Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Z ognistymi bo potem można dobić abomkę i inne rzeczy z regeną za pomocą działa 

Wisła Kraków.
pytanko czy jak mam rune maw standar to czy moge bostowac jednostke w ktorej siedzi bsb? i jeszcze jedno, czy ten sztandar dziala na takie czary jak pitka, sloneczko i tym podobne czary w ktorych, najpierw sie kula na czar a potem wybiera miejsce?
swoimi czarami możesz boostować swój oddział, jest to w FAQu GW.
Rune Maw nie działa na Vortexy (czyli np. Słoneczko z Deatha), ale działa na Hexy, Magic Missile i Direct Damage(czyli np. na pitkę, ale pitka może być targetowana na oddział obok i jak ją zniesie na oddział z Rune Mawem, to już niestety nic z tym nie zrobisz...)
Rune Maw nie działa na Vortexy (czyli np. Słoneczko z Deatha), ale działa na Hexy, Magic Missile i Direct Damage(czyli np. na pitkę, ale pitka może być targetowana na oddział obok i jak ją zniesie na oddział z Rune Mawem, to już niestety nic z tym nie zrobisz...)
- Król Goblinów
- Wodzirej
@Czcibor odpowiem bo nie wiem czy się pytasz czy używasz sarkazmu
Maw banner nakazuje(!) wybranie innego celu dla czaru w momencie jego rzucenia na oddział (na 2+ofc) dotyczy to czarów które w swoim typie bądź zapisie muszą zadeklarować swój cel (Direct damage/hex ) osławiona Pitka jest DD wiec podchodzi pod działanie mawa( chociaż jest z tym parę problemów)- natomiast są przypadki niejasne - scorch u skavenów lub eddbutt u OG które naginają trochę te zasady.
Faq natomiast wyjaśnił ze nasze friendly spells (augmnety) można rzucać na oddział bez konieczności przerzucania go ( przed faqiem zapis sugerował wszystkie czary)
hope it helps.
pzdr,KG

Maw banner nakazuje(!) wybranie innego celu dla czaru w momencie jego rzucenia na oddział (na 2+ofc) dotyczy to czarów które w swoim typie bądź zapisie muszą zadeklarować swój cel (Direct damage/hex ) osławiona Pitka jest DD wiec podchodzi pod działanie mawa( chociaż jest z tym parę problemów)- natomiast są przypadki niejasne - scorch u skavenów lub eddbutt u OG które naginają trochę te zasady.
Faq natomiast wyjaśnił ze nasze friendly spells (augmnety) można rzucać na oddział bez konieczności przerzucania go ( przed faqiem zapis sugerował wszystkie czary)
hope it helps.
pzdr,KG
Wielkie dzięki za wytłumaczenie. Dobrze że to zrobiłeś bo ja myślałem że to właśnie ja wybieram cel.Pająk pisze:nie przerzucasz na jednostkę wroga, przeciwnik musi wybrać inny legalny cel, jak nie ma takiego celu, to czar przepada...
i żeby uniknąć kolejnych pytań, ten sztandar działa też na czary rzucone z ifką...
Standardowa rozpiska powinna sobie z tym radzić
ja nie mam żadnego problemu z IMP ani jakiś specjalnych myków
Blastery w tank, działa, altar, sniperzy w magów Ironi halabardy i dziękuje 

Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all
Taki był plan ale ja gram na tym combie z death i coś snajperki mi nie wyszły a strzelic sie nie dało z maninterów bo był za blisko tankiem. A do tego zaczął i wystrzealał mnie tymi 3 canonami. No i tak w ogóle takie pytanie jak rani z canonu moje morfangi każdy dostaje wonda czy d6?
- marcus_cheater
- Oszukista
Jeżeli strzela od przodu to jeden mourn dostaje D6 woundów.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Ale żeby trafić wszystkich, musiałby zabić poprzedniego. tj. najpierw rzucasz czy zabił pierwszego, jak tak to kula leci dalej i ranisz drugiego itd.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.