Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Xet »

Komorowski każdą wypowiedź zaczyna " panie pośle " co oznacza, że jest w defensywie.

Jeżeli pierwsza debata ze wskazaniem na Komorowskiego to ta na Dudę.

Duda wytłumaczył dobrze wakat na UJ za co duży plus.

Sytuacja na Ukrainie się stabilizuje więc można zagłosować na partię co ostrzej zagra na arenie międzynarodowej.

Opowieści, że sieci handlowe mają w Polsce 3,5 mld zysku i ze chęć opodatkowania tego jest śmieszna można włożyć między bajki bo te sieci po prostu mają kreatywną księgowość.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No wyciąganie wciąż tej ankiety było słabe, to już odgrzewany kotlet. Do tego Komorowski był zbyt bierny, a potem ciągle łykał powietrze zamiast się napić wody.

Duda próbował być agresywny, ale beznadziejnie mu to szło, w pierwszej części chyba sam siebie zdenerwował, do tego trzęsienie głową, wyciąganie szyi i mruganie wygląda komicznie. Najgorsze to, że im lepiej Duda gadał, tym bardziej tę szyję wyciągał i tym częściej mrugał, uśmiechając się głupkowato do swoich argumentów. Wreszcie - minus za mówienie do Komorowskiego per "pan", bez prezydenta, nie wiem, kto mu to doradził.

Jeśli chodzi o treść obu wypowiedzi to mowatrawa i nuda, zabrakło bon motów.

Ogólnie stawiam na lekką wygraną Komorowskiego, głownie dzięki pierwszej części, potem też safandulił i obaj jakoś dobrnęli do końca tego nijakiego spektaklu.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Kal_Torak pisze:
Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...
Tak.

Ogólnie celem ciszy wyborczej jest to, aby każdy obywatel miał czas na przemyślenie swojego wyboru i to tylko i wyłącznie w swojej świadomości i sumieniu. To dlatego rozmawianie o tym jest nie najlepsze, a przekonywanie, namawianie, krótko- agitacja zabroniona. Podejrzewam, że prokuratura jeżeli będzie chciała kogoś ukarać to tylko osoby, które prowadziłyby rzeczywista kampanię na rzecz jednego z kandydatów, bo to stanowi rzeczywiste naruszenie KW. Forumowicze i tak załapali by sie na znikomą szkodliwość społeczną. Natomiast pamiętaj, że prokuraturę obowiązuje legalizm w działania, a więc jeżeli poweźmie informację o popełnieniu przestępstwa to( których jest znaczna większoś) to musi to musi ścigać.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Debata remisowa z lekkim wskazaniem na Komorowskiego gdyż Duda jednak został trochę wyprowadzony z równowagi i dał się ponieść emocjom.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jak mówicie że remis, to znaczy że zdecydowana wygrana Dudy :) i to widac, zupelnie inne nastawienie, lemingi zadrżały
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a bierzesz pod uwagę że Dudziarze to też lemingi tylko nie zdawają sobie sprawy że są tacy sami tylko że z drugiej strony co zarzucają adwersarzom?
Ostatnio zmieniony 21 maja 2015, o 20:04 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

-Qc- pisze:Jak mówicie że remis, to znaczy że zdecydowana wygrana Dudy :) i to widac, zupelnie inne nastawienie, lemingi zadrżały
To wypowiedź znacznie poniżej Twoich możliwości intelektualnych.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Heretic pisze:
Kal_Torak pisze:
Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...
Tak.

Ogólnie celem ciszy wyborczej jest to, aby każdy obywatel miał czas na przemyślenie swojego wyboru i to tylko i wyłącznie w swojej świadomości i sumieniu. To dlatego rozmawianie o tym jest nie najlepsze, a przekonywanie, namawianie, krótko- agitacja zabroniona. Podejrzewam, że prokuratura jeżeli będzie chciała kogoś ukarać to tylko osoby, które prowadziłyby rzeczywista kampanię na rzecz jednego z kandydatów, bo to stanowi rzeczywiste naruszenie KW. Forumowicze i tak załapali by sie na znikomą szkodliwość społeczną. Natomiast pamiętaj, że prokuraturę obowiązuje legalizm w działania, a więc jeżeli poweźmie informację o popełnieniu przestępstwa to( których jest znaczna większoś) to musi to musi ścigać.
Heretic wiem jakie jest założenie ciszy wyborczej. Tym nie mniej zasada ciszy wyborczej jest absurdalna w dobie internetu i próbowania egzekwowania tej ciszy w sieci.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ktoś tu ładnie pisał po pierwszej debacie, jak to widzi że na face nagle wszyscy głosują na Bronka, jaka wiara się w narodzie przebudziła - cóż, teraz jest dokładnie na odwrót.

Jastrun to mój nowy idol - teraz mówi, że będzie wojna jak PiS przegra a tym bardziej jak wygra :D i też mówi że to był remis ;)

Robert - pamietaj, żeby usunac caly temat, bo przecież nie jest wazne, ze ktos cos napisze - liczy sie godzina dostępu do informacji, wiec jak zostawisz posty polityczne i ktos bedzie mail dostep do nich w sobote/niedziele to juz mamy do czynienia ze zlamaniem ciszy - zgodnie z Twoja logiką. Więc imo wyluzuj ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

od czasu gdy Unsere Zeitung (Nasz Dziennik) reklamował się jako... pogodnie optymistyczny (kto kiedykolwiek miał w ręce ten periodyk ten wie ile to z rzeczywistością ma wspólnego) nic mnie w życiu nie zdziwi. Choć być może jak wygra PiS to świat w ich artykułach stanie się zdecydowanie lepszym miejscem :D

reasumując zdecydowana wygrana Dudy i z tym pogodnie optymistycznym akcentem kończymy debaty prezydenckie :wink:

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

czyli będą 2 wojny? bo nie rozumiem Jastruna.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Kal_Torak pisze:
Heretic wiem jakie jest założenie ciszy wyborczej. Tym nie mniej zasada ciszy wyborczej jest absurdalna w dobie internetu i próbowania egzekwowania tej ciszy w sieci.
Napisałem to jakbym Cię pouczał. Chciałem przedstawić swoje zdanie. No jasne. Po prostu nie powinno się jawnie przekonywać do danego wyboru w czasie ciszy. To nie jest absurdalne. Przynajmniej ja tak uważam.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

loko pisze:czyli będą 2 wojny? bo nie rozumiem Jastruna.
Podobnież jedna, ta sama. troche nie nadązam i mówił niewyraxnie bo jakiś taki przybity :(

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Heretic pisze:
Kal_Torak pisze:
Napisałem to jakbym Cię pouczał. Chciałem przedstawić swoje zdanie. No jasne. Po prostu nie powinno się jawnie przekonywać do danego wyboru w czasie ciszy. To nie jest absurdalne. Przynajmniej ja tak uważam.
Rozumiem. Mamy zatem odmienne zdanie. Dla mnie to po prostu oderwane od rzeczywistości prawo.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Udany rewanż Dudy za pierwszą debatę. Duda tym razem aktywniejszy, więcej czasu poświęcał
na kwestie, których dotyczyło pytanie, parę razy dobrze zripostował, więcej mówił o ludziach,
za długo natomiast opisywał kwestie konstytucyjne.
Bronk przysypiający, wycofany, zmęczony i przyblakły jak schyłkowy kwach/ wałęsa,
zbyt często powtarzał: a za waszych czasów to..., wracał niepotrzebnie do wcześniejszych wątków,
te pomruki jakie wydawał w trakcie wypowiedzi przeciwnika..., miał przebłysk w bliskiej sobie
tematyce rosyjskiej ale końcówka już była słaba.
Olejnik nie powinni już pokazywać w ujęciach z przodu, pytania jakie zadawała i sposób
w jaki mówiła był odpychający.
Zdziwiło mnie że Pochanke i Rymanowski sprawnie, merytorycznie prowadzili dyskusję.
Fajnie pokazano później w paru miejscach te tweety działaczy partyjnych - masowe, jednolitej treści.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Debatę podsumuje w tak: choćby Komorowski zasnął na debacie i zaczął chrapać, tak żeby nie szło go dobudzić... zwolennicy Komorowskiego bez zająknięcia by twierdzili, że on tylko zbiera siły, aby zmasakrować Dudę :D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Kal_Torak pisze:
Heretic pisze:
Kal_Torak pisze:
Rozumiem. Mamy zatem odmienne zdanie. Dla mnie to po prostu oderwane od rzeczywistości prawo.
Tak, niemniej trzeba je póki co respektować. Przynajmniej teoretycznie, bo sądzę, że nikt tu nie doniesie na kolegów :d

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jarlaxle pisze:Zwolennicy Komorowskiego bez zająknięcia by twierdzili, że on tylko zbiera siły, aby zmasakrować Dudę :D
No dokładnie tak - np. Dzik, który kilka postów wyżej powtarza kłamliwe tezy mediów systemowych, jakoby Duda przegrał pierwszą debatę. A przecież wszystkie niezależne i obiektywne media jasno i dobitnie opisały, jak bardzo ją wygrał.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Słaba ta "debata", jedyny jej plus jest taki, że było to ostatnie tego typu wydarzenie. Zwycięzcy tym razem brak.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

QQrydza
Prawie jak Ziemko

1 debata tak obiektywnie była gorzej zorganizowana (brak ripost) i prowadzona (Komorowski w tvn24 wydawał się bardziej rygorystycznie pilnowany niż w TVP/Polsacie, lepiej też trzymano się czasu) - generalnie nawet Monika Olejnik mnie pozytywnie zaskoczyła - świetne pytanie o Smolensk dobrze odpowiedziane zresztą.

Więc generalnie o ile kandydaci przeciętnie, to TVN powinien za debatę dostac 5tkę.

ODPOWIEDZ