Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Kefas »

Rozumie, że zabijając priesta/seera kociołek/dzwonek wypada z oddziału?
oczywiście, że nie...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kefas pisze:
oczywiście, że nie...
w zasadzie to wg. zasad tak... tez juz nad tym myslalem :D
to jedna z tych rzeczy (jak np. umiejscowienie master mouldera w oddziale) ktore zupelnie niewiadomo jak liczyc :)

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

A pozycja packmasterów w oddziale jest jasna? Bo czytałem kilka razy ten fragment mixed unit i tam nic nie ma. Tylko przy opisie bicza jest podane, że użytkownik może nim bić przez kilka szeregów szczurków...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ale packmaster to jakby nadal szeregowy - nie jest np. czempionem. Więc można przyjąc, ze stoi gdzie chce w oddziale. Z kolei master moulder to czempion, a ci winni stać dzielnie w pierwszym szeregu - chyba że odmówią pojedynku.
Tylko na wuja im te bicze, co biją przez szeregi, skoro w pierwszym rzędzie trzeba dzielnie stać?.. ;)
Zaprawde powiadam Wam - lista FAQów będzie długą. :)

W ogóle, nowe szczury to już stanowczo armia nie dla początkujących. Masa zasad specjalnych, pierdylion tabelek (np. abominacja ma ich 3 :D ) i do tego te niejasności.
A jakie to pole daje dla róznych zagrań na szczurzą, "zmylić-oszukać" modłę... :twisted:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Shino pisze:
Kefas pisze:
oczywiście, że nie...
w zasadzie to wg. zasad tak... tez już nad tym myślałem :D
to jedna z tych rzeczy (jak np. umiejscowienie master mouldera w oddziale) które zupełnie nie wiadomo jak liczyć :)

oczywiście, że nie... do końca wiadomo, dopóki nie wyjdzie FAQ... :badgrin:

...bo jak już wiadomo GW nie kieruje się logicznym wyśleniem ;) a tak z drugiej strony... ten jakten serek albo priest giną i zostają pushersi i obsługa mounta ;) więc czemuż to Shino ten mount miałyby spadać? Ja jestem bardzo ciekaw co tam wyszukałeś w zasadach bo to wszystko nie trzyma się kupy... w końcu bell to 200pkt nie chciał bym tego tracić tak bez konkretnego wyjaśnienia :O)
Wiadomo już coś FAQ kiedy będą?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

więc czemuż to Shino ten mount miałyby spadać?
bo nie jest characterem...

cos na styl stegadona jak priest spadnie

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

No to jest chyba troszkę inaczej:)
"While the Screaming Bell has at least one wound remaining......................NEITHER can voluntary leave the Screaming Bell(odnośnik do oddziału Popychającego Bell oraz Grey Seera).
Zatem póki ma 1 wounda,nie wyjdzie z oddziału NIGDY.
:)
Co więcej jest taki zapis:"The Screaming Bell is a special kind of mount...".
To by tłumaczyło dużo i tylko wspierało definicję oporzedzającą.
Ps.Co za głupia dyskusja(bez obrazy do nikogo).

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

voluntary -> mam przetlumaczyc to slowko? wyjscie ze wzgledu na zabicie charactera z mounta na pewno do volountary zaliczyc nie mozna

;)

Varinastari
Masakrator

No dobrze,to może inaczej:)
Dlaczego SB jest traktowany jak monster?
No i druga część posta mego poprzedniego- teraz wspiera za to moją tezę:
Bell nie jest monstrous mountem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Occ pisze: Bell nie jest monstrous mountem.
czym jest? chariotem? on tez wypada z oddzialu po zabiciu charactera (w zasadzie to nawet nie moze byc w oddziale)
mountem zwyklym? w sensie schodzi razem z seerem?

Varinastari
Masakrator

Ano nie nie nie;)
Jest "....special kind of mount".
Pojęcie "Special kind of Mounta" nie jest tożsame z pojęciem monstrous/cavalry mounta czy czariotu.
Sądze,iż ten zapisek w Ab Szczurów jest precedensem-teraz będzie masa "Special mountów" i "Nie do końca -Czariotów"-Doomwheelów.
Edit:
Wiesz co, w sumie wygląda to na jakiś rodzaj combined modela. Sporo statystyk do walki zapewnia Rat Ogr ciągnący łańcuch,nadzieję mam,że FAQ Skavów dokona znacznej klaryfikacji tego Ab.
Ps.Sztormówa to bardziej naglący problem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

](*,)

Varinastari
Masakrator

Pretensje nie do mnie,tylko do twórcy Ab.
Staram się tylko logicznie wytłumaczyć różnicę między typami jednostek 8)

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

nie biłem do Ciebie :) chodzi właśnie o ilość błędów jaka jest zawarta w AB.. ktoś mądrze powiedział że faQ będzie baaaardzo długi

Varinastari
Masakrator

Fajnie by było móc zorganizować listę pytań do twórcy,tak jak w Wochu.
Łatwiej by się żyło.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Już widzę takie sytuacje:
"Nagle dzwon-zagłada zatrzymał się pod stopami szarego proroka. Cóż Ci gamonie-niewolnicy wyczyniają?! Czemu oni stoją-nie ruszają do bitwy! Szary Prorok zauważył, że choć klan-bracia starają się jak mogą, to dzwon ani ruszy. Spojrzał więc w stronę linii wroga. Tak! Tam jest mag-czarodziej, ale jakiż on to mocy używa, niech no spojrzę na wiatry magii. Ghur - magia bestii-zwierząt, a czarem jest ... Beast Cowers. No tak, teraz szary prorok rozumiał dlaczego dzwon drży i trzeszczy, a cała jego konstrukcja się chwiała. Dzwon się przestraszył! Szary prorok pacnął się łapą po twarzy, nie wiedząc dlaczego Rogary Szczur postanowił go obdarzyć tak niekompetentnym dziełem..."

Zaraz dojdzie do tego, że czary typu Beast Cowers, Wolf's Hunt czy przedmioty typu Collar of Zorga (działałoby na Szczuroogra?) będą działały na dzwon. Drżącą ze strachu, przerażona drewniana konstrukcja musi być naprawdę czymś co trzeba zobaczyć na polu bitwy. Dla zwolenników stwierdzenia, iż dzwon jest maszyną wojenną-rydwanem, mam również dobre wieści. Najbardziej popularny magiczny lore, posiada czar Commandment of Brass, który może was zainteresować...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Varinastari
Masakrator

Uważaj,bo wezmą to na poważnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Hmm a może by tak zrobić klocki slavów i spamować na nie trzynasty czar - Cursed of the Horned Rat. Nie ma dopisku, że to musi być enemy unit, tylko infantry unit. I pomyślcie - kupiliście 4 klocki po 20 slavów a teraz macie 4 klocki po 20 clan ratów, totalnie progresywne i wzmacnia armię, która by normalnie kosztowała dwa razy więcej ... tak więcej takich kruczków proszę!
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Varinastari
Masakrator

:-k Cóż..............

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Żeby zamienić regiment 20 slavów musiałbyś rzucić 20+ na 4d6 a to łatwe nie jest.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Zablokowany