Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Mac »

Zawsze jest możliwość, można też poczekać, aż wróg ich trochę zabije (ze strzelania np.) i zamienić ich w klan braci.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Na 4 kostkach wyrzucisz najczęściej cos koło 14. A 14 clanratów nie różni się od 14 slavów na tyle, że warto by marnowac na to power stona/y i ryzykować miscasta.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Post autor: skaven13 »

Czy abominacja po zebraniu z ucieczki może się od razu ruszać? (compulsory movement)
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków :(

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

nie
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

zauważ że compulsory jest po zbieraniu, a w Booku jest napisane że po zebraniu wykonujesz reform i tyle.
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a faza zwykłych ruchów jeszcze później :roll: - nie może

Ż.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

ale on nie może wykonać zwykłego ruchu :roll:
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

http://www.games-workshop.com/gws/conte ... d=6000002a kulisy powstawania skaveńskiej armii :> a raczej figurek i grafik do booka

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie, przecież wyraźnie jest tam napisane (tam w sensie w artykule o tym oddziale), że ktoś używa tego czegoś jako globków, jeden szczurek używa kija do wydobycia kulek z mutantów, a drugi ciska je z procy czy czegoś takiego we wroga.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

trochę szkoda, wiedzielibyśmy chociaż że abotek popyla na podstawce swarmowej :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

myślałem że już nic bardziej obrzydliwego od tego co jest nie można do skavenów wymyślić :)

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Mac pisze:Hmm a może by tak zrobić klocki slavów i spamować na nie trzynasty czar - Cursed of the Horned Rat. Nie ma dopisku, że to musi być enemy unit, tylko infantry unit. I pomyślcie - kupiliście 4 klocki po 20 slavów a teraz macie 4 klocki po 20 clan ratów, totalnie progresywne i wzmacnia armię, która by normalnie kosztowała dwa razy więcej ... tak więcej takich kruczków proszę!
dawno tak głupiej teorii nie słyszałem

rzeczywiście lepiej rzucić na swój oddział niż niszczyć przy okazji czarem oddział przeciwnika

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

To ja mam ciekawą sugestię: co powiecie na warlorda, który ma przy sobie... 20 rat hounds? :lol2:

A tak trochę poważniej to ciekawe czy można wykupić więcej niż jedną sztukę danej rzeczy ze scavenge-pile list żeby np. mieć brace of pistols.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Jak działa doom flayer?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Całkiem dobrze działa :lol2: 8) :roll:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ skaven13 dobrze że mi powiedziałeś o tym :lol2: :wink: a przy okazji przeczytaj fragment RB mówiący o tym co mogą robić jednostki po zebraniu się.

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

@Żaba nie ma sprawy, następnym razem sam zajrzyj do podręcznika. Przy okazji przeczytałem ten fragment, tobie też polecam, z dobroci serca wklejam go tutaj żeby zaoszczędzić twój czas:
Obrazek
W wolnym tłumaczeniu:"Jednostka przestaje uciekać i natychmiast wykonuje reform"
Myli ci się z 6ed gdzie jednosta traciła całą turę na reformę. I proszę cię nie pisz mi że reform zjada cały ruch, bo abominacja nie może wykonać takiego ruchu a pivot nic ją nie kosztuje
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

A dlaczego nie może wykonać reforma? To, że się go nie wykonuje nie znaczy, że nie może tego zrobić.

Poza z tego co sugerujesz to każdy potwór w tej grze od razu po zebraniu może się ruszać. Ba! Sugerujesz, że każdy unit może się ruszać po zebraniu.

A sam reform zjada cały ruch więc nie trzeba dopisywać tego w zasadach zbierania.
A unit that reforms cannot mave that turn because it takes the entire movement phase to reform (...)
-str. 14 podręcznika

P.S.
Rodzi się jednak pytanie do LS - czy unity używające Compulsory Mv mogą wykonywać manewry przy "normalnym" ruchu?
Pozdrawiam
-Jakub Wienzek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Przeczytałem już booka. Miażdży system. Zwłaszcza Abominacja! Sorry, impacty, i autohity z S6 i d3 rany to masakra wszystkiego co żyje! Do tego wstawanie... dobrze że to gówno nie ma Sv i T6...

Co do packmastera to widzę jedno rozwiązanie: może bić tym biczem po prostu do boku gdy sam stoi w środku pierwszego szeregu a oddział walczy z flanki.

Pozatym giant raty niszczą...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Zablokowany