Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
jak zmyć bejce?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ja metalowe figsy czyszczę w rozcieńczalniku a plastikowe w denaturalu. Bejca też schodzi w tych specyfikach.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zależy, bo jeśli chcesz wprowadzić po zabejcowaniu drobne poprawki typu wykrawędziowanie zbroi to możesz potraktować figurkę matowym lakierem i domalować co trzeba. Przy poważniejszych "domalowywaniach" lepiej zmyć model.
Ale ogólnie po bejcy da się malować (po wcześniejszym polakierowaniu ofc)
Ale ogólnie po bejcy da się malować (po wcześniejszym polakierowaniu ofc)
- Aron_Banalny
- Masakrator
Gdzie można zrobić odlewy figurek? nie chodzi mi o piractwo, ale odlewanie fragmentów figurki zrobionych przeze mnie.
- dziekanotr
- Wodzirej
macie pomysl jak zmyc farbe z czegos plastikowego?
DOT 4, denaturat.dziekanotr pisze:macie pomysl jak zmyc farbe z czegos plastikowego?
Mam pytanie co do mieszania farb. Chcę pomalować kilka figurek kolorami, który każdy z nich jest mieszanką dwóch kolorów. I tu pojawia się problem. Jak odmierzacie, pobieracie farbki aby utrzymać zawsze jednakowe proporcje? Przypuszczam jeśli te różnice nie byłyby duże nie byłoby widać na figurce różnicy, ale może macie jakieś sposoby ? Jakieś pipetki ? A jeśli tak to gdzie takie dostać ?
Jak chcesz mieć ultra identyczne proporcje to kup sobię strzykawę z malą skalą np 3 ml i tym odmierzaj.