Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Temat filmowy
Jeśli zostało w Was jeszcze trochę z dziecka i lubicie dobrą muzykę rodem z wczesnych kinowych przebojów Disney'a, polecam "Krainę Lodu". Bardzo przyjemna dla oka i ucha bajka o całkiem dobrej fabule (naprawdę! to ostatnio rzadkość. Spokojnie widzę tę fabułę zaadaptowaną na potrzeby jakiegokolwiek RPG fantasy ), świetnym dubbingu i z bardzo fajnym morałem.
Złoty Glob za najlepszy film animowany już dostała, teraz pora na Oscara oraz drugiego za najlepszy utwór:
http://www.youtube.com/watch?v=moSFlvxnbgk
W polskiej wersji językowej jeszcze lepszy. Zabierajcie więc dziewczyny, dzieciaki i młodsze rodzeństwo i śmigajcie na seans.
Złoty Glob za najlepszy film animowany już dostała, teraz pora na Oscara oraz drugiego za najlepszy utwór:
http://www.youtube.com/watch?v=moSFlvxnbgk
W polskiej wersji językowej jeszcze lepszy. Zabierajcie więc dziewczyny, dzieciaki i młodsze rodzeństwo i śmigajcie na seans.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
"Zaplątani" też byli bardzo w porządku, ale "Kraina lodu" podobała mi się bardziej, bo fabuła kryje fajną intrygę. Widzę, że nie tylko ja tu jestem amatorem bajek.
No to w tym samym czasie startuje też inny serial kostiumowy Klondike. Innych nie oglądam. Choć ten to miniserial https://www.youtube.com/watch?v=Qn8na-Ad31s
A za cynk o piratach dziękuję, choć po pierwszym odcinku akcja raczej głupia jest, ale reszta w miarę ciekawa.
A za cynk o piratach dziękuję, choć po pierwszym odcinku akcja raczej głupia jest, ale reszta w miarę ciekawa.
@up
dzieki za cynk.
[spoiler z gry o tron]
rob stark umarl to znalazl sobie role w ktorej moze grac mlodego sknerusa mckwacza
[/spoiler]
dzieki za cynk.
[spoiler z gry o tron]
rob stark umarl to znalazl sobie role w ktorej moze grac mlodego sknerusa mckwacza
[/spoiler]
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tyle na szybko, bo oczy mi się kleją...
"Droga" z V. Mortensenem
"Jestem legendą" z W. Smithem
"Ucieczka z Nowego Jorku" z K. Russellem
"The Postman" z K. Costnerem
"12 Małp" z B. Willisem
Z cyberpunka to np. "Akira"
A z naszych? No może z pewnego punktu widzenia "Seksmisja"
No i gdzieś coś kiedyś ptaszki ćwierkały, że "Metro 2033" ma być zekranizowane.
"Droga" z V. Mortensenem
"Jestem legendą" z W. Smithem
"Ucieczka z Nowego Jorku" z K. Russellem
"12 Małp" z B. Willisem
Z cyberpunka to np. "Akira"
A z naszych? No może z pewnego punktu widzenia "Seksmisja"
No i gdzieś coś kiedyś ptaszki ćwierkały, że "Metro 2033" ma być zekranizowane.
Terminator 4
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Może:Klafuti pisze:Znacie jakiś film w klimacie cyberpunkowym albo post apo? Oczywiście oprócz klasycznych (mad max, wodny świat, księga ocalenia, łowca androidów), bo tak mnie naszło żeby obejrzeć coś w tym stylu.
"9".
"Ludzkie dzieci" choć tu apokalipsa nadciąga z innej strony
"Elizjum"
"The Colony" (ten mi się podoba)
zaczął bym od Mad Max- klasyka klasyki
Oglądacie ostatnio coś dobrego?
Ja ze swojej strony polecam TeenWolfa - jak ktoś lubił Smallvile to odnajdzie się w tym firmie. Jak dla mnie TeeenWolf jest zdecydowanie lepszy niż np. Saga Mroku
Oglądacie ostatnio coś dobrego?
Ja ze swojej strony polecam TeenWolfa - jak ktoś lubił Smallvile to odnajdzie się w tym firmie. Jak dla mnie TeeenWolf jest zdecydowanie lepszy niż np. Saga Mroku
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Tak na szybko:Klafuti pisze:Znacie jakiś film w klimacie cyberpunkowym albo post apo? Oczywiście oprócz klasycznych (mad max, wodny świat, księga ocalenia, łowca androidów), bo tak mnie naszło żeby obejrzeć coś w tym stylu.
"Listy martwego człowieka" - rosyjskie postapo. Kameralne i mroczne.
"Ostatni człowiek na ziemi" - pierwsza adaptacja z 1964 r. "Jestem legendą" Richarda Mathesona. Polecam książkę BTW.
"Ostatni brzeg" - również polecam pierwszą adaptację z 1959 r. i książkę Nevila pod tym samym tytułem.
Z cyberpunka to może "Strange Days" z Ralphem Fiennesem.
Lest we forget:
te widziałem. zaraz zabiorę się za te pozostałe."Jestem legendą" z W. Smithem
"12 Małp" z B. Willisem
"9".
"Ludzkie dzieci" choć tu apokalipsa nadciąga z innej strony
"Elizjum"
Babylon A.D.
Mad Max