Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Equos »

Aldean pisze: jeszcze jedno przemyślenie, pamietam jak wychodzily HElfy w 7 ed, i asf sial postrach, a okazało sie ze HElfy 7edycyjne sa najlepiej zbalansowana armia jaka wyszla do tej pory. Także jesli nam zabiora ASF regardless of weapon, to mozna pakowac figsy do szafy i bez cisnieniowo zmienic armie na np. najbardziej strachwliwą w swiecie WH, czyli skaveny, ktore juz sa cale unbreakable ;] ;]
człowieku...widziałeś kto pisze ten book? i sie martwisz że będzie słaby? Beach* please ;)
*wiem że inaczej się pisze

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ahh te whiny nikt na oczy booka nie widział i już jęczą... na podstawie plot pisanych na podstawie WD...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

JaceK pisze:
Aldean pisze:to mozna pakowac figsy do szafy i bez cisnieniowo zmienic armie na np. najbardziej strachwliwą w swiecie WH, czyli skaveny, ktore juz sa cale unbreakable ;] ;]
Płacz i zgrzytanie zębów.
Chyba musisz zaktualizować wiedzę o WFB. Już dawno nikogo Skaveny nie przerażają.
to nie zarzut o przegietości tylko o fakcie unbreakable ;]
Przemcio pisze:Ahh te whiny nikt na oczy booka nie widział i już jęczą... na podstawie plot pisanych na podstawie WD...
ten latajacy rydwan musi miec laser zby byl sens go wystawiania...jesli czujesz inaczej to zajebiscie;]
poza tym temat jest o plotach...wiec o czym mam rozmawiac?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, o 09:55 przez Aldean, łącznie zmieniany 1 raz.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Co byśmy nie dostali, to i tak cos grywalnego ułożymy, zawsze tak było, a że bedzie trzeba się napocić z Wochem czy innymi topowymi armiami to inna bajka, jak zawsze z resztą.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

hmmm latający bolec chyba nie jest taki słaby :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

nie wiem,moim zdaniem pozycja naszej armii w porównaniu do obecnych armii nie była taka zła, jedyny ból dupy to wiejące nudą już rozpiski i chęć pogrania na innym, "MAJĄCYM SZANSE NA RÓWNĄ WALKĘ Z INNYMI" buildzie :)
jeśli siła armii pozostanie mniej więcej na poziomie jeszcze nam panującej wersji to nie będe smutny. Tylko niech dadzą zagrać na czymś innym!

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Equos pisze:nie wiem,moim zdaniem pozycja naszej armii w porównaniu do obecnych armii nie była taka zła, jedyny ból dupy to wiejące nudą już rozpiski i chęć pogrania na innym, "MAJĄCYM SZANSE NA RÓWNĄ WALKĘ Z INNYMI" buildzie :)
jeśli siła armii pozostanie mniej więcej na poziomie jeszcze nam panującej wersji to nie będe smutny. Tylko niech dadzą zagrać na czymś innym!
o nic innego mi nie chodzi mój drogi :]
poniekad juz taka szansa jest nam dana, skoro silverzy i ellyrianie w corach. ale wymyslanie latajacych rydwanów uważam za słabe :< czy też luki s4 w rarach:<
A nic tylko chce, zeby to wszystko bylo grywalne.

pozdrawiam

edit, te łuki podobno 24 cale...

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Pieprzenie kotka przy pomocy młotka.
Nowy book rozwiąże zasadniczy problem Hajów w 8 ed, czyli najgorsze cory w grze. Piesze ludki z dzidami, piesze ludki z łukami i piesze ludki z jednym i drugim to stanowczo za mała siła by sensownie złożyć trzon armii. Wystarczy, że dojdą SH i od razu zwiększy się pole manewru. Jeśli dojdzie do tego jeszcze fast w corach, to będzie bardzo pięknie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Dębek pisze:Pieprzenie kotka przy pomocy młotka.
Nowy book rozwiąże zasadniczy problem Hajów w 8 ed, czyli najgorsze cory w grze. Piesze ludki z dzidami, piesze ludki z łukami i piesze ludki z jednym i drugim to stanowczo za mała siła by sensownie złożyć trzon armii. Wystarczy, że dojdą SH i od razu zwiększy się pole manewru. Jeśli dojdzie do tego jeszcze fast w corach, to będzie bardzo pięknie.
dlatego napisałem o silverach i ellyrianach w corach. dla mnie to jest najlepszy news tej edycji. a jesli shadow warriorzy wejda w cory ot juz bede w niebie.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nowy book rozwiąże zasadniczy problem Hajów w 8 ed, czyli najgorsze cory w grze. Piesze ludki z dzidami, piesze ludki z łukami i piesze ludki z jednym i drugim to stanowczo za mała siła by sensownie złożyć trzon armii.
Przecież piesze ludki z dzidami nie były takie złe w porównaniu z inną corową piechotą. Horda korsarzy z frenzy kosztowała 350 pts a ludzie to wystawiali. Horda 40 spearelfów kosztowała 360 pts, miała 10 ataków mniej, za to 10 woundów więcej i ASF. Co więcej, można ich było wystawić w zgrabnej formacji 7x4 i dalej wypłacali komplet ataków. Nie można zapominać, że HE miały dostęp do lepszych buffów. To nie była, obiektywnie rzecz biorąc, zła jednostka, gdyby nie WL którzy wyparli wszystkie combatowe jednostki. Natomiast łuki, owszem, były przeszacowane. Niemniej kawaleria w corach to bardzo fajna rzecz, której ewidentnie brakowało.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Jankiel pisze:
Nowy book rozwiąże zasadniczy problem Hajów w 8 ed, czyli najgorsze cory w grze. Piesze ludki z dzidami, piesze ludki z łukami i piesze ludki z jednym i drugim to stanowczo za mała siła by sensownie złożyć trzon armii.
Przecież piesze ludki z dzidami nie były takie złe w porównaniu z inną corową piechotą. Horda korsarzy z frenzy kosztowała 350 pts a ludzie to wystawiali. Horda 40 spearelfów kosztowała 360 pts, miała 10 ataków mniej, za to 10 woundów więcej i ASF. Co więcej, można ich było wystawić w zgrabnej formacji 7x4 i dalej wypłacali komplet ataków. Nie można zapominać, że HE miały dostęp do lepszych buffów. To nie była, obiektywnie rzecz biorąc, zła jednostka, gdyby nie WL którzy wyparli wszystkie combatowe jednostki. Natomiast łuki, owszem, były przeszacowane. Niemniej kawaleria w corach to bardzo fajna rzecz, której ewidentnie brakowało.
Tylko że korsarzy da się złożyć tak, że mają 4 ataki....
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Pograjcie HE na czystej 8ed, bez Euro, na większe punkty (przynajmniej 5k), przekonacie się że to wcale nie jest słaba armia. Sądzę że jak wyjdzie nowy AB to stanie się jeszcze lepsza. Mam nadzieję że tego cholernego Teclisa trochę zwarzywią bo jest mocno przegięta ta jego magia.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Szkoda tylko że ten mag wojownik bedzie mógł byc pewnie tylko na piechotę - w koncu to swormaster.
Mam nadzieje że ten nowy hero co jezdzi na latającym rydwanie bedzie grywalny

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Wie ktos moze gdzie mozna skladac jakies pre orders na high elves??

Pozdrawiam

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Obecny book to jak ktos to ladnie nazwal WL and Friends. Im szybciej to pojalem tym lepsze wyniki wyciskalem z bitew.

Poczatkowo dosyc to bylo trudne dla mnie do zaakceptowania ale po jakims czasie juz calkiem polubilem ten format.

Jednak przez dobry rok zgrzytalem zebami takze swietnie rozumiem ludzi ktorzy nadal tak uwazaja.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Tak tylko co z tego, że w corach będzie więcej i lepiej skoro
- piechota bez re-rolli będzie dużo gorsza
- stracimy pewnie większość magicznych przedmiotów a te nowe wcale nie muszą być dobre
- nie wiadomo jak z magią bez jakiegoś generatora kostek może być ciężko, a antymagią też jak itemy będą skopane albo ich nie będzie.

w zamian za :
więcej corów
feniksy które wcale nie muszą być dobre zależy od nich kosztu i statów
babeczki w rarach z 24'' zasięgu i S4 - czyli takie niedorobione kusze z magicznymi atakami.

Cory dodatkwe byłby fajne jakby HE zatrzymały to co mają dobrego do tej pory - magię, anymagię, piechotę. Piechota już wiadomo, że będzie gorsza, mag z sygnaturkami może być spoko ale będzie z przedmiotami kosztował pewnie tyle co 4lvl

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Częściowo się zgadzam, ale strasznie dużo w Twojej wypowiedzi 'nie muszą być dobre/może być słabo'. Jeszcze 2 dni i powinno być więcej wiadomo.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a za 5 dni pdf booka!
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

A co byś chciał żeby było w mojej wypowiedzi ? Przecież większość postów tutaj to spekulacja poparta co najwyżej informacjami z WD, których nie jest za dużo, reszta to plotki.

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Trochę więcej optymizmu. Nie wymagaj zapewnienia zajebistości nie znając całości booka.

ODPOWIEDZ