Nowa Edycja
Moderator: Shino
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Nowa Edycja
Tak. I jak jest hierofantą to regenerację 6+.
Nie wiem, czy to ironia, ciężko wyczuć, czy faktycznie masz jakieś info?archeolog pisze:a przypominając kolegom z wczorajszej dyskusji - napewno TK dostaną +200 pkpt jak bestie
Przycięcie ilości ołtarzy jak na mnie to żadne ograniczenie, nie ma sensu raczej wystawiać dwóch, skoro bonus do power diców jest jeden. Stalkerzy możliwe, tylko w sumie znowu to samo- to jest dosyć droga zabawka, jak już ktoś zdecydowałby się zakopać dwa takie oddziały, to mało ma z kolei normalnych wystawień. A cięcie ilości liczek wydaje mi się dziwnym pomysłem, niby banishment z siłą 7 jest przegięty, jak się płaci za to jakieś 450 pkt?
Malal, o co dokładnie się rozchodzi, bo w sumie nie wiem do czego się odnosisz

- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Osobiście niedługo będę miał okazję rozegrać bitewkę na 2,5K z nowymi Orkami - zrobię battle rep i wrzucę na forum. NA chwilę obecną brakuje mi stalkerów, ale wszystko do tego czasu może się zmienić. Niestety nie mam możliwości szybszego rozegrania bitewki, więc pewnie sporo z was już będzie po beta testach. Acha nie gram na żadne euro czy coś tam, gram dla fanu i korzystam z zasad czysto podręcznikowych, bez żadnych ograniczeń i widzimi się autorów Balancing Patcha. Poza tym u mnie na turniejach też czegoś takiego się nie stosuje 

Sorry, ciężko mi to wyczuć przez słowo pisane
. No jak ktoś już wali o ograniczeniach TK, to może faktycznie chciałby ciąć te jednostki, które wymieniłeś, bo ja wiem... Co tu jest do cięcia? Jak na mnie to tu się punkty dodatkowe należą, a nie ciąć mnie jeszcze będą 

http://boards.4chan.org/tg/res/14822986 - Macie i korzystajcie póki nie z404uje.
Na starych tombach nie brakowało mi pkt, gdybym miał robić rozpę na 2800, byłaby już chyba na siłę bardziej
. I jednak szkielet z reguły się mieści, potem się dowala do niego resztę bzdetów, pierwszy raz miałem tak, że jak kleciłem sobie rozpę "co muszę mieć w rozpie, by było fajnie" wyszło mi jakieś 400 pkt za dużo na dzień dobry...

Jak klejenie rozpy zaczyna się od wystawienia 5 magów to nie dziwne, ze na wszystko brakuje punktów
Nie czaje po co ten spam liczów. Wystawić jednego dużego ze scrollem i starczy. Rozpę dopasować do tego lora i będzie git.
Ja po przemyśleniu sprawy spróbowałbym czegoś takiego:
Duży mumin z tarczą
- Talisman of preservation
- glittering scales
- sword of might
LHP 4 lev
- dispell scroll
Mały mumin w karecie z tarczą i dzidą
- armour of destiny
25 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
7 rydwanów FCG
- banner of eternal flame
Klopa
Klopa
Casket
6 carrionów
3 carriony
3 carriony
30 Gwardii FCG
Razem 2400 - zgodne z euro compem

Nie czaje po co ten spam liczów. Wystawić jednego dużego ze scrollem i starczy. Rozpę dopasować do tego lora i będzie git.
Ja po przemyśleniu sprawy spróbowałbym czegoś takiego:
Duży mumin z tarczą
- Talisman of preservation
- glittering scales
- sword of might
LHP 4 lev
- dispell scroll
Mały mumin w karecie z tarczą i dzidą
- armour of destiny
25 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
7 rydwanów FCG
- banner of eternal flame
Klopa
Klopa
Casket
6 carrionów
3 carriony
3 carriony
30 Gwardii FCG
Razem 2400 - zgodne z euro compem
Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, o 09:45 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.

No nie mówcie, ze nie rozkminialiście dużych rydwanów z muminem
Zastanawiam się tylko ile pitek, będzie musiał grający na shadole Dark Elf przez ten unit przemielić zanim podejdzie do niego jakimkolwiek combatowym unitem:
korsarze wyparowują, gwardia i hydrant j/w - wszystko w zasadzie w turę.
Tak naprawdę mają tylko Poka na stubbornie, ale ten pan to akurat gra w zupełnie inną grę i w zasadzie nie rozumiem czemu nadal nie jest zbanowany.
P.S. tylko bez argumentów w stylu, ze wpakuje się jakiegoś hexa na rydwany, albo zastawi harpiami, bo to tylko wskazuje kto dla kogo stanowi problem do rozwiązania.

Zastanawiam się tylko ile pitek, będzie musiał grający na shadole Dark Elf przez ten unit przemielić zanim podejdzie do niego jakimkolwiek combatowym unitem:
korsarze wyparowują, gwardia i hydrant j/w - wszystko w zasadzie w turę.
Tak naprawdę mają tylko Poka na stubbornie, ale ten pan to akurat gra w zupełnie inną grę i w zasadzie nie rozumiem czemu nadal nie jest zbanowany.
P.S. tylko bez argumentów w stylu, ze wpakuje się jakiegoś hexa na rydwany, albo zastawi harpiami, bo to tylko wskazuje kto dla kogo stanowi problem do rozwiązania.

Było by, ale ja nie wiem co miałbym zdjąć. Z drugiej strony ten dodatkowy licz mi osobiście nic by nie wnosił. Nie poprawia mi strasznie obrony magicznej, a kostki w zasadzie mielić będzie ten duży. Jestem pewien, ze przy tak małym udziale punktowym magów, 2 czary na turę będą mi i tak wchodzić. Obniżenie tafa + strzelanie na duże łuki, bo przeciwnik raczej skupi się na kaszkiecieAldean pisze:@ Dębek
ale jakby zmieścić dodatkowo małego licza...to by było zajebiście ;]

Kazdy ma na stole coś cennego, w co nie da sobie wsadzić tego 3d6-Ld

W kolejnych turach wsadzamy już polepszonego KB/dodatkowe ataki na gwardię + niezawodne obniżanie siły i tafa.
3 wymienione czary+ kaszkiet IMO wystarczają w zupełności by magia dała dobre wsparcie tej rozpie. Nie trzeba wcale 4-5 liczów. Zresztą weź to potem obroń.

Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, o 09:52 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.