Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Co myślicie o takich pegazach?
pierwszy to standardowy ale zabiera ważne itemy
sword of might
dragonhelm
dawn stone
full plate
shield
1+ z rerolem S5, wytrzymały i potrafi nie jedno pokroić chyba każdy zna co potrafi
drugi kolega ale bardziej do zadań specjalnych niż radosnej wyżynki ewentualnie do wsparcia
biting blade (dla magicznych ataków, czy może lepiej lanca?)
charmed shield
luck stone (aby mieć namiastkę przerzutów AS , myślałem o wardzie 2+ od ognistych ale rerole save częściej mi się przydają)
kradziejka na początku mojej przygody z 8 edycją użyłem raz, na 3 tury nie ukradłem ani jednego czaru i się zniechęciłem, teraz razem z niszczarką będę mógł stanowić prawdziwe zagrożenie dla tego co mnie boli czyli czarów (dwellersi słellersi czy inne plagi, zdrady, słoneczka...)
Czy może jakoś inaczej złożyć tego dodatkowego pegazistę?
pierwszy to standardowy ale zabiera ważne itemy
sword of might
dragonhelm
dawn stone
full plate
shield
1+ z rerolem S5, wytrzymały i potrafi nie jedno pokroić chyba każdy zna co potrafi
drugi kolega ale bardziej do zadań specjalnych niż radosnej wyżynki ewentualnie do wsparcia
charmed shield
luck stone (aby mieć namiastkę przerzutów AS , myślałem o wardzie 2+ od ognistych ale rerole save częściej mi się przydają)
kradziejka na początku mojej przygody z 8 edycją użyłem raz, na 3 tury nie ukradłem ani jednego czaru i się zniechęciłem, teraz razem z niszczarką będę mógł stanowić prawdziwe zagrożenie dla tego co mnie boli czyli czarów (dwellersi słellersi czy inne plagi, zdrady, słoneczka...)
Czy może jakoś inaczej złożyć tego dodatkowego pegazistę?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
o to to. Ja używam takiego w wersji z lancą i 2+ od ognistych gwałci maszyny magów i wszelkiego śmieciaBizim pisze: drugi kolega ale bardziej do zadań specjalnych niż radosnej wyżynki ewentualnie do wsparcia
charmed shield
JA też ostatnio zacząłem grać na 2 pegazach i powiem że mi się fajnie sprawdzają. Wysysarka raz działa a raz nie - to normalne , ale nie ma co się zniechęcać bo naprawdę może uratować dupę od różnych nieprzyjemnych czarów.
Ogólnie na tym drugim też biorę lancę. Ostatnio 1 ugrzązł w 15 kusznikach z małą magiczką , w następnej turze dobiłem się drugim z boku -z kusz nic nie zostało. Naprawdę są to dwa b.dobre modele które mają wiele możliwości za rozsądną cenę ;] Wiadomo że można nadziać się na jakąś brzytwę czy coś no ale nie ma nic idealnego ;]
Ogólnie na tym drugim też biorę lancę. Ostatnio 1 ugrzązł w 15 kusznikach z małą magiczką , w następnej turze dobiłem się drugim z boku -z kusz nic nie zostało. Naprawdę są to dwa b.dobre modele które mają wiele możliwości za rozsądną cenę ;] Wiadomo że można nadziać się na jakąś brzytwę czy coś no ale nie ma nic idealnego ;]
No dobra ale lance bierzecie byle było taniej?
Wydawało mi się, że magiczne ataki czasem się przydać mogą.
Ale przyznaje, że sam często tak mam, iż jeśli pegaz nie przepchnie czegoś w turę to zazwyczaj zostaje tam i zostaje więc lanca faktycznie może zdać egzamin.
Wydawało mi się, że magiczne ataki czasem się przydać mogą.
Ale przyznaje, że sam często tak mam, iż jeśli pegaz nie przepchnie czegoś w turę to zazwyczaj zostaje tam i zostaje więc lanca faktycznie może zdać egzamin.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
No ja też daję lancę dla S6 ;] Magiczne ataki ma drugi koleś i to jego zadaniem jest łowienie jakichś eteryków i tego typu rzeczy. Drugi jest do wbijania się od boczku lub z tyłu ;] Trzeba się liczyć z tym cze pegazy grzęzną bo oddziały przeważnie mają steadfasta (takie kusze czy łuki). Ja jeszcze biorę 5 ciężkiej z GW i oni wraz z pegazami otaczają wroga by zadać odpowiedni cios w odpowiednim momencie ;] Pegazy ładnie też tępią scoutów ;]
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Grałem na obu takich pegazach i na prawdę bardzo użyteczne modele (chociaż lancy nigdy nie brałem bo boje się strasznie eteryków)
Dwa na raz rzadko wystawiam bo koszta duże więc i format większy potrzebny ale jak wejdą jest fajnie
Dwa na raz rzadko wystawiam bo koszta duże więc i format większy potrzebny ale jak wejdą jest fajnie
pytania z innej beczki:
1. czy obsydianowe talizmany (te z podstawki, które dają magic resistance na różnym poziomie np obsidian lodestone lub z booka imperialnego np sigil of sigmar) nadają MR tylko bohaterowi który coś takiego ma na sobie, czy również całemu oddziałowi gdy bohater się w takim znajduje?
2. czy kumulują się z bannerem imperialnym nadającym MR (standard of arcane warding)?
3. jeżeli w oddziale jest dwóch bohaterów i każdy z nich ma taki amulet o różnym poziomie MR - czy te poziomy się kumulują ze sobą?
z góry dziękuję za odpowiedź.
1. czy obsydianowe talizmany (te z podstawki, które dają magic resistance na różnym poziomie np obsidian lodestone lub z booka imperialnego np sigil of sigmar) nadają MR tylko bohaterowi który coś takiego ma na sobie, czy również całemu oddziałowi gdy bohater się w takim znajduje?
2. czy kumulują się z bannerem imperialnym nadającym MR (standard of arcane warding)?
3. jeżeli w oddziale jest dwóch bohaterów i każdy z nich ma taki amulet o różnym poziomie MR - czy te poziomy się kumulują ze sobą?
z góry dziękuję za odpowiedź.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
@Bizim: delikatnie rzecz ujmując...może jeździec byłby przydatny, ale nie wiem do czego
@rob: żadne MR, z jakiegokolwiek źródła nie kumulują się, po resztę odsyłam do podręcznika
@rob: żadne MR, z jakiegokolwiek źródła nie kumulują się, po resztę odsyłam do podręcznika
hehe, wiedziałem, że sprowokuję jakiegoś fana, mam dziś chyba taki dzień - prowokatora
ale Piotrze sam przyznasz, że na tle Bretońca, metalowego z tamtego okresu mniej więcej, to ten imperialny jest po prostu paskudny, zwłaszcza sam pegaz, bo jeździec wymięka z kolei przy którymkolwiek modelu kawalerzysty z DoW...
ale Piotrze sam przyznasz, że na tle Bretońca, metalowego z tamtego okresu mniej więcej, to ten imperialny jest po prostu paskudny, zwłaszcza sam pegaz, bo jeździec wymięka z kolei przy którymkolwiek modelu kawalerzysty z DoW...
może o tym samym rozmawiamy
http://www.coolminiornot.com/267975
http://www.coolminiornot.com/267975
więc widzisz, kwestia gustu, miałem już ten model, nawet pomalowany podobnie jak krówkę, i szczerze, bretoniec, naprawdę kładł imperialniaka na łopatki, ilość szczegółów, możliwości wygięcia/ustawienia w innej pozie, za to doceniam tą pacynę