Rozgryzłeś mnie. Fajnie się gadało.ja swoje zdanie opieram na swoim doświadczeniu być może masz większe doświadczenie w tej kwestii chociaż widzę iż ty grasz Bretką a ja HE ale ok ale jest też opcja że może po prostu zazdrościsz koledze że jest przed tobą w rankingu i chcesz obciąć to co ci nie wygodne![]()
![]()
PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze

- Paraszczak
- Falubaz
Lol ale tekst.Dębek pisze:Rozgryzłeś mnie. Fajnie się gadało.ja swoje zdanie opieram na swoim doświadczeniu być może masz większe doświadczenie w tej kwestii chociaż widzę iż ty grasz Bretką a ja HE ale ok ale jest też opcja że może po prostu zazdrościsz koledze że jest przed tobą w rankingu i chcesz obciąć to co ci nie wygodne![]()
![]()
- swieta_barbara
- habydysz
Sądzę, że i tak sieknąłby lepszy wynik niż z Wami.Crusader pisze:Gdybyśmy wiedzieli o tym pare tygodni temu... a tak zrobi takie restrykcje, że tylko on się do kadry załapie!
selekcjonerem tez nie dales mu pewnie zostac, zmuszajac pionka z pomorza, zeby wybieral razem z toba.Dębek pisze:Rozgryzłeś mnie. Fajnie się gadało.ja swoje zdanie opieram na swoim doświadczeniu być może masz większe doświadczenie w tej kwestii chociaż widzę iż ty grasz Bretką a ja HE ale ok ale jest też opcja że może po prostu zazdrościsz koledze że jest przed tobą w rankingu i chcesz obciąć to co ci nie wygodne![]()
![]()
i padła merytoryczna dyskusjaDębek pisze:Rozgryzłeś mnie. Fajnie się gadało.ja swoje zdanie opieram na swoim doświadczeniu być może masz większe doświadczenie w tej kwestii chociaż widzę iż ty grasz Bretką a ja HE ale ok ale jest też opcja że może po prostu zazdrościsz koledze że jest przed tobą w rankingu i chcesz obciąć to co ci nie wygodne![]()
![]()

żeby nie było mój argument był ad rem a nie ad personam

miłego łikendu

Lubie takie wypowiedzi jak powyższa, przez to tracę tytuł "dzierzyciela najrozsądniejszych argumentów" ;P
Kudłacz, raz jesteś A, raz jesteś B
decyzja
Co do Kairosa, sam wybór to trochę mało, przy nim trzeba lekko ściąć bestie. Jak ktos wspomniał - speed of light na nich czyni je oddziałem niepodatnym na wszystko
poza bannerem na WL
Inne restrykcje dla Kairosa i Teclisa jezeli chodzi o wybieranie czarów są trochę nie na miejscu - chodzi tu nie o model czy jego koszt tylko o to co Dębek ciagle podkreśla - zupełny "odjazd" w dziedzinie elastyczności rozpiski. Juz samo wybieranie czarów zamaist ich losowania byłoby mocne - a my tu mamy jeszcze zmienianie ich co bitwę. To za dużo za dowolny koszt punktowy
Kudłacz, raz jesteś A, raz jesteś B

Co do Kairosa, sam wybór to trochę mało, przy nim trzeba lekko ściąć bestie. Jak ktos wspomniał - speed of light na nich czyni je oddziałem niepodatnym na wszystko

Inne restrykcje dla Kairosa i Teclisa jezeli chodzi o wybieranie czarów są trochę nie na miejscu - chodzi tu nie o model czy jego koszt tylko o to co Dębek ciagle podkreśla - zupełny "odjazd" w dziedzinie elastyczności rozpiski. Juz samo wybieranie czarów zamaist ich losowania byłoby mocne - a my tu mamy jeszcze zmienianie ich co bitwę. To za dużo za dowolny koszt punktowy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Pewnie gracze innych armii niż O&G myślą w ten sam sposób, dlatego jest taka dyskusja na temat pociętego przez nowy podręcznik Teclisa. W każdym razie, jako osoba grająca do tej pory, na nowym Army Booku, jedynie przeciwko Teclisowi i ani razu na nim, nie ograniczał bym goGrolshek pisze:Z mojej perspektywy O&G Teclis przed grą wybiera tron, słoneczko, kometę i transformację i reszty czarów oraz armii posiadać nie musi.

Co do BotWD, to częściej grałem bez niego w rozpiskach niż z nim, więc na prawdę proponował bym chociaż rozważyć opcję odbierania 100pkt tej armii, jak ląduje tylko na White Lionach. Może zaczną pojawiać się na stołach jednostki "niegrywalne" dzięki temu

- Paraszczak
- Falubaz
Buehheheheee, dobre.Grolshek pisze:Z mojej perspektywy O&G Teclis przed grą wybiera tron, słoneczko, kometę i transformację i reszty czarów oraz armii posiadać nie musi.
Z perspektywy OnG większość nowych armii robi czoko magią albo magio-podobnymi gadżetami.Grolshek pisze:Z mojej perspektywy O&G Teclis przed grą wybiera tron, słoneczko, kometę i transformację i reszty czarów oraz armii posiadać nie musi.
Ale jak będziemy tak wszystko ograniczać to zamiast fajnego PKSa będziemy mieli para-Euro.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Dębek pisze:Remis z Tobą 10:10. W dupę z Masterem 4:16. Do czego zmierzasz?Przypomnij mi proszę jakie wyniki miałeś bretką na silesianie z Hajami na Tetisie?
Tacy opiektywni sędziowie we własnej sprawie.Komentarze na temat armii są chyba ważniejsze od ludzi którzy nią grają bo wiedzą o czym mówią
Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi to powiem -że spytałem Cię po to żeby udowodnić Ci na podstawie Twoich własnych doświadczeń że te HE nie są takie przegięte - nie zrozumiałeś -szkoda.
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to stwierdzam że jest po prostu nie grzeczna - i obraża właściwie wszystkich którzy wypowiadają się na temat swojej armii....
W świetle np. takich ograniczeń do VC jakie spłodziliście do tej pory:
Vampire Counts
- Można wystawić maksymalnie 4 bohaterów z zasadą Ethereal
- Można wystawić maksymalnie 2 Tomb Banshee
Próby restrykcji do HE są po prostu dla mnie śmiesznie i nie zrozumiałem ... tyle ode mnie - nie chce mi się już z Tobą gadać .
+1Paraszczak pisze:Ja jestem graczem DE. Z perspektywy gracza DE BoWD na oddziale WL nie jest gięty wcale, bo zjadam ten oddział w zasadzie każdą piechotą łącznie ze Spearmenami. Sam Hate High Elves i reroll gał na ranienie na czymkolwiek sporo wyjaśnia. I z mojego punktu widzenia jest mi nawet na rękę, żeby gracze HE wystawiali BoWD na WL a nie na Silverach. Ten banner tak bardzo mnie wali, że zaraz zajdę w ciążę.
Natomiast zdrowy rozsądek podpowiada, że są inne armie niż DE! TADAAAM! I te armie mają mega problem. Co więcej. Uważam, że liczba armii, która ma problem z tym bannerem jest niebezpiecznie duża. Do tego dla części armii te problemy są mega duże, a dla Demonów to w ogóle błąd w Matrixie. Dla mnie można zostawić tak jak jest, dla ogólnego balansu Banner powinien być doszacowany. Jak? Dyskutujcie z HElfami.

Lepiej tego chyba nie można ująć

Banner jest cholernie niedoszacowany, to wie każdy. Dajcie karę punktową, jeśli banner będzie na WL, bez kary na BSB.
Let the River of Blood flow...
Biorę w ciemno - bo oszczedzam np na malym magu ktory za okolo 100 punktów łapie mi czar, żeby mag miał wiekszą szanse na dubletAzurix pisze:Samo wybieranie czarów, zamiast ich losować, to 30pkt. Kwestia jest raczej taka, z jakiej puli wybierasz/losujesz i czy możesz ustawić sobie kontrę na konkretny parring
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
dokładnie jak patrzyłem na rozpiski w dziale HE czy na turnieju więcej rozpisek go nie miało ale były też takie co go miałyCo do BotWD, to częściej grałem bez niego w rozpiskach niż z nim
ergo BotWD powoduje mimo wszystko więcej opcji co w tym wszystkim jest najfajniejsze
ciekawe są rozpiski w końcu HE na rydwanach, na feniksach na jeździe na łucznikach na PG z brzytwą i na WL z BotWD, brakuje mi jeszcze czegoś na SM i było by naprawdę fajnie
obecnie kosztuje 50 w takim razie zróbcie ograniczenie, że BotWD -5 ptk to rozpiskiDębek pisze: Popatrzyłem. Silna armia. W HtH, w magii, w strzelaniu, świetna inicjatywa, mobilność, ASF, monstery, dobre cory.
Autor booka napisałby jeszcze BoWD 55 pkt i powiedziałbym, że książka ideał. Ze swiatnym balansem wewnętrznym i zewnętrznym.

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Seerstaff of Saphery był dostępny w poprzednim podręczniku do HE. W sumie poza ETC nie widziałem go nigdzie, a tam go brali bo pozwalał na 2 Banishment-Qc- pisze:Biorę w ciemno - bo oszczedzam np na malym magu ktory za okolo 100 punktów łapie mi czar, żeby mag miał wiekszą szanse na dubletAzurix pisze:Samo wybieranie czarów, zamiast ich losować, to 30pkt. Kwestia jest raczej taka, z jakiej puli wybierasz/losujesz i czy możesz ustawić sobie kontrę na konkretny parring

Jeśli "BotWD -100 pkt" albo "BotWD tylko na BSB" to " to ograniczanie HE, które sprawi, że nagle HE będą miały jeden jedyny build to aż mi się śmiać chce 
Po prostu WSZYSTKO POCIĘTE
Co do WL vs Egzekutorzy. No dobra. Masz WL z bannerem, który jest useless na egzekutorów. To tak jakbym ja wziął sztandar z MR3 i marudził, że mi oddział umarł z poisonów
.
Sztandar jest gięty. 2+warda na armię demonów. W WoChu też jest sporo magicznych ataków (juggery, helka, daemoni mounty, DP, Knighci), tak samo skaveny i parę innych armii. 50 pkt to faktycznie absurdalnie za mało.

Po prostu WSZYSTKO POCIĘTE

Co do WL vs Egzekutorzy. No dobra. Masz WL z bannerem, który jest useless na egzekutorów. To tak jakbym ja wziął sztandar z MR3 i marudził, że mi oddział umarł z poisonów

Sztandar jest gięty. 2+warda na armię demonów. W WoChu też jest sporo magicznych ataków (juggery, helka, daemoni mounty, DP, Knighci), tak samo skaveny i parę innych armii. 50 pkt to faktycznie absurdalnie za mało.
Release the Przemcio!