Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Robo »

Kiedy używasz kamienia, Twój oddział liczy się jak by nie miał boków ani tyłu. W każdą stronę oddajesz tak, jakby przeciwnik walczył z Tobą od frontu.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

kamień jest bardzo fajną rzeczą jak się chce grać okopowo czyli stać, lać w morde co podejdzie a reszte wystrzelać. Straszna szkoda że oddział nie może się już ruszać po położeniu kamienia.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Czołem Brodatym Kumotrom. Pytanie od czapy, chyba może być w tym dziale. Jestem daleko od AB (czyli w pracy :wink: ), a po głowie chodzi to i owo. Czy gdzies w sieci znajdę spis naszych run wraz z kosztem punktowym? A moze ktos poratuje skanem?

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Może lepiej będzie jeśli zapytasz o poszczególne runy, dzielenie się stronami z AB to chyba już piractwo (oh no :shock: )
Ewentualnie, myślę że ma chomiku znajdziesz czego szukasz.

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Robo pisze:Może lepiej będzie jeśli zapytasz o poszczególne runy.
Wszystkie broni, zbroi i talizmany :wink:
Spoko, szef już zadbał o to, żeby mi krasnale po głowie nie chodziły, rozkminka musi poczekać do wieczora.
Chomik - no tak, nie pomyslałem, dzięki. Chociaż po ostatnim artyukule w "Polityce" strach tam zaglądać, siedlisko zła i występku, skaveńska nora normalnie :wink:

jwmorte
Warzywo

Post autor: jwmorte »

Po pierwsze to witam braci brodaczy. Wróciłem ostatnio do gry i mam pytanie o rune of forging.
Jak wypadnie mi misfire przy rzucie na hita to mogę zrobić przerzut i przyjmijmy że się udał. Czy w momencie wypadnięcia kolejnego misfire'a na rzut bounce to mogę zrobić przerzut raz jeszcze?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Tak. Zapewne dlatego właśnie ta runa jest tak droga ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

to nie jest przerzut przerzutu.
to sa dwa osobne rzuty wiec spokojnie mozna.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

jwmorte
Warzywo

Post autor: jwmorte »

Super, dzięki za odpowiedź. No to do tego włożyć Inżyniera za 15pkt i mamy jedną ranę więcej i przerzut kolejnej ewentualnej 1. W 8 edycji wychodzi na to, że nasza armatka najlepsza na świecie;) I w sumie tak powinno być!

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

mam pytanie, nasza armata w obecnej edycji zadaje k6 woundów? a nie k3 jak było w poprzedniej? Czy to k6 jest tylko z master inżynierem?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Koz@a pisze:mam pytanie, nasza armata w obecnej edycji zadaje k6 woundów? a nie k3 jak było w poprzedniej? Czy to k6 jest tylko z master inżynierem?
armata zadaje k6 i Inz nie ma nic do tego
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

jak nowy SLOS działa na nasze okopanie albo runy ukrycia ?

tzn skoro SLOS nie przewiduje hard/light cover to jak teraz działa okopana maszyna lub zarunowana?
nadal ma -2 do trafienia jak ktoś w nią strzela?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

dalej jest -2
- If you shoot through interfering units or terrain there is a -2 to hit penalty, only -1 for woods (never
cumulative).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
SiersciucH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SiersciucH »

mam oddział z kamieniem który jest w walce ale jeszcze nie unieruchomiłem kamienia, czy mogę to zrobić np w drugiej turze walki albo kiedy jeszcze jakiś drugi oddział na mnie zaszarżuje ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

SiersciucH pisze:mam oddział z kamieniem który jest w walce ale jeszcze nie unieruchomiłem kamienia, czy mogę to zrobić np w drugiej turze walki
nie
SiersciucH pisze: kiedy jeszcze jakiś drugi oddział na mnie zaszarżuje
nie

Edit: zedytowalem drugą odpowiedź na poprawną żeby ktoś się nie pomylil czytając.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, o 17:48 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
SiersciucH

w takim razie rozumiem ze w czasie walki gdy ktoś jeszcze na mnie szarżuje to mogę robić reakcję na szarżę? tzn czy mogę w ten sposób uciec z walki ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Dobra, doczytalem do końca zapis w Booku i jednak nie możesz użyć kamienia przy szarży drugiego oddzialu gdy już bijesz się z pierwszym. Sorry za bląd.
SiersciucH pisze:tzn czy mogę w ten sposób uciec z walki ?
oczywiście nie.

lormak
Pseudoklimaciarz

Post autor: lormak »

Hej mam pytanie odnośnie małego template. Wiem, że kiedyś już chyba była odpowiedź na to pytanie ale na przekopanie tego wszystkiego nie mam czasu za bardzo więc pomyślałem, że napiszę.

Ile modeli 20mm i 25mm mieści się pod małym template ?
Czy środek template zawsze musi być na środku któregoś z modeli ?

Z góry dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Templatkę kładziesz jak chcesz, nie musi być na środku.
A co do modeli, to z podstawką 20mm przykrywa 21 (3x5 i po 3 z pierwszego i ostatniego szeregu) i 25mm mieści na upartego 16 ale możesz trafić max 14.
EDIT: dopisałem końcówkę, żeby nikogo nie mylić.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, o 23:27 przez Quaki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SiersciucH

jak to pomierzyłem przerysowałem na kartkę podstawki 25 i zaś pomierzyłem to w żaden sposób nie wychodzi mi 16 modeli? chyba żebym miał z gumy templata max 15 i to na bardzo upartego, powiedział bym nawet ze tylko 14

ODPOWIEDZ