Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: jachu_ka »

A ja bym to zrobił na magnesy bo inaczej patyk się złamie w transporcie.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja myślę troszke inaczej do podstawki przykleić podstawkę okrągłą przeźroczystą jaka mi zostałą po okręcikach z BFG i tak wypasowac patyczek żeby dysk idealnie na niego bez przyklejania wchodził tym sposobem patyczek będzie transportowany oddzielnie i napewno się nie połamie:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

czy word of agony może być użyte jeszcze przed challenge, żeby ubić niewygodnego championa/herosa?

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

gerald_tarrant pisze:czy word of agony może być użyte jeszcze przed challenge, żeby ubić niewygodnego championa/herosa?
Tak, owszem, do tego właśnie ten gift się nadaje najlepiej :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

wg uscislen powinnismy rzucac 4+ co jest najpierw, chociaz mi na reke jest uzyc zdolnosci :P

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

i jeszcze takie pytania, odnośnie helki:
1. czy mogę dobrowolnie opuścić helkę ch.dwarfami?
2. jeśli tak, to czy mogę później wrócić?
3. czy mogę wejść do helki i ch.dwarfów jakimś characterem?
4. czy mogę strzelać z helki bez obsługantów?
5. czy mogę brać generalski ld do testów Ld na początku tury?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

1. nie
2. -
3. tylko bohaterem który jest unbreak
4. tak
5. tak

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Gajowy pisze:wg uscislen powinnismy rzucac 4+ co jest najpierw, chociaz mi na reke jest uzyc zdolnosci :P
A dlaczegóż tak?

WoA używany jest na początku fazy Combatu. A Challange są deklarowane nie na początku, a już w trakcie, tylko, że przed atakami. Także nie jest to przypadek, gdy parę rzeczy dzieje się na początku fazy...
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Pytanko Daje Lordowi Magowi Rending Sword ( przerzucanie kości to Wound ) czy moge przy pomocy niego przeżucać kości to wound wynikające z czarów rzucanych przez charaktera???? bo w sumie z opisu przedmiotu wynika, że mogę:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

nie. zawsze jest klopot z takimi rzeczami bo gw przy opisach daje ostatnio mocno ciala. ogolnie broni magicznych uzywa sie w walce wrecz (chyba ze jest napisane inaczej np Bow of Loren) wiec ich efekty dzialaja podczas hth. Rozumiem RAW, tyle ze niestety nie trzymaloby sie to "kupy" mimo ze byloby milo gdybym mogl przerzutki stosowac np w magii albo od word of agony lub bloodcurdling roar.

Awatar użytkownika
Vehemens
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vehemens »

Witam, dziękuję za ostatnią odpowiedź.
Mam kolejne pytanie :) . Wkrótce odbędzie się pierwsza moja bitwa, mała 935 pkt. Ach więc do rzeczy
Pięciu Rycerzy Chaosu z piętnem Slaanesha, czempionem, muzykiem, chorążym i sztandarem gniewu - 305 pkt
Rydwan z piętnem Slaanesha - 130 pkt
Dwunastu Wojowników Chaosu z tarczami i piętnem Nurgla - 222 pkt
Dziesięć Ogarów Chaosu z łuskową skórą - 70 pkt
Dziesięciu Maruderów z tarczami - 50 pkt
I chciałbym wiedzieć jakiego bohatera przydzielić do tej armii? Czy powinien to być Błogosławiony Bohater czy tez Czarownik Chaosu (ma się rozumieć z odpowiednim wyposażeniem )?
Starcie będę mieć z wampirkami, raczej biednymi z magią (jeden nekromanta czy jak to się u nich tam zwie :lol2: )
Z góry dziękuję za odpowiedź.
"Żaden plan bitwy nie przetrwa kontaktu z wrogiem, plan operacji wygląda świetnie do pierwszego kontaktu z nieprzyjacielem"

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

psy bez łusek, strata pkt. Do tego lepiej 2x5 niz 1x10. Knightci bez championa, ja gram rowniez bez muzyka. Jesli maruderzy maja cos zrobic to lepiej albo dac golych i trzymac cwiartke lub dac im tarcza + zbroje +GW i mark of slaanesh, wtedy trzymasz cwiartke ale sie nie kitrasz i mozesz tam jakiegos hero trzymac. Na male pkt sam nie wiem jakiego bohatera lepiej. Wg mnie na magu bedzie prosciej zagrac. Chociaz na takiego nekromante to nie wiem... bedzie wskrzeszal z 1 kosci, nic wiecej, warto jednak miec cos czym go od tego powstrzymasz... Chyba mag bedzie lepszy. Moze nurglita? masz wtedy szanse cos wyciagnac ze snajperki, albo tzeentch i walisz z d6+1/d6+1 i daje rade ;P

EDIT: Jesli banner of rage to mark nurgla nie slaanesha.

2nd EDIT: Moje pytanie :) na VC na 1650 lepiej 3x mag 2x scroll czy 3x mag scroll i Staff of Sorcery?
Ostatnio zmieniony 4 lut 2010, o 23:31 przez sYsek, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Vehemens
Pseudoklimaciarz

W zasadzie czempion miał być generałem armii na początku moich założeń, ale jednak po tym jak zdecydowałem się na wystawienie jakiegoś bohatera to nie jest mi potrzebny fakt. Psy bez łusek? Mogę się zgodzić po prostu nie miałem pomysłu na te 10 pkt wiec rzuciłem nimi w psy. No dobra tak przypakować maruderów to pomysł niezły ale skąd ci wezmę kolejne pkt na piętno Slaanesha? no i mam pytanie co to jest GW :) ? Co do hero snajperka to który czar?
Jeszcze raz dziękuję
EDIT
czemu piętno nurgla zamiast slaanesha? przecież Sztandar gniewu miota pociskami magicznymi wiec nie rozumiem po co.
"Żaden plan bitwy nie przetrwa kontaktu z wrogiem, plan operacji wygląda świetnie do pierwszego kontaktu z nieprzyjacielem"

sYsek
Kretozord

Lore Of Nurgle pierwszy czar. 1 Wound bez Armor Save, popularnie zwany snajperką. GW = Great Weapon, na polski to chyba Wielka Broń, chociaz nie znam tłumaczenia. Te pkt z psów właśnie na jakiś mark przeznacz. Wszystko zalezy jak zlozysz hero. Zawsze mozna odjac piechociarza, czy cos. Zreszta zauwaz, ze grasz na 1 szybkim oddziale Knightow i wolnym oddziale Warriorow. Moze lepiej pokminic z Marauders Horseman i Ogrami czy cos? Chociaz na te pkt Warriorzy wydaja sie byc niezla opcja ;)

Champion moze byc generalem? Pierwsze slysze o_O

EDIT: Pomylilem Baner of Rage z Baner of Wrath, przepraszam. na takim zlozeniu to i lepiej miec slaanesha.

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Vehemens
Pseudoklimaciarz

no cóż dziękuję za te rady, a odnośnie ekwipunku czarodzieja ma ktoś jakiś pomysł (pytam bo nie wiem czy zrobić z niego maga przeznaczonego do wyłącznego czarowania czy tez do walki późniejszej) ? :)

Edit
czempion miał być generałem armii bo nie chciałem zagrać z hero ale to już chyba nie ważne.

sYsek
Kretozord

zalezy jaki mag, i czy chcesz sie ustawic pod VC. Bo tzeentchowiec na dysku powinien miec oko tzeentcha co da mu warda od pociskow, ale vc raczej nie strzelaja, chyba ze wystawiaja dzialo DOW. Wtedy mozesz olac, wziac book of secret (maxujesz magie) i Scroll ew, nie wiem, mozesz dac mu Sword of Might, najwyzej pojdziesz w kombat ;s A i krzyk sie przyda, zawsze jakas 6 wpadnie... Masz wtedy 2 pociski na ture, jeden pewnie nie wejdzie, jest wg mnie niezle. ew Nurglita i masz snajperke + pocisk na ture, co wolisz, ale wtedy nie masz warda od pociskow ani nic...

Magom generalnie mozesz dac Enchanted Shield, zawsze to podnosi Asv o 2 ;P

Moje pytanie :) na VC na 1650 lepiej 3x mag 2x scroll czy 3x mag scroll i Staff of Sorcery?

Szczur22

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

sYsek pisze: Moje pytanie :) na VC na 1650 lepiej 3x mag 2x scroll czy 3x mag scroll i Staff of Sorcery?
Pierwsza opcja jest lepsza. Dwa scrolle bardziej się przydadzą jak będzie trzeba zdispelować duże wskrzeszenie.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Vehemens
Pseudoklimaciarz

sYsek pisze:zalezy jaki mag, i czy chcesz sie ustawic pod VC. Bo tzeentchowiec na dysku powinien miec oko tzeentcha co da mu warda od pociskow, ale vc raczej nie strzelaja, chyba ze wystawiaja dzialo DOW. Wtedy mozesz olac, wziac book of secret (maxujesz magie) i Scroll ew, nie wiem, mozesz dac mu Sword of Might, najwyzej pojdziesz w kombat ;s A i krzyk sie przyda, zawsze jakas 6 wpadnie... Masz wtedy 2 pociski na ture, jeden pewnie nie wejdzie, jest wg mnie niezle. ew Nurglita i masz snajperke + pocisk na ture, co wolisz, ale wtedy nie masz warda od pociskow ani nic...
tzeentechowiec wspaniała myśl lecz musiał bym wtedy z czegoś zrezygnować bo na pkt się nie wyrobie, czarownik chaosu z piętnem nurgla będzie dobry zwłaszcza że przeciwnik nie ma działa Dog's of war :) Jeszcze raz dzięki

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

solider4 pisze:
sYsek pisze: Moje pytanie :) na VC na 1650 lepiej 3x mag 2x scroll czy 3x mag scroll i Staff of Sorcery?
Pierwsza opcja jest lepsza. Dwa scrolle bardziej się przydadzą jak będzie trzeba zdispelować duże wskrzeszenie.
Oj tak, ojojoj...

sYsek
Kretozord

moglbys rozwinac? ;)

Szczur22

ODPOWIEDZ