Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: malfoj »

Czyli tylko Ebay :(

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

malfoj pisze:Czyli tylko Ebay :(
Chyba najlepiej to kupić tego maga beasta z gryfa. Może ktoś ma na zbyciu i wrzucić go na konika.

No chyba, że w wysiwyg jest liczone kolegium maga ale w to jakoś nie chce mi się wierzyć...
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Ja tak właśnie zrobiłem,dałem mu kucyka z HE rydwanu i wygląda zajebiście, bez żadnej zbroi, czysty beast. :)

A tego metalowego na Allegro da się kupić.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

ZNalazlem takiego starego plastikowego (taki ma płaszcz z wilka i taki kastet z szponami) i po lekkiej konwersji będzie siedział na koniu od pistoliersow.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

1, Czy Impacty czołgu w szarży liczą się do CRa?
2.Czy inżynier z gołębiem jak zaasygnuje się do działa ale nie wykorzysta rerola to może puścić gołębie?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

PiotrB pisze:1, Czy Impacty czołgu w szarży liczą się do CRa?
2.Czy inżynier z gołębiem jak zaasygnuje się do działa ale nie wykorzysta rerola to może puścić gołębie?
1.Tak jak na DMŚ liczy się ale tylko kiedy ty szarżujesz w 1 turze CC potem już normalnie tylko flejmy sie liczą ;)
2.Imo może bo nie wykonał żadnej akcji
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Twoje zdanie znam - ale przeczytaj zapis przy człgu w booku... miałem już z tym jazdy na turniejach...Macias? zyjesz?:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

W turze, której szarżuje czołg to impacty liczą się do CR... jeśli chodzi o Grind to nie liczy się bo niby dlaczego ma się liczyć w końcu jest w innej fazie niż CC.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ok impacty z rydwanu K6 się liczą a czy liczą się te k3 z każdy punt pary?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Przemcio pisze:W turze, której szarżuje czołg to impacty liczą się do CR... jeśli chodzi o Grind to nie liczy się bo niby dlaczego ma się liczyć w końcu jest w innej fazie niż CC.
Liczą się ale wyłącznie tylko w pierwszej turze w tedy kiedy szarżował ;) Zapytaj kudłatego ;))
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

K6 plus k3 za każdy SP w szarży.
To jest wprost napisane w AB.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

K***wa, ale się wałowałem, teraz już wiem, czemu mój czołg nigdy nikogo nie złamał. :)

Czasem dobrze jest zajrzeć na forum, człek się czegoś nowego dowie. :)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze:Macias? zyjesz?:)
Matko, 12 godz nie ma człowieka na forum i już panika.
PiotrB pisze:1, Czy Impacty czołgu w szarży liczą się do CRa?
1. Impakty się liczą do cr, w pierwszej turze (jak szarżujesz) te d3 też, bo to impakty a nie grindowanie
2. Nie może puścić gołębi, jak deklarujesz pomoc dla działa to korzystasz z zasady "master of balistics". Jest w niej zapis że jak z niej korzystasz to nie możesz użyć innych broni strzeleckich inżyniera, a gołąb takową jest.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

dzięki - teraz wierzę :) zwałował mnie ktoś na jakimś turze z tym czołgiem - szkoda z tym inżynierem:(
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Czy z boxa free company da się złożyć 20 łuczników? :wink:

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Macias, jesteś pewien tego inżyniera?
Jest zapis, że nie możesz strzelić jeśli użyjesz tej reguły. Pytanie jednak, czy samo nominowanie ewentualnej machiny, traktuje się już jako użycie, czy dopiero faktycznie użycie BS, lub przerzutu?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Dalv pisze:Czy z boxa free company da się złożyć 20 łuczników? :wink:
Jak masz kilka wolnych łuków to tak. ;)

Wydaje mi się, że w samym boxie free company jest jakieś 10 łuków. Nie dam sobie ręki uciąć, że jest równo 10 ale na pewno jest mniej niż 20.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Byro pisze:Macias, jesteś pewien tego inżyniera?
Jest zapis, że nie możesz strzelić jeśli użyjesz tej reguły. Pytanie jednak, czy samo nominowanie ewentualnej machiny, traktuje się już jako użycie, czy dopiero faktycznie użycie BS, lub przerzutu?
Jestem pewien, w opisie jest:
"You must nominate which war machine, if any, will be using this rule each shooting phase before any war machines within 3'' of the master engineer are fired".
Czyli deklarujesz używanie zasady przed strzałem z maszynki (więc nie możesz już rzucić gołębia). Oczywiście to że maszynka korzysta z zasady nie znaczy że musisz przerzucić kość, bo w opisie jest "can use his BS and re-roll one artillery dice".
I tak przy okazji:
Byro pisze:użycie BS, lub przerzutu?
powinno być "i", nie można dawać BSa i nie przerzucać kości. Ale pewnie już to wiecie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Z tym przerzutem to raczej daje możliwość bo przymus przerzutu jest imo nadinterpretacją zapisu z faq. :?

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Czy czołg może gonić albo overrunować? Jeśli tak to o ile?
Czy do CRa liczy się tylko jego D6 impactów w szarży i ataki inżyniera czy również ogień i impacty z punktów pary?
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

ODPOWIEDZ