juz firmy High Inch Games. Tanio zakupiłem 20 takich łobuzów. Niestety ich jakość nie była powalająca (właśnie jakość domowych odlewów) a do tego łapy były mocno słabe.
Dlatego wywaliłem oryginalne łapy. Dorzucilame łapy z włoczniami od zwykłych orków a że łapy orków GW były troche szersze niż korpusy orków HIN, wiec musiałem jakoś zamaskowac odstające, niedopasowane ramiona. Dlatego dorobiłem chłopakom futra na karkach.
I wtedy jakoś sie to wszystko w miare zgrało.
Ps. Jestem rozczarowany, ze nikt sie nie dał nabrać na "przeciek z LS"....
troszkę żałuję że kamiennych ostrzy nie mają;) ale i tak fajne orkaski:) swoją drogą próbowałeś zmienić technikę z bejcy na washe?
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Super oddział.
Modele nie wyglądają jakby były bejcowane, osiągnąłeś perfekcyjny poziom tej techniki. Dodatkowo konwersja a szczególnie te futerka na karkach- ekstra.
Po obejrzeniu tego tematu natchnąłeś mnie do malowania mojej skromnej zielonej armii. Wielkie dzięki
ile tu osób nagle dostaje natchnienia na malowanie zielonych może jeszcze zaczną nimi grać
Bless chyba masz misje od samego Gorka i Morka
Bless chyba masz misje od samego Gorka i Morka
IMO ludzi bawiących się w WFB można podzielić na 3 grupy:Leszczu pisze:ile tu osób nagle dostaje natchnienia na malowanie zielonych może jeszcze zaczną nimi grać
1. Grających nie malujących
2. Malujących nie grających
3. Grających i malujących
Kiedyś zaliczałem się do tej 1szej, w tym momencie do 2giej i to też tak średnio z uwagi na czas. Taki temat to przynajmniej dla mnie niezła motywacja a to chyba pozytywnie?
BTW Jak wyszedł ten oddział Wolf Ridersow
Naprawde się cieszę, ze moja rosnąca horda Wam się podoba.
Dwa oddziały Wolf Ridersów, które zaczałem prawie rok temu, skonczyłem na etapie złozenia i pryśniecia bialym podkładem. Za nich będę się teraz brał w najbliższej kolejności.
Teraz wyjezdzam na kilka dni, ale jak wrocę, to wrzucę jeszcze na forum rydwan orkowy, który zrobiłem w tak zwanym "międzyczasie", a ktorego tu jeszcze nie prezentowałem.
Niczego nie obiecuję, ale bardzo prawdopodobne, że aktualki w tym temacie znowu będą częstsze.
EDIT:
@Vocal
Mam kilka nowych inków w domu i maziam nimi swoje wampiry. Nowe inki są spoko, wygodne, dobrze pracują. Działają jednak mimo wszystko zupełnie inaczej i wymagają większego nakładu pracy. Inki nie zastapią bejcy, to inna metodą malarska - znacznie bardziej pracochłonna a niewiele bardziej efektowna. Takie ja mam wrazenia po dosyć solidnym testowaniu obu tych narzędzi malarskich.
Ps. "Przeciek" to żart. Choć możliwe, ze dostaniemy jednak od LS lekką koretkę słabego podrecznika O&G. Oby. Bardzo na to liczę.
Dwa oddziały Wolf Ridersów, które zaczałem prawie rok temu, skonczyłem na etapie złozenia i pryśniecia bialym podkładem. Za nich będę się teraz brał w najbliższej kolejności.
Teraz wyjezdzam na kilka dni, ale jak wrocę, to wrzucę jeszcze na forum rydwan orkowy, który zrobiłem w tak zwanym "międzyczasie", a ktorego tu jeszcze nie prezentowałem.
Niczego nie obiecuję, ale bardzo prawdopodobne, że aktualki w tym temacie znowu będą częstsze.
EDIT:
@Vocal
Mam kilka nowych inków w domu i maziam nimi swoje wampiry. Nowe inki są spoko, wygodne, dobrze pracują. Działają jednak mimo wszystko zupełnie inaczej i wymagają większego nakładu pracy. Inki nie zastapią bejcy, to inna metodą malarska - znacznie bardziej pracochłonna a niewiele bardziej efektowna. Takie ja mam wrazenia po dosyć solidnym testowaniu obu tych narzędzi malarskich.
Ps. "Przeciek" to żart. Choć możliwe, ze dostaniemy jednak od LS lekką koretkę słabego podrecznika O&G. Oby. Bardzo na to liczę.
przynajmniej o zasadzie unstoppable horde inm nie powiedziales ale na nastepny raz pohamuj sie z tym co wiesz o przeciekach z bpbless pisze:Po przecieku, że LS postanowiła dopakować orkasów postanowilem wrocic do zamrożonego projektu.
a co do samyhc orkow to chyba ci mowilem co o nich mysle ostatnoi gralismy
Zgodnie z obietnicą wrzucam moj rydwan orkowy pomalowany z jakies pol roku temu
.
Konstrukcja to:
- oryginalny body chariot
- koła z nowego pump wagona
- sztandar od Black Orków
- oryginalny obsługant
- Games Day Black Orc (Badruk) - element niebejcowany. Pomalowalem kiedys normalnie, ale ze rzadko sie gra herosami na piechote, wiec wrzucilem go na rydwan. W ten sposob rydwan moze sie pojawic zarowno jako zwykly rydwan, jak i jako Black Orc Big Boss na rydwanie, albo nawet Black Orc BSB na rydwanie.
- podstawka z Micro Art-u.
Wszystko poza herosem normalnie bejcowane.
Enjoy!
.
Konstrukcja to:
- oryginalny body chariot
- koła z nowego pump wagona
- sztandar od Black Orków
- oryginalny obsługant
- Games Day Black Orc (Badruk) - element niebejcowany. Pomalowalem kiedys normalnie, ale ze rzadko sie gra herosami na piechote, wiec wrzucilem go na rydwan. W ten sposob rydwan moze sie pojawic zarowno jako zwykly rydwan, jak i jako Black Orc Big Boss na rydwanie, albo nawet Black Orc BSB na rydwanie.
- podstawka z Micro Art-u.
Wszystko poza herosem normalnie bejcowane.
Enjoy!
Git majonez bejca w twoim wykonaniu jest super i tyle
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: