Wystawić zamiast organek dziesięciu Gromowładnych?KuBa1987 pisze:No ta ale w tym nowym euro wystawisz kowadło, 2 klopy i działo albo odwrotnie i masz wszystkie sloty maszyn zajęte i gdzie tu organki upchnąć.
Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
No nie pisałeś że na euro ale faktem jest, że nowe ograniczenie trochę nam skomplikowało życie, szczególnie w przypadku WL. Można wziąć klopę, działo, organki, można grać i bez kowadła.. Ja spróbuję teraz na thundach pograć. Popatrz co chłopaki wrzucają do rozpisek u nas, a w ogólnym z rozpiskami masz jeszcze temat Kudłatego, może znajdziesz i jakieś rozwiązanie dla siebie.
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
czy górnicy wychodzą w mojej 2 turze czy ogólnie w drugiej turze walki ?
jeśli w drugiej turze walki (np w turze przeciwnika) to czy mogą w jego turze wykonać swój normalny ruch po wyjściu, czy wykonują go w mojej turze ?
jeśli w drugiej turze walki (np w turze przeciwnika) to czy mogą w jego turze wykonać swój normalny ruch po wyjściu, czy wykonują go w mojej turze ?
od 2 Twojej tury zaczynasz rzuty, niekoniecznie muszą wyjść w 2SiersciucH pisze:czy górnicy wychodzą w mojej 2 turze czy ogólnie w drugiej turze walki ?
po wyjściu zachowują się jak jednostki wsparcia wychodzące z krawędzi
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Tak z ciekawości - Army Builder podsuwa mi opcje wyposażenia bohatera w Blade of Shining Death (S5, no armor saves). Ktoś się orientuje, czy na dzień dzisiejszy możemy używać tego przedmiotu?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
jakiś błąd w ABpanterq pisze:Tak z ciekawości - Army Builder podsuwa mi opcje wyposażenia bohatera w Blade of Shining Death (S5, no armor saves). Ktoś się orientuje, czy na dzień dzisiejszy możemy używać tego przedmiotu?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Znalazłem temat na Bugman's Brewery z 2006 roku, teoretycznie ten miecz "wygraliśmy" w jakiejś kampanii (Albion?).
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Witam, chciałem się upewnić czy wciąż legalne jest wystawienie 5ki Slayerów w tym 2 Giant, tak aby w kresce przetrzymali wrogi klocek ? Mam niby przed sobą erratę i stosowny zapisek ale mistrzem języka zachodu nie jest więc ... pozdrawiam
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Czyli teoretycznie nie ma sensu brać 2x GiantSlayer? Kwestia 2 Woundów i obaj spadają, mam rację?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
niestety tak.
trzeba za to podziekowac LS'owi bo to oni nam zmienili zapis z booka oraz FaQ'ow.
jesli zas grasz w warunkach domowych to mozesz sie dogadac z przeciwnikiem
trzeba za to podziekowac LS'owi bo to oni nam zmienili zapis z booka oraz FaQ'ow.
jesli zas grasz w warunkach domowych to mozesz sie dogadac z przeciwnikiem
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Na EURO też powinni działać normalnie imo, bo nie gra się na Uściślenia, a w euro nie ma zapisu o przechodzeniu ran na innych championów
To uściślenie w Warszawie na lokalach (jak sie pojawią slayerzy) wszyscy olewają, bo jest nielegalne. Tak samo jak z teoretycznym zabraniem hate na armię zielonychDragoWwl pisze:Czyli teoretycznie nie ma sensu brać 2x GiantSlayer? Kwestia 2 Woundów i obaj spadają, mam rację?
Ja tam nigdzie nie widzę napisu o hejcie na "models with Greenskin special rule", tylko ładnie powymieniane na kogo działa i tak każdemu plumkającemu w temacie tłumaczyłem i pokazywałem booka.
Działało zawsze.
EDIT: No, może oprócz jednego przypadku
Działało zawsze.
EDIT: No, może oprócz jednego przypadku
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2012, o 23:47 przez Quaki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tak? nie spotkalem się z tym...Grichalk pisze:To uściślenie w Warszawie na lokalach (jak sie pojawią slayerzy) wszyscy olewają,
ale jest wiec obowiązujeGrichalk pisze: bo jest nielegalne
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
niestety tak...
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed