T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Napadzior
Chuck Norris

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Napadzior »

swieta_barbara pisze:
Adam pisze:ASAW w tej formie jak oni to robią to jest totalna porażka. Najpierw wzięli tragicznie zrobione ankiety i potem próbują zamknąć armię w 5 plusach i 5 minusach. Jeszcze żeby było po 15 na + i - oparte o dobrze zrobioną ankietę to może by to miało sens ale tak to jest tragedia.
No fakt, zrobili zajebistego, wyrazistego booka do WDG w oparciu o te idiotyczne ankiety, trzeba zmienić system. Tragedia.
Ja tam na chwilę obecną zgodził bym się z Adamem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Szczególnie że ja np nie zgadzam się z tym jaki to book wdg nie jest zajebisty. Imo jest kiepski. Wyraziście kiepski. Chyba że taka była idea żeby był słabszy niż poprzedni nto ok. :roll:
Mówię tu oczywiście tylko o zasadach. Szata graficzna i wykonanie są na najwyższym poziomie. Piękna sprawa
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Zgodzę się tym razem z Eltharionem=(
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Słaby czy mocny to kwestia punktów. Book jest dla mnie świetny bo ma super zasady, magiczne przedmioty i klimat.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

ale jest nudny, bo wszystkie jednostki są takie same...
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

swieta_barbara pisze:
Adam pisze:ASAW w tej formie jak oni to robią to jest totalna porażka. Najpierw wzięli tragicznie zrobione ankiety i potem próbują zamknąć armię w 5 plusach i 5 minusach. Jeszcze żeby było po 15 na + i - oparte o dobrze zrobioną ankietę to może by to miało sens ale tak to jest tragedia.
No fakt, zrobili zajebistego, wyrazistego booka do WDG w oparciu o te idiotyczne ankiety, trzeba zmienić system. Tragedia.
No jak dla mnie wygląda ten book bardzo nudno, przynajmniej jeśli chodzi o zasady i patrząc na forum T9A jesteś chyba jedyną osobą która uważa że jest wyrazisty. Ale o gustach się nie dyskutuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Adam pisze:
swieta_barbara pisze:
No jak dla mnie wygląda ten book bardzo nudno, przynajmniej jeśli chodzi o zasady i patrząc na forum T9A jesteś chyba jedyną osobą która uważa że jest wyrazisty. Ale o gustach się nie dyskutuje.
Forum WDG to w 70% idioci. Z rzadka czytam, a jak postuję to wyłącznie, żeby ich prowokować. Jakoś na BP poza kilkoma wyjątkami, rzadko kto postuje tylko żeby ponarzekać. Nawet Janus mimo początkowego marudzenia pisał na forum WDG, że book nie jest taki zły.

Nie bez powodu Polska triumfuje na ETC rok po roku.

Czemu wg. mnie book jest super:
1. Sam jeszcze niedawno mówiłeś, że podoba Ci się EH. Ja też jestem megafanem.
2. Cała koncepcja rozpy oparta o rodzinę Feldraków i Barbarzyńców (czyli bez Followers), z dużą świnią na czele - super koncept armijny.
3. Choseni z M5, HP2, A3 - najlepsza piechota gry. Tak jak być powinno.
4. Dla mnie nowe faworki to hit, świetnie można o nie opierać koncept rozpy i budować bohaterów. Zresztą wszystkie zasady armijne WDG ma świetne.
5. Magia i mechanika soul tokenów zamiast gownianego strzelania - bierę.
6. Hell Maw - narazie jeszcze trochę nie działa jak należy, ale myślę że poprawią mechanikę, ale sam pomysł na teleporty - wow.
7. Rzeczy które dzieją się przed bitwą zamiast vanguard na pieskach i cyckowężu. No raczej. Kolejny super pomysł.
8. Brak konieczności wystawiania BSB - super.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Book wochu ma multum złożeń. Marki w końcu są ciekawe i realnie zmieniają zastosowania herosów. Na razie ludzie mało pograli i na papierze wydaje się że połowa unitów nie zobaczy stołu, ale może to się zmienić jak wymyśli się dla nich jakieś zastosowania.

Przyczepić się można do:
Once chosenów
Doomlorda
Hellcannona
Juggerów
Smoka

Tym jednostkom zabrakło miłości. Reszta wyglada w miare ok albo bardzo ciekawie.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Post autor: JimMorr »

Dla mnie Wodg są ok jeżeli chodzi o koncept. Jazda, piechota większa, mniejsza, bardziej, mniej pancerna, potwory łażące, latające... Tylko, że kompetencje różnych ADT a już na pewno ACS są strasznie nierówne. VS są zrobione tak jakby ten kto je robił nie rozumiał czym są szczury a na dodatek nie rozumiał czym jest mobilne strzelanie. Armie bezpieczne jeżeli chodzi o IP miały być opracowywane w trakcie robienia Full AB... Tymczasem szczurom wycięto koło zastępując je jakąś drezyną a łącznik community - projekt wywala tekst o nie wspieraniu przez projekt żadnego z producentów modeli. Dzwon tak pocięli że jestvnie do użytku - chyba po to by go usunąć bez krzyku. Gunline wycięto z gry a vs adt wyjeżdża z tekstem o tym że założenie jest takie że vs nie da się złożyć na combat. Ech...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Czytaliście?
https://www.the-ninth-age.com/news/inde ... s-setup%2F
Oficjalnie już mowa o cięciu baner of rhyma. Ciekawe czy chodzi tylko o zapis 0-3.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jeśli chcą aby piechota elfów grała i była widywana na stołach w innym sensie niż bunkrowaniu się i czarowaniu to niech wezmą tą zabawkę co dała całkowity powiew świeżości i otworzyła nowe koncepcje :)

Chciałbym poznać zdanie graczy-wymiataczy czy widzą w tej szmatce zagrożenie? Pewnie nie poznam bo zwyczajnie za mało gier jest za nimi więc nie narzekają.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Nawet jak będzie 0-1 to dalej można dać distracting (który też może być 0-1). Konkluzja jest taka, że niewiele to zmienia.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dokładnie :)

szczególnie, że szmaty z RB tez są naprawdę ciekawe dla nich. Chociażby 15 calowy marsz/przerzut paniki jak na taką taniochę i przeznaczenie do scoringu to wymarzone bannery. A dodatkowy AP też całkiem nieźle na nich by wyglądał (rending banner) jeśli chcemy zrobić jakiś oddzialik do bicia (może nawet lepszy niż sam ryma? :lol2: )

Więc w sumie jest to śmiechu warte myślenie aby ciąć te bannery ^^ bo i tak coś innego się znajdzie.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Czyli everybody happy ;)

Awatar użytkownika
Kaszalot
Mudżahedin

Post autor: Kaszalot »

Miałem nadzieję, że ktoś wreszcie poszedł po rozum do głowy i wraz z ścięciem tuskerów do hunterów, przeginki z łowcami przeszły do historii. A tu siup! Znów pięknie dla ogrów, taki huntererk biedaczek za 360 pkt:

1 Mammoth Hunter- Spinesplitter @ 360.0 Pts
Paired Weapons; Hunting Spear (2+); Innate Defence (1); Light Armour;
Scout; Animal Master; Light Troops; Loner; Not a Leader; Sons of the
Avalanche
Touch of Greatness [40.0]
Wrestler’s Belt [60.0]
Big Name - Spinesplitter [40.0]

6A z S7 + D3 impacty z S6 w szarży + strzelanie na 2+ z S6 D3 rany na TP.
(co to ma być za wypaczenie proporcji koszt vs potencjał?!)
vs:
chosen lord - Pan Golas za 360 pkt.

Wiem, wiem to wyrwane z kontekstu, i w ogóle, itd., ale Panowie projektanci, litości~!

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

No spoko, ma ten wygar w szarży, jest glasscanonem, ok.

A jaką ma przeżywalność? Bo chyba gównianą? T5 W4 i sejv na 3+? Bieda straszna. W porównaniu do rak huntera z 1.3 z 2+ save, bluffer i regson na 4++ i możliwe parry jeszcze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszalot
Mudżahedin

Gównianą przeżywalność, to by miał gdyby był glasscannonen w wersji ludzkiej / goblińskiej = 3W T4 sv4+.
Oczywiście nie jest to żaden pancerniak, ale NADAL to nieadekwatna wycena pkt do możliwości, jest za tani.
Gniot kolejny.
Patologii z 1.3 nie tykam nawet - rozdział zamknięty.

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

To akurat prawda, ciężko się nie zgodzić z Kaszalotem

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Ja tylko poprawię, że strzelanie jest z S7 :D
Ale Panowie pamiętajcie, że Hunter to bohater który nadaje się jedynie do biegania solo, ponieważ nie może dołączać do oddziałów zwykłych ogrów... Miejcie litość i dajcie mu mieć jakieś zastosowanie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszalot
Mudżahedin

Slayer Zabójców pisze:Ja tylko poprawię, że strzelanie jest z S7 :D
... Miejcie litość i dajcie mu mieć jakieś zastosowanie :)
No mercy for wałki!

ODPOWIEDZ