Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
Demoniarz ma bazowo 5 inicjatywy (czyli max 8 ) .
Albo ginac z lotkami strzal w brzuchu... suuuper :p
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Ejj no ale tu chodzi o sam symbol - atakujesz takim demoniarzem PRZED graczem HE - to jest totalne pogrzebanie ich supremacji ASF i tylko patrzeć na twarz przeciwnika kiedy krasnolud mu mówi (zaznaczam krasnolud!) - nie kolego, to ja atakuje pierwszy!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Hej, planuję sobie zrobić armię afensywną. BSB ze Stromnim, kowadełko, minerzy, dużo klocków, a w rarach ironguci i żwirek/leadbelcherzy. Planuję też wystawić scoutów i tu moje pytanko: czy lepiej wystawiać mały oddział 10-15kolesi z muzykiem i ew. championem, który będzie przeprowadzać dywersje na tytłach wroga za pomoca great weaponów czy duży standardowy kloc z FCG i shieldami? I co myślicie o toporkach do rzucania?
Zamierzam właśnie wzbogacić swoją armię w BSBka. Niestety podczas poszukiwań na oficjalnej stronie GW spotkała mnie niespodzianka - otóż figurki tej nie ma w sprzedaży, zaś nieliczne aukcje na których oferowany jest Dwarf BSB osiągają ceny startowe tak zawrotne, że szkoda gadać.
W zawiązku z tym mam pytanka:
Jak poradziliście sobie z brakiem BSB w ofercie?
Czy może mi ktoś polecić jakiś konkretny zamiennik z konkurencyjnych dla GW firm?
A może ktoś ma pomysł na ewentualną ciekawą konwersję figurek GW?
Czy może mi ktoś polecić jakiś konkretny zamiennik z konkurencyjnych dla GW firm?
mi na 1900 sprawdziła się dyszka zrobiona z długobrodych. Mina HE bezcenna gdy jego rydwan z lwami został zniszczony podczas reakcji stój i strzelajŁukasz_ pisze:Hej, planuję sobie zrobić armię afensywną. BSB ze Stromnim, kowadełko, minerzy, dużo klocków, a w rarach ironguci i żwirek/leadbelcherzy. Planuję też wystawić scoutów i tu moje pytanko: czy lepiej wystawiać mały oddział 10-15kolesi z muzykiem i ew. championem, który będzie przeprowadzać dywersje na tytłach wroga za pomoca great weaponów czy duży standardowy kloc z FCG i shieldami? I co myślicie o toporkach do rzucania?
Taki toporek to w końcu 5 siły.
Skonczylem wlasnie czytac "Manslayera" i chcialem sie spytac czy akcja kolejnych ksiazek cyklu rozgrywa sie pozniej (na wypadek gdyby namowili jeszcze Kinga do napisania czegos pomiedzy
) czy powroci jeszcze do tych lat ktore sie "zgubily" wczesniej?
JA używam Bugmana jako BSB - ma na plecach sztandarek - a kto powiedział, że than nie może raczyć się piwem na polu bitwy?wedge pisze:Zamierzam właśnie wzbogacić swoją armię w BSBka. Niestety podczas poszukiwań na oficjalnej stronie GW spotkała mnie niespodzianka - otóż figurki tej nie ma w sprzedaży, zaś nieliczne aukcje na których oferowany jest Dwarf BSB osiągają ceny startowe tak zawrotne, że szkoda gadać.
- Aron_Banalny
- Masakrator
czy sztandar z rune of guarding daje warda całemu oddziałowi czy tylko BSB?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no 12 strzałów (lub 24 gdy stoją na górce przy założeniu że mamy 12 typa. Wiadomo im więcej korsarzy tym więcej ataków
) z S4 AP na S&S. Do tego później po dwa ataki z S4 AP, Unbreakable. Wszystko to sprawia, że mogą przyjąc praktycznie każdą szarże i liczyc na zwycięstwo (lub nawet na to że przeciwnik nie dojdzie
) a już z na 100% mamy pewnośc że ustoją. Zabawa z nimi jest o tyle fajna że sprawdzają się zarówno w ofensie jak i defensie. Poza tym mają zarabisty klimat i figurki 
modele swietne, udalo mi sie ostatnio 8 piratow dołaczyc do kolekcji. w opisie sa uzbrojeni w "lots of pistols" wiec czy moga strzelac jakby mieli brace of pistols?? dodam ze modele maja po 2 pistolety...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak wlaśnie strzelają (jak również atakują w CC)xaurus pisze:w opisie sa uzbrojeni w "lots of pistols" wiec czy moga strzelac jakby mieli brace of pistols??
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..