![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Hydra - potwory siejące groze
Moderator: Yudokuno
Re: Hydra - potwory siejące groze
Gdzie ustawiamy poganiaczy w kombacie-obok,z tyłu,z boku,nie ustawiamy - zeby było wszystko jasne
?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Sam się ogarnij i używaj zrozumiałego słownictwa.
Domyślam się, że chodzi Ci o testy Ld. Używają Ld poganiaczy, czyli 8.
Domyślam się, że chodzi Ci o testy Ld. Używają Ld poganiaczy, czyli 8.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Dlaczego nie?Zeby nie było,szukałem tego ale nie znalazłem odpowiedzi.cobra651 pisze:Mam takie pytanie, czy hydra bedąc w kombacie może plunąć ogniem w jednostkę z którą walczyZiemko pisze:Nie
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Czy hyra po marszu moze ziac ogniem ? ( niby to jest strzelanie a po marszu nie strzelamy ale chce sie upewnic
)
poganiaczy stawiam gdzie mi sie podoba ? (dalej sie upewniam)
, w szarzy robie tylko jeden zwrot jak normalna jednostka plus darmowa maxymalizacja ? czy hydra to tylko saport czy to maszynka do samodzielnej szarzy ? zna ktos jakies skuteczne zagrania tricki oraz manewry tą jednostka cobym mogł je wykozystac w turnieju
przegladałem podforum HE i tam pokazuja fajny manewr orłem
(chociaz ostatnio w bitwie nie zadzialał bo przeciwnik rzucił 3 koscmi 4
- sory za spam )
poganiaczy stawiam gdzie mi sie podoba ? (dalej sie upewniam)
Andrzej ma w 100% racje, dodam tylko że zasada skirmisher umożliwia jej strzelanie po marszu.
negro masz wiele opcji zastosowania hydry, jako samodzielna jednostka sprawdza się w walce z MI, zaś jako wsparcie jest świetna dla Pendantowca przeciw dużym oddziałom piechoty, tego wysyłasz przodem, trzymasz unit, a hydra wówczas wbija w bok klocka. Często zdarza mi się także walczyć 2 hydrami jako grupą operacyjną, co ładnie zmiata większość oddziałów. Można też użyć jej jako tarcze stawiając przed oddziałem wroga ziejąc a później przyjmując szarże osłabionego oddziału, zwłaszcza jeśli ten bije z niewielka siłą ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Triclinium Thoruniensis
Szukaj w skirmishu : )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Albo ja jestem slepy albo wtorny analfabetyzm mnie dopadł moze na starosc "niemiec co wszystko chowa"
ale ja nigdzie nie widze aby Hydra mogła kozystac z zasady skirmish ( w zasadzie skirmish jest napisane ze moge strzelac po ruchu oczywiscie) czy ktos mogł by mi pokazac jak krowie na granicy gdzie to jest napisane?
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Niezla teoria.Kanadian pisze:Andrzej ma w 100% racje, dodam tylko że zasada skirmisher umożliwia jej strzelanie po marszu.
W podreczniku jest wyraznie napisane, ze mozna ziac po marszu. Proponuje czasem tam zajrzec.
![Obrazek](http://i.cubeupload.com/B0imir.png)
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Bingo wygrywa pan w szpiczastej czapie
znalazlem zasada zioniecie. a to własnie przykład czemu jestem taki dociekiwy co do zasad, kocham grac z takimi znawcami jak kanadian
pewnie jak bym gral z nim to by mi to wmowil ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ale wracajac do tematu to z tego co kolega napisal nie jest to tylko saport. gralem pare razy i sprawdzila mi sie na piechocie z małym sv np: łucznicy ....
bo raz szarzowalem bretonie od czola i niestety ustalem ale mnie pchnął ze złamania poprostu mial wiecej szeregów ;/
ale wracajac do tematu to z tego co kolega napisal nie jest to tylko saport. gralem pare razy i sprawdzila mi sie na piechocie z małym sv np: łucznicy ....
bo raz szarzowalem bretonie od czola i niestety ustalem ale mnie pchnął ze złamania poprostu mial wiecej szeregów ;/