Bo w innych krajach ten fenomen nie wystepuje...Muthare pisze:w Polsce najczesciej upycha sie kolegow zeby tez mogli zarobic:(
ETC 2012
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2012
![Obrazek](http://i.cubeupload.com/B0imir.png)
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Śmieszna ta dyskusja. Co się teraz oburzacie, skoro wszystko było wiadomo wcześniej? W Gorzowie nie od dzisiaj są turnieje. Są świetnie przygotowane, ale drogie i nie wiadomo, na co kasa idzie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
W tak hermetycznym srodowisku, nikt sie zbytnio do wytykania palcami nie garnie, dlatego bylo i jest przyzwolenie na takie zagrywki. Poza tym, jednak fajnie, jak ktos za nas odwala robote i przygotowuje DMP. Gorzej, jak zrobi sie miedzynarodowa chryja. To juz nie sa nasi battlowi "koledzy".
![Obrazek](http://i.cubeupload.com/B0imir.png)
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
dz**ki koks i taiski box w cenie biletu
A byłeś na ETC trolu? Skoro nie, to nie mów że czegoś nie było.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
@Dębek
Szwajcarzy za wynajęcie sali dali 40k, ale znaleźli sponsora na 20k (mieli farta, że na górze w tym samym czasie był event dotyczący miniaturek)
Obiad robili sami, bo ich znajomy gotuje w wojsku. Tereny robili sami (a mieli co robić, bo ich kraj to może 20 aktywnych graczy), bazę terenową można było kupić po ETC. Wyszli lekko na minus, ale byli bardzo zadowoleni ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Szwajcarzy za wynajęcie sali dali 40k, ale znaleźli sponsora na 20k (mieli farta, że na górze w tym samym czasie był event dotyczący miniaturek)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Robson pisze:dz**ki koks i taiski box w cenie biletu
A byłeś na ETC trolu? Skoro nie, to nie mów że czegoś nie było.
nie powiedzialem ze nie bylo ^.^
przypomné cos co pojawilo sie na TWF, w tamtym czasie szwajcarzy oberwali ze skoku wartosci franka ( problem udezyl kredytobiorcow we frankach u nas) przez co za ta sama ilosc euro dostali duzo mniej frankow w ktorych placili za wszystko.
W niemczech kosztorys bylby przedstawiony przed impreza, poza tym na zachodzie nawet jak sie kradnie to potem spoleczenstwo nie zazdrosci zlodziejom pomyslu!Rince pisze:Bo w innych krajach ten fenomen nie wystepuje...Muthare pisze:w Polsce najczesciej upycha sie kolegow zeby tez mogli zarobic:(
W interesie wszystkich jest publikowanie rachunku kosztow z ETC, bo zaraz sie okaze ze ktos dostal za malo w lape i "zyczliwie" poinformuje skarbowke.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Klimatyzowana hala expo / podstawówka w Gorzowie lub namiot pod ta podstawówkąDębek pisze:A czy ETC community poprosiło o kwity szwajcarów? Jedyna różnica to "obiad" w cenie wejsciówki. Łycha makaronu z sosem+surówka czyli 5 jurków max (albo i nie). Suma sumarum przychód był zbliżony, a rok temu nikt awantury nie zrobił.
Dla tych co nie byli. Warunki do gry były dużo, dużo gorsze.
pozdr.
obiad w cenie / obiad do kupienia
jebitny szwajcarski krzyż / polska ciastolina
koleje szwarcarskie / pkp + najbliższe lotnisko w berlinie
Montreux / Gorzów
Szwajcaria / Polska
Z jak wielką miłością do naszych gorzowskich kolegów by na to nie spojrzeć to te różnice po prostu są....
Koledzy z zagranicy idiotami nie są i te różnice zauważyli.
Zazwyczaj jest tak, że jak jesteśmy z danej usługi zadowoleni to nie pytamy o szczegóły. Kiedy jednak coś nam się w kalkulacji nie zgadza chcemy poznać szczegóły... nic w tym dziwnego
Mimo całej sympatii to orgów, mimo ich włożonego trudu, za jaki im już dziękowałem nie raz,
ja się po prostu kolegom z zagranicy nie dziwię....
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
![Obrazek](https://u.cubeupload.com/B0imir.png)
Odknaj się kolego uprzejmie od Kozłowa, bo to już się nudne robi. Wiedziałem, ze ktoś w końcu wyskoczy, i czemu nie jestem zdziwiony co do tego kto to.lohost pisze: Oczywiscie po poscie Laika, smiem miec przypuszczenie ze tez nalezysz do grona osob "zrobmy dmp w Kozlowie", .
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
minus 12k euro, wcale nie byli tacy zadowoleniLidder pisze:@Dębek
Szwajcarzy za wynajęcie sali dali 40k, ale znaleźli sponsora na 20k (mieli farta, że na górze w tym samym czasie był event dotyczący miniaturek)Obiad robili sami, bo ich znajomy gotuje w wojsku. Tereny robili sami (a mieli co robić, bo ich kraj to może 20 aktywnych graczy), bazę terenową można było kupić po ETC. Wyszli lekko na minus, ale byli bardzo zadowoleni
Na dzikim zachodzie interesy załatwia się inaczejMuthare pisze: Hate'a nie bedzie jak sie pojawia rachunki, z NIP i REGON uslugodawcow.
pozdrawiam
Furion
Poznań na nas nie głosował. Więc nie trafiłeś.Oczywiscie po poscie Laika, smiem miec przypuszczenie ze tez nalezysz do grona osob "zrobmy dmp w Kozlowie", natomiast oczywiscie zarzekniesz sie ze jestes skads na polnoc od Poznania?
Natomiast wyszło na jaw, że kupiliśmy sobie ETC chairmanów i Asgera, żeby narobili wiochy mnaszym byłym konkurentom
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
niezawodny jak zawsze...
Wiesz co, idź do tego kina na film i nie wracaj - wtedy wreszcie ukradkiem przeniesiemy Ci Olsztyn pod Gliwice i skończy się lokalne miszczowanie. Może wtedy nauczysz się koegzystencji z ludźmi...
Busz, Szmaja - powiecie coś tu?
Wiesz co, idź do tego kina na film i nie wracaj - wtedy wreszcie ukradkiem przeniesiemy Ci Olsztyn pod Gliwice i skończy się lokalne miszczowanie. Może wtedy nauczysz się koegzystencji z ludźmi...
Busz, Szmaja - powiecie coś tu?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ale mnie nikt nie zna, nie chdze na turnieje bo w soboty gram w rpegi.lohost pisze:Ciesze sie ze mamy to juz za soba i mozna odczuc ulge, skoro juz z tym wyskoczylem.
Muthare, zadziw mnie, przyznaj sie kto tam siedzi bo az mnie w dolku sciska z ciekawosci a mam kilka pomyslow
To już się stałowtedy wreszcie ukradkiem przeniesiemy Ci Olsztyn pod Gliwice i skończy się lokalne miszczowanie.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
http://www.olsztyn-jurajski.pl/
Lohost, nam to generalnie jebie na co idzie i ile kasy.
Ale zapominasz o tym, jak to widzą w innych krajach i od czego ten temat się w ogóle zaczął.
A o tym, że to trochę słabo wygląda zaczęli pisać Warszawiacy, a nie Ślązacy (tylko nie przypominaj już o tym, że Warszawa to najdalej na północ wysunięty powiat Śląska, bo się obrażą)
Ale zapominasz o tym, jak to widzą w innych krajach i od czego ten temat się w ogóle zaczął.
A o tym, że to trochę słabo wygląda zaczęli pisać Warszawiacy, a nie Ślązacy (tylko nie przypominaj już o tym, że Warszawa to najdalej na północ wysunięty powiat Śląska, bo się obrażą)
wszędzie spiski...
nie wiem co znaczy "opciach", więc nie mogę się ustosunkować - kurde, znalazłeś metodę na mnie!
A od teraz wszyscy podpisujemy się pełnym imieniem i nazwiskiem, bo lowhost tak chce (żeby nie byc odgłosami z dupy)
Jak M. chce być anonimowy - jego sprawa! Kluczowe jest raczej to, że trochę racji może mieć niestety. Dlatego też uważam, że Orga Team powinien choć jakieś podsumowanie zrobić
Łukasz Mirytiuk
nie wiem co znaczy "opciach", więc nie mogę się ustosunkować - kurde, znalazłeś metodę na mnie!
A od teraz wszyscy podpisujemy się pełnym imieniem i nazwiskiem, bo lowhost tak chce (żeby nie byc odgłosami z dupy)
Jak M. chce być anonimowy - jego sprawa! Kluczowe jest raczej to, że trochę racji może mieć niestety. Dlatego też uważam, że Orga Team powinien choć jakieś podsumowanie zrobić
Łukasz Mirytiuk
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
odchodząc chwilowo od tematu, bardzo mnie cieszy Lohost, ze jesteś największym ekspertem finansistą BP, nie wiedziałem o tym, ale skoro z taką pewnością niszczysz wiarygodność powyższych wyliczeń to najwyraźniej tak jest:D
A już wracając do meritum, tak jak Jankiel napisał... zajmij się tematem, na który rozmawiamy, a nie próbą odkrycia tajemnic skrywających się pod mrocznie brzmiącym nickiem Muthare <mroczny_smiech>
edit:
sorry, zapomniałem, podpis
Marcin Bargieł
A już wracając do meritum, tak jak Jankiel napisał... zajmij się tematem, na który rozmawiamy, a nie próbą odkrycia tajemnic skrywających się pod mrocznie brzmiącym nickiem Muthare <mroczny_smiech>
edit:
sorry, zapomniałem, podpis
Marcin Bargieł
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.