Problem w tym , że je nie czuje się pewnie grając pistolierami a co innego outriderami ... te 18 strzałów to jest coś

A teraz pytanie z innej beczki , czy to da radę na HE ?
Moderator: #helion#
Przed bitwą Duży Kapłan napdal NUln i zabrał troche maszn ;]azrael88 pisze:Fluffowo do dupy, cuda techniki i ani jednego inżyniera .
Troche nekromacja . ale co będzie jak przeciwnik ma w ubezpieczeniu 2 10 bowmenow ? takie cos pozbedzie sie naszego oddzialu pistolersów ; ]Huss pisze:Newbie ja wiem ze outroderzy sa skuteczniejsi bo tez ich uzywam, ale jelsi po drugiej stronie zobaczysz errantów to Pistolierzy, lub chyba ze zdobedziesz pkt, na 10 Archerów w skirmishu tez przykują uwagę młodych porywczych rycerzy i wtedy ułozysz ich sobie jak zechcesz dzieki takiej przynecie - odegniesz ich gdzie zechcesz...
Starznie mało doświadczony ork generał jeśli to on szarżował powinien użyć 2 chop a w konsekwencji powinno zginać na tyle dużo flagellantów by nie oddali. W następnej turze też dziwota ponieważ orki wygrały i mając taką samą inicjatywę jak biczownicy biją jako pierwsze zabijają ponownie na tyle wielu flagellantów by ci nie mieli nic do powiedzenia..Stąd uważam Myth że miałeś baardzo dużo szczęścia.Myth pisze:Biczownicy do zatrzymania? Ostatnio moi dostali szarżę orków, straciłem ich 4, w następnej fazie wyciąłem w pień cały pierwszy szereg i pogoniłem brudasówNie ma jak poświęcenie, świetna sprawa
Dodam tylko, że wystawiam 20 z prorokiem, ciekawą opcją na orki może też być 3x6 w szeregu.
No tak 13 bretońskich łuczników w 3 tury wycięło ci 5 outridersów...OWN3D pisze:Ale co będzie jak przeciwnik ma w ubezpieczeniu 2 10 bowmenow ? takie cos pozbedzie sie naszego oddzialu pistolersów ; ]
'Jajan1 pisze:No tak 13 bretońskich łuczników w 3 tury wycięło ci 5 outridersów...OWN3D pisze:Ale co będzie jak przeciwnik ma w ubezpieczeniu 2 10 bowmenow ? takie cos pozbedzie sie naszego oddzialu pistolersów ; ]Ale myślę że miałem szczęście bo jakbyś wystawił pistolersów i dobrze nimi manewrował to wogóle nie możnaby do siebie strzelać... No ale do tego potrzeba ćwiczeń...
Hmm, nie doprecyzowałem trochę. Graliśmy według AB by BP, czyli biczownicy mieli T4. Po drugie, przeciwnik użył dwóch czopp, ale splewił ataki na 3+, zdarza się. Nie zadeklarował też nic w championa. Po trzecie, orki mają I2 a biczownicy I3, w następnej fazie walki dostałem z poświęcenia przerzuty nietrafień i niezranień, cały pierwszy rząd orków poszedł gryźć ziemię.Wilqu pisze:Starznie mało doświadczony ork generał jeśli to on szarżował powinien użyć 2 chop a w konsekwencji powinno zginać na tyle dużo flagellantów by nie oddali. W następnej turze też dziwota ponieważ orki wygrały i mając taką samą inicjatywę jak biczownicy biją jako pierwsze zabijają ponownie na tyle wielu flagellantów by ci nie mieli nic do powiedzenia..Stąd uważam Myth że miałeś baardzo dużo szczęścia.Myth pisze:Biczownicy do zatrzymania? Ostatnio moi dostali szarżę orków, straciłem ich 4, w następnej fazie wyciąłem w pień cały pierwszy szereg i pogoniłem brudasówNie ma jak poświęcenie, świetna sprawa
Dodam tylko, że wystawiam 20 z prorokiem, ciekawą opcją na orki może też być 3x6 w szeregu.