Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Według mnie 12
Prznajmniej ja tak wystawiam - 12 IC + 3 bohaterów ,a reszta zwykli rycerze
Prznajmniej ja tak wystawiam - 12 IC + 3 bohaterów ,a reszta zwykli rycerze
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
3 herosów? GM? priest i bsb?
Ja myślałem początkowo o zmontowaniu 15 ale teraz wydaje mi się to "ciutek" za dużo.
Tak po prawdzie kompletnie na nich jeszcze nie grałem w tej edycji booka dlatego wpierw szukam rady u bardziej doświadczonych generałów.
Ja myślałem początkowo o zmontowaniu 15 ale teraz wydaje mi się to "ciutek" za dużo.
Tak po prawdzie kompletnie na nich jeszcze nie grałem w tej edycji booka dlatego wpierw szukam rady u bardziej doświadczonych generałów.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
No dobra ale w jakim celu?
W walce prawie zawsze pewnie zginie chociaż 1, więc mając 2 szeregi nikomu nie zdejmiesz steadfasta. Do tego 1/3 oddziału w ogóle nie bije. Nie lepiej ich wystawić w 16 (w sumie z bohaterami) po 8 w szeregu? Szarża na pewno będzie bardziej dewastująca.
W walce prawie zawsze pewnie zginie chociaż 1, więc mając 2 szeregi nikomu nie zdejmiesz steadfasta. Do tego 1/3 oddziału w ogóle nie bije. Nie lepiej ich wystawić w 16 (w sumie z bohaterami) po 8 w szeregu? Szarża na pewno będzie bardziej dewastująca.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Najcześciej ograniczam tym liczbę ataków wypłacanych przez przeciwnika ,aczkolwiek niestety kosztem moich ataków. Sytuacji jest bardzo wiele ,więc reasumując najlepiej zdecydować o liczbie szeregów ,ustosunkowując sie do armii ,oddziałów ,wystawienia itd. przeciwnika
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Inżynier daje przerzut kości jak i BS 4.
Nie wiem jaki jest dokładnie wording przy hurricnaum, ale on chyba daje +1 do trafienia, nie +1 atak.
Jako, że jedyny atak wypłacany z czołgu, rzucający na trafienie, to atak inżyniera (WS3, S3) to powiedziałbym, że ten atak korzysta z premii.
Nie wiem jaki jest dokładnie wording przy hurricnaum, ale on chyba daje +1 do trafienia, nie +1 atak.
Jako, że jedyny atak wypłacany z czołgu, rzucający na trafienie, to atak inżyniera (WS3, S3) to powiedziałbym, że ten atak korzysta z premii.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Z war altara na pewno możesz skleić zarówno Volkmara jak i zwykłego lektora. W gryfie chyba jest podobnie ale nie jestem do końca pewien.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Da się. Ja mam maga, Franca i dodatkowego hero, wszyscy idealnie pasują na konia.malfoj pisze:Tak ale z gryfa nie da się skleić trzech chyba.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Jest jeszcze stary metalowy model na kucyku, ale różnie bywa z jego zdobyciem.malfoj pisze:To jest chyba jedyna możliwość żeby mieć maga beasta ?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole