Jak ugryźć nowe VC??
Moderator: #helion#
Miałem jedną potyczkę z Vampami. Kumpel testował pewne rzeczy, ja też. On dużo piechoty, ja 2 klocki + 2 kawalerie, pegazista, 2 magów 2lvl.
Ale wniosek jest jeden - magię da się powstrzymać spokojnie do 3 tury, zwłaszcza jak przyzywa to co stracił ze strzelania. A potem koniecznie sypać go w walce, kawaleria sama nie ma szans, musi być piechota.
Oczywiście Lore of Light spisał się idealnie. Bitwa zakończona remisem.
Ale wniosek jest jeden - magię da się powstrzymać spokojnie do 3 tury, zwłaszcza jak przyzywa to co stracił ze strzelania. A potem koniecznie sypać go w walce, kawaleria sama nie ma szans, musi być piechota.
Oczywiście Lore of Light spisał się idealnie. Bitwa zakończona remisem.
Dokładnie. Mój przeciwnik nie miał ani jednego Dispel Scrolla:) Fakt faktem, że testował pewne rozwiązania (Vamp w scout, Vamp na tym koniu latającym) ale i tak jak rzucałem pierwszy magic missle z light i wypadało 8 albo 9 no to albo musiał wpuścić albo 3 kostki brać, a i to dwa razy zawiodło
SaH: mi się genialnie spisali flagellanci. przez trzy tury trzymali ghule i tomb guards w miejscu podczas gdy kawa zjadła CRem vargulfa a piechota z kapłanem zwarzywiła szkielety i dobrała się do nekromanty na corps carcie
Ja bym się również zastanowił nad lore of beasts. zawsze się może przydać na blood knightów/black nightów/black coucha/wilki wstrzymanie, strzał z S6 również mile widziany, bears anger na kapłana i wyzywamy wampirki do challenga.
Ja bym się również zastanowił nad lore of beasts. zawsze się może przydać na blood knightów/black nightów/black coucha/wilki wstrzymanie, strzał z S6 również mile widziany, bears anger na kapłana i wyzywamy wampirki do challenga.
"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.
Tak się składa, że z nowymi DE Imperium da radę...jarlaxle17 pisze:Hahaha, lepiej załóżcie sobie temat jak ugryźć nowe DE
Trzeba będzie się wysilić, ale przecież są oni "żywi" i biorą breake test.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, o 14:44 przez pelcu, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Panowie czeka mnie pierwsza bitwa z vampirami i wiem ze koles na bank wezmie vampira lorda na smoku
Ja gram empire i bitwa bedzie na 2500 macie jakąś rade dla mnie ?
Panowie czeka mnie pierwsza bitwa z vampirami i wiem ze koles na bank wezmie vampira lorda na smoku
Ja gram empire i bitwa bedzie na 2500 macie jakąś rade dla mnie ?
Taa spoko ale chialbym miec tez np GS moze jakas lekka albo IC takze wiesz albo to albo to
hmmm wsumie spoko 2 tanki
Świetne odswierzenie tematu na 2 miesiące przed 8 edycja ..kiedy to 2 czołgi wystawisz na 2400+ pkt...
Wielkie graty nie ma co rozkminiac tylko czytać ploty i czekać bo wszystko może się pozmieniać o 180"
Kupowanie teraz 2-go czołgu przy założeniu 25% na rare slot w 8 ed to strata kasiorki;p
Wielkie graty nie ma co rozkminiac tylko czytać ploty i czekać bo wszystko może się pozmieniać o 180"
Kupowanie teraz 2-go czołgu przy założeniu 25% na rare slot w 8 ed to strata kasiorki;p
zgadza się, chociaż ja nigdy nie wystawiałem 2x pancerka, to jest to najlepsze wyjście na jedną gierkę, nie zapomnij zabrać Icon of Magnus dla herosa do kawalerii, co by nie spylili ci od czegoś albo nie mogli zaszarżować, no i oczywiście Van Horstman Speculum
drugi czołg to zakup bez sensu, lepiej dokupić kawalerię póki jest tania, jak wyjdzie nowa to będize droga i tylko 5 w pudełku (a może nawet i mniej-oby nie ), swoją drogą ciekaw jestem nowych modeli....
drugi czołg to zakup bez sensu, lepiej dokupić kawalerię póki jest tania, jak wyjdzie nowa to będize droga i tylko 5 w pudełku (a może nawet i mniej-oby nie ), swoją drogą ciekaw jestem nowych modeli....
Mhm a na kiedy jest planowana 8 ed ??
Icon of magnus chce dac ksiedzu do piechoty GS grand master ma immue to psychology takze luzik ;]
To że się nie ma 2 czołgów to nie żaden problem by ich nie wystawiać. Ja mam 1 taki GWowaty i taką cudną konwersje z kartony kleju i plasteliny. godzinka roboty a na towarzyskie gry jak sie patrzy.Wilqu pisze:Świetne odswierzenie tematu na 2 miesiące przed 8 edycja ..kiedy to 2 czołgi wystawisz na 2400+ pkt...