Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Grunaldi »

Demoniarz ma bazowo 5 inicjatywy (czyli max 8 ) .

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

A najfajniej na broń demoniarzowi dać 2x Rune of Speed i Master Rune of Swiftness i śmiać się w twarz gracza HE - wyrzynając mu prawie wszystko poza bohaterami :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Albo ginac z lotkami strzal w brzuchu... suuuper :p
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

uuuu 4 ataki z siłą 4 normalnie każdy czuje rispekt - zwłaszcza kawaleria. Statystycznie nawet sword masterzy jacyś będą mu oddawać gdyż z 3 w styku zabijasz 1,48 z tak potężną bronią :lol2:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Ejj no ale tu chodzi o sam symbol - atakujesz takim demoniarzem PRZED graczem HE - to jest totalne pogrzebanie ich supremacji ASF i tylko patrzeć na twarz przeciwnika kiedy krasnolud mu mówi (zaznaczam krasnolud!) - nie kolego, to ja atakuje pierwszy!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Hej, planuję sobie zrobić armię afensywną. BSB ze Stromnim, kowadełko, minerzy, dużo klocków, a w rarach ironguci i żwirek/leadbelcherzy. Planuję też wystawić scoutów i tu moje pytanko: czy lepiej wystawiać mały oddział 10-15kolesi z muzykiem i ew. championem, który będzie przeprowadzać dywersje na tytłach wroga za pomoca great weaponów czy duży standardowy kloc z FCG i shieldami? I co myślicie o toporkach do rzucania?

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Nie wiem jak na duże punkty, ale na patrolach 15 ziomków w dwóch szeregach ze wszystkim (fcg, tarcze toporki itp.) bardzo ładnie kosiło :).

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

Zamierzam właśnie wzbogacić swoją armię w BSBka. Niestety podczas poszukiwań na oficjalnej stronie GW spotkała mnie niespodzianka - otóż figurki tej nie ma w sprzedaży, zaś nieliczne aukcje na których oferowany jest Dwarf BSB osiągają ceny startowe tak zawrotne, że szkoda gadać.

W zawiązku z tym mam pytanka:

Jak poradziliście sobie z brakiem BSB w ofercie?
Czy może mi ktoś polecić jakiś konkretny zamiennik z konkurencyjnych dla GW firm?
A może ktoś ma pomysł na ewentualną ciekawą konwersję figurek GW?

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

kupiłem tego limitowanego, za 150 zł, za całe złotych 30 :D

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

Łukasz_ pisze:Hej, planuję sobie zrobić armię afensywną. BSB ze Stromnim, kowadełko, minerzy, dużo klocków, a w rarach ironguci i żwirek/leadbelcherzy. Planuję też wystawić scoutów i tu moje pytanko: czy lepiej wystawiać mały oddział 10-15kolesi z muzykiem i ew. championem, który będzie przeprowadzać dywersje na tytłach wroga za pomoca great weaponów czy duży standardowy kloc z FCG i shieldami? I co myślicie o toporkach do rzucania?
mi na 1900 sprawdziła się dyszka zrobiona z długobrodych. Mina HE bezcenna gdy jego rydwan z lwami został zniszczony podczas reakcji stój i strzelaj :D :D
Taki toporek to w końcu 5 siły.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Skonczylem wlasnie czytac "Manslayera" i chcialem sie spytac czy akcja kolejnych ksiazek cyklu rozgrywa sie pozniej (na wypadek gdyby namowili jeszcze Kinga do napisania czegos pomiedzy :D ) czy powroci jeszcze do tych lat ktore sie "zgubily" wczesniej?

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

wedge pisze:Zamierzam właśnie wzbogacić swoją armię w BSBka. Niestety podczas poszukiwań na oficjalnej stronie GW spotkała mnie niespodzianka - otóż figurki tej nie ma w sprzedaży, zaś nieliczne aukcje na których oferowany jest Dwarf BSB osiągają ceny startowe tak zawrotne, że szkoda gadać.

W zawiązku z tym mam pytanka:

Jak poradziliście sobie z brakiem BSB w ofercie?
Czy może mi ktoś polecić jakiś konkretny zamiennik z konkurencyjnych dla GW firm?
A może ktoś ma pomysł na ewentualną ciekawą konwersję figurek GW?
JA używam Bugmana jako BSB - ma na plecach sztandarek - a kto powiedział, że than nie może raczyć się piwem na polu bitwy?

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

czy sztandar z rune of guarding daje warda całemu oddziałowi czy tylko BSB?

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Tylko BSB-kowi, niestety ... trudno, ale runka naprawdę przydatna na magicznych sztandarach armiowych :D

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Czy ktos z was uzywa Long Drong Slayerow? Widzialem w paru rozpiskach armii DoW ale zastanawiam sie czy ktos pokusil sie o uzywanie ich w armii krasnoludzkiej (btw szkoda ze zzeraja rare a nie speciala)..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ja raz użyłem i chyba dwa razy grałem przeciwko nim. Jak uda mi się upolowac figurki to będę częściej wystawiał bo naprawdę fajna jednostka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Wlasnie czytalem o nich ostatnio na Bugmanie i wydaja mi sie naprawde uzyteczna jednostka, tym bardziej przeciw np. Bretonii czy WoCh.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no 12 strzałów (lub 24 gdy stoją na górce przy założeniu że mamy 12 typa. Wiadomo im więcej korsarzy tym więcej ataków ;) ) z S4 AP na S&S. Do tego później po dwa ataki z S4 AP, Unbreakable. Wszystko to sprawia, że mogą przyjąc praktycznie każdą szarże i liczyc na zwycięstwo (lub nawet na to że przeciwnik nie dojdzie ;) ) a już z na 100% mamy pewnośc że ustoją. Zabawa z nimi jest o tyle fajna że sprawdzają się zarówno w ofensie jak i defensie. Poza tym mają zarabisty klimat i figurki 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
xaurus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: xaurus »

modele swietne, udalo mi sie ostatnio 8 piratow dołaczyc do kolekcji. w opisie sa uzbrojeni w "lots of pistols" wiec czy moga strzelac jakby mieli brace of pistols?? dodam ze modele maja po 2 pistolety...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

xaurus pisze:w opisie sa uzbrojeni w "lots of pistols" wiec czy moga strzelac jakby mieli brace of pistols??
tak wlaśnie strzelają (jak również atakują w CC)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Zablokowany