Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Nowa Edycja

Post autor: Naviedzony »

Tak. I jak jest hierofantą to regenerację 6+.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

przyjme zakład od kazdego z tych, którzy nie wierzą że TK bedą przycinane i ograniczane na euro! ANYBODY?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Przytną ilość ołtarzy.
Stalkerów
ilość liczek

I wogóle zbanuja nam armie :)

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

a przypominając kolegom z wczorajszej dyskusji - napewno TK dostaną +200 pkpt jak bestie =D>

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Tak sobie czytam wasze posty i zastanawiam sie ilu z wam zagralo bitwe nowymi TK, albo chociaz zmeczylo sie tym aby wziasc pare kostek i na sucho potestowac wasz pomysl, albo krytyke danego odzialu.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

archeolog pisze:a przypominając kolegom z wczorajszej dyskusji - napewno TK dostaną +200 pkpt jak bestie =D>
Nie wiem, czy to ironia, ciężko wyczuć, czy faktycznie masz jakieś info?
Przycięcie ilości ołtarzy jak na mnie to żadne ograniczenie, nie ma sensu raczej wystawiać dwóch, skoro bonus do power diców jest jeden. Stalkerzy możliwe, tylko w sumie znowu to samo- to jest dosyć droga zabawka, jak już ktoś zdecydowałby się zakopać dwa takie oddziały, to mało ma z kolei normalnych wystawień. A cięcie ilości liczek wydaje mi się dziwnym pomysłem, niby banishment z siłą 7 jest przegięty, jak się płaci za to jakieś 450 pkt?

Malal, o co dokładnie się rozchodzi, bo w sumie nie wiem do czego się odnosisz ;). Nie grałem jeszcze na nowym booku, ale dosyć dużo kminię w teorii na razie :D

Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

Osobiście niedługo będę miał okazję rozegrać bitewkę na 2,5K z nowymi Orkami - zrobię battle rep i wrzucę na forum. NA chwilę obecną brakuje mi stalkerów, ale wszystko do tego czasu może się zmienić. Niestety nie mam możliwości szybszego rozegrania bitewki, więc pewnie sporo z was już będzie po beta testach. Acha nie gram na żadne euro czy coś tam, gram dla fanu i korzystam z zasad czysto podręcznikowych, bez żadnych ograniczeń i widzimi się autorów Balancing Patcha. Poza tym u mnie na turniejach też czegoś takiego się nie stosuje :-)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Domino pisze: ...

Domino, ale ja strzeliłem z ironi, a Ty to łyknąłeś??

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Sorry, ciężko mi to wyczuć przez słowo pisane ;). No jak ktoś już wali o ograniczeniach TK, to może faktycznie chciałby ciąć te jednostki, które wymieniłeś, bo ja wiem... Co tu jest do cięcia? Jak na mnie to tu się punkty dodatkowe należą, a nie ciąć mnie jeszcze będą :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

W tej armii na wszystko brakuje pkt, ale z tego co pamietam to chyba jest to problem wszystkich pozostałych AB :)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

http://boards.4chan.org/tg/res/14822986 - Macie i korzystajcie póki nie z404uje.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Na starych tombach nie brakowało mi pkt, gdybym miał robić rozpę na 2800, byłaby już chyba na siłę bardziej :). I jednak szkielet z reguły się mieści, potem się dowala do niego resztę bzdetów, pierwszy raz miałem tak, że jak kleciłem sobie rozpę "co muszę mieć w rozpie, by było fajnie" wyszło mi jakieś 400 pkt za dużo na dzień dobry...

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jak klejenie rozpy zaczyna się od wystawienia 5 magów to nie dziwne, ze na wszystko brakuje punktów :mrgreen:
Nie czaje po co ten spam liczów. Wystawić jednego dużego ze scrollem i starczy. Rozpę dopasować do tego lora i będzie git.
Ja po przemyśleniu sprawy spróbowałbym czegoś takiego:
Duży mumin z tarczą
- Talisman of preservation
- glittering scales
- sword of might
LHP 4 lev
- dispell scroll
Mały mumin w karecie z tarczą i dzidą
- armour of destiny
25 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
10 archersów z muzykiem
7 rydwanów FCG
- banner of eternal flame
Klopa
Klopa
Casket
6 carrionów
3 carriony
3 carriony
30 Gwardii FCG

Razem 2400 - zgodne z euro compem
Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, o 09:45 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Fajne :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

średnie :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Genialne :twisted:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

No nie mówcie, ze nie rozkminialiście dużych rydwanów z muminem :wink:
Zastanawiam się tylko ile pitek, będzie musiał grający na shadole Dark Elf przez ten unit przemielić zanim podejdzie do niego jakimkolwiek combatowym unitem:
korsarze wyparowują, gwardia i hydrant j/w - wszystko w zasadzie w turę.
Tak naprawdę mają tylko Poka na stubbornie, ale ten pan to akurat gra w zupełnie inną grę i w zasadzie nie rozumiem czemu nadal nie jest zbanowany.
P.S. tylko bez argumentów w stylu, ze wpakuje się jakiegoś hexa na rydwany, albo zastawi harpiami, bo to tylko wskazuje kto dla kogo stanowi problem do rozwiązania. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

@ Dębek
ale jakby zmieścić dodatkowo małego licza...to by było zajebiście ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Armour of destiny 50 pts. Jak sie miesci dragonbane gem?

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Aldean pisze:@ Dębek
ale jakby zmieścić dodatkowo małego licza...to by było zajebiście ;]
Było by, ale ja nie wiem co miałbym zdjąć. Z drugiej strony ten dodatkowy licz mi osobiście nic by nie wnosił. Nie poprawia mi strasznie obrony magicznej, a kostki w zasadzie mielić będzie ten duży. Jestem pewien, ze przy tak małym udziale punktowym magów, 2 czary na turę będą mi i tak wchodzić. Obniżenie tafa + strzelanie na duże łuki, bo przeciwnik raczej skupi się na kaszkiecie :twisted:
Kazdy ma na stole coś cennego, w co nie da sobie wsadzić tego 3d6-Ld :twisted:
W kolejnych turach wsadzamy już polepszonego KB/dodatkowe ataki na gwardię + niezawodne obniżanie siły i tafa.
3 wymienione czary+ kaszkiet IMO wystarczają w zupełności by magia dała dobre wsparcie tej rozpie. Nie trzeba wcale 4-5 liczów. Zresztą weź to potem obroń. :wink:
Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, o 09:52 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ