Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Kiedy używasz kamienia, Twój oddział liczy się jak by nie miał boków ani tyłu. W każdą stronę oddajesz tak, jakby przeciwnik walczył z Tobą od frontu.
kamień jest bardzo fajną rzeczą jak się chce grać okopowo czyli stać, lać w morde co podejdzie a reszte wystrzelać. Straszna szkoda że oddział nie może się już ruszać po położeniu kamienia.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Czołem Brodatym Kumotrom. Pytanie od czapy, chyba może być w tym dziale. Jestem daleko od AB (czyli w pracy ), a po głowie chodzi to i owo. Czy gdzies w sieci znajdę spis naszych run wraz z kosztem punktowym? A moze ktos poratuje skanem?
Wszystkie broni, zbroi i talizmanyRobo pisze:Może lepiej będzie jeśli zapytasz o poszczególne runy.
Spoko, szef już zadbał o to, żeby mi krasnale po głowie nie chodziły, rozkminka musi poczekać do wieczora.
Chomik - no tak, nie pomyslałem, dzięki. Chociaż po ostatnim artyukule w "Polityce" strach tam zaglądać, siedlisko zła i występku, skaveńska nora normalnie
Po pierwsze to witam braci brodaczy. Wróciłem ostatnio do gry i mam pytanie o rune of forging.
Jak wypadnie mi misfire przy rzucie na hita to mogę zrobić przerzut i przyjmijmy że się udał. Czy w momencie wypadnięcia kolejnego misfire'a na rzut bounce to mogę zrobić przerzut raz jeszcze?
Jak wypadnie mi misfire przy rzucie na hita to mogę zrobić przerzut i przyjmijmy że się udał. Czy w momencie wypadnięcia kolejnego misfire'a na rzut bounce to mogę zrobić przerzut raz jeszcze?
to nie jest przerzut przerzutu.
to sa dwa osobne rzuty wiec spokojnie mozna.
to sa dwa osobne rzuty wiec spokojnie mozna.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
armata zadaje k6 i Inz nie ma nic do tegoKoz@a pisze:mam pytanie, nasza armata w obecnej edycji zadaje k6 woundów? a nie k3 jak było w poprzedniej? Czy to k6 jest tylko z master inżynierem?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- White Lion
- Kretozord
jak nowy SLOS działa na nasze okopanie albo runy ukrycia ?
tzn skoro SLOS nie przewiduje hard/light cover to jak teraz działa okopana maszyna lub zarunowana?
nadal ma -2 do trafienia jak ktoś w nią strzela?
tzn skoro SLOS nie przewiduje hard/light cover to jak teraz działa okopana maszyna lub zarunowana?
nadal ma -2 do trafienia jak ktoś w nią strzela?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
dalej jest -2
- If you shoot through interfering units or terrain there is a -2 to hit penalty, only -1 for woods (never
cumulative).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
mam oddział z kamieniem który jest w walce ale jeszcze nie unieruchomiłem kamienia, czy mogę to zrobić np w drugiej turze walki albo kiedy jeszcze jakiś drugi oddział na mnie zaszarżuje ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nieSiersciucH pisze:mam oddział z kamieniem który jest w walce ale jeszcze nie unieruchomiłem kamienia, czy mogę to zrobić np w drugiej turze walki
nieSiersciucH pisze: kiedy jeszcze jakiś drugi oddział na mnie zaszarżuje
Edit: zedytowalem drugą odpowiedź na poprawną żeby ktoś się nie pomylil czytając.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, o 17:48 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- SiersciucH
w takim razie rozumiem ze w czasie walki gdy ktoś jeszcze na mnie szarżuje to mogę robić reakcję na szarżę? tzn czy mogę w ten sposób uciec z walki ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dobra, doczytalem do końca zapis w Booku i jednak nie możesz użyć kamienia przy szarży drugiego oddzialu gdy już bijesz się z pierwszym. Sorry za bląd.
oczywiście nie.SiersciucH pisze:tzn czy mogę w ten sposób uciec z walki ?
Hej mam pytanie odnośnie małego template. Wiem, że kiedyś już chyba była odpowiedź na to pytanie ale na przekopanie tego wszystkiego nie mam czasu za bardzo więc pomyślałem, że napiszę.
Ile modeli 20mm i 25mm mieści się pod małym template ?
Czy środek template zawsze musi być na środku któregoś z modeli ?
Z góry dzięki za odpowiedź
Ile modeli 20mm i 25mm mieści się pod małym template ?
Czy środek template zawsze musi być na środku któregoś z modeli ?
Z góry dzięki za odpowiedź
Templatkę kładziesz jak chcesz, nie musi być na środku.
A co do modeli, to z podstawką 20mm przykrywa 21 (3x5 i po 3 z pierwszego i ostatniego szeregu) i 25mm mieści na upartego 16 ale możesz trafić max 14.
EDIT: dopisałem końcówkę, żeby nikogo nie mylić.
A co do modeli, to z podstawką 20mm przykrywa 21 (3x5 i po 3 z pierwszego i ostatniego szeregu) i 25mm mieści na upartego 16 ale możesz trafić max 14.
EDIT: dopisałem końcówkę, żeby nikogo nie mylić.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, o 23:27 przez Quaki, łącznie zmieniany 1 raz.
- SiersciucH
jak to pomierzyłem przerysowałem na kartkę podstawki 25 i zaś pomierzyłem to w żaden sposób nie wychodzi mi 16 modeli? chyba żebym miał z gumy templata max 15 i to na bardzo upartego, powiedział bym nawet ze tylko 14