Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

gogosy pisze:a nie masz przypadkiem wrazenia ze w twoim opisie armii brakuje jednej wzmianki. to ze wszystkie nasze oddzialy nie sa przegiete, tylko dlatego, ze one sie uzupelniaja po prostu. w nowych vc nie bedzie tak ze gre ci ustawia 2 x 14 BK z wampami na czele, tylko musisz grac calutka armia.
No fakt, gra będzie wymagająca. Szkoda tylko po pierwsze ghuli (strasznie lubiłem tą jednostkę w starej formie), a po drugie przywołań w miarę niezłych oddziałów i to na 18 cali. Teraz zostanie głównie leczenie tego co mamy. O ile mniej zabawy:)
gogosy pisze:zreszta.chcesz przegieta jednostke. 13 BloodK z 2 wampami. i graj sobie. przeciez nikt cie nie ruszy nawet!
Nie dzięki, jednak zostanę przy piechocie :) Chociaż myślę usilnie nad wsparciem 6 BK z war bannerem + wampir BSB z walking death. Zawsze mnie korciło żeby tym zagrać. Może w tej edycji.
Barbarossa pisze: 1 thralla 1 poziomu (bo jest konno)
No właśnie bez sensu to jest. To jak wampir się nauczył na koniu jeździć to już nie może być dobrym czarodziejem? Mogli tego kunia dać za 20 pkt, i tak nic więcej się wtedy zmieścić nie da, a wampir by mógł i z konia czarować, jak pan bóg przykazał.

To pewnie po to żeby słabiej BK wskrzeszać, ale nerwi mnie takie sztuczne ucinanie zdolności jednostkom:/
karlee pisze: Curse of Years na 8+ i (jesli dobrze wnioskuje z opisu) działająca takze pod koniec tury przeciwnika ? Jeszcze miodniej
Coś mi się zdaje że za dobrze by było... Że tam będzie jednak standardowe "at the end of YOUR next magic phase".

Awatar użytkownika
haggis
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: haggis »

Zorba_the_Greek pisze:To jak wampir się nauczył na koniu jeździć to już nie może być dobrym czarodziejem?
nie ma napisane że z tego blood line daje jazde na koniu,
mnie sie wydaje raczej że dostajesz lance , pancerz dla wampierza i konio pancerz.
bez tego można chyba jeździć tylko że w majtkach :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ja już się gubię. Czy BK w tych rozmowach oznacz Black czy Blood knechtów?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

zwyklych, nie blood.

Cinkos
Pseudoklimaciarz

Post autor: Cinkos »

Magia jest moim zdaniem zdupiona, fajnie, ze mozna leczyc wszystkie jednostki ale ludzie zobaczcie sobie koszty czarow!Kiedys za 7+ robilem sobie 2d6 +2 zombi lub 2 rany a teraz mam za 5+ od 5 do 7, i to z S2 i T2 i tylko 12 cali!! toc to nawet maszyny nie pogoni i da 50 VP dla przeciwnika.A te wskszeszenie za 12+ jest super ale ile razy sie w czasie bitwy je uda rzucic jak mamy takich slabych magow?to moze rzucac tylko wampir 3 poziomu czyli na <2000 pkt bo ciekawe jak wam to tral rzuci 2 kostkami. Swietnie ze obtanili vanchela ale niestety skrocili mu zasieg co boli bo 12 cali czyli ciezka sprawa.Ogolnie vampiry i nekrosie beda musieli latac z oddzialami jak beda chcieli poczarowac bo inaczej to moga poczarowac ale tylko siebie.Jedyne sensowne czary z tej listy do pocisk, vanchel oraz moze ewentualnie, wylecznie 1 kawalerzysty tudziez rany dla wampirka.Raise dead widze takie same zastosowanie jak dla hand of dust czyli zerowe no chyba ze na koniec bitwy mozemy sobie cwiartke zajac chociaz te 12 cali normalnie szal.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

To samo ja stwierdziłem ale dumni vąpierzy gienkowie nie przyznają się do takiej wtopy :lol2: Otwarcie należy przyznać magia obcięta znacząco na korzyść silnego ataku wręcz. Koniec z grą na 3 nekrusiach (bądź 2 nekro i bsb biegacz)bo staje się to nieopłacalne...może to i dobrze ciekawiej będzie :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Count do walki 3lvl, 3 juniorów, 1 do walki lvl1, 2 z 2 lvl, moc +2 pd.

12 powera, przy sytuacji gdzie każdy z 2 "magów" wypala bazowo 3 ataki z s5, A pozostali dwaj to maszynki do mielenia kloców.
3 herosów może rzucać 3ma kostkami, 1 dwoma.

Co wam nie pasi?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, o 19:34 przez Fedek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Fedek pisze:...każdy z 2 "magów" wyp@#$ala bazowo 2 ataki z s5,...
To wampiry thralle nie będą miały 3 ataków?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Zyraf pisze:
Fedek pisze:...każdy z 2 "magów" wyp@#$ala bazowo 2 ataki z s5,...
To wampiry thralle nie będą miały 3 ataków?
Naturalnie masz rację, literówka.
Murmandamus pisze:Troszkę pokory Vc przed innymi armiani nie zaszkodzi.
Jasne, nie mam jakiegoś parcia na uchodzenie VC za najlepszą armię. Problem jednak w tym, że trzeba patrzeć na rzeczy obiektywnie, a nie narzekać na coś co jest dobre, albo wychwalać słabe strony.
Proponuje, żeby zamiast płakać lub kwiczeć ze szczęścia obiektywnie spojrzeć na to co nam los zgotował, złapać armię za fraki i wycisnąć co najlepsze.
Chciałbym poczytać nowe plotki, sensowne odpowiedzi na sensowne pytania, a nie słuchać płakania jakie to wszystko jest do bani, że Gav to wioskowy ćwok, że GW to masońskie lobby przeciw graczom VC, od osób które od pięciu lat pchają im kase do kieszeni.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

to juz tu bylo - i nie ma nic wspolnego z nowosciami do Wampirow :twisted:

Ale jako ciekawostkę wyjątkowo zostawimy ;)
Christos
"I fart in your general direction" :mrgreen:

FantasME
Plewa

Post autor: FantasME »

Koledzy, koledzy...
Przepraszam, że się wcinam w dyskusję, ale ja tu nowy jestem. Pewnie juz ten temat był wałkowany wielokrotnie, ale czy zechciałby ktoś "nowemu' odpowiedziec kiedy nowe VC będą w sprzedaży? Czy to już w lutym?
A jednocześnie witam wszystkich !!!
ad mortem defecatem

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Pod koniec lutego (22.02) wchodzi Spearhead z armybookiem (tak wyczytałem w tabelce nowości dla retailerów - nie wiem czy to oznacza uwzględnienie książki w pudle). Na początku marca (8.03) pojawiają się nowe figurki w postaci pojedynczych pudeł i blistrów.

Oczywiście sklepy otrzymają dostawy z ww. co najmniej kilka dni przed, więc być może niektórzy będą próbowali opchnąć towar przedpremierowo.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:Oczywiście sklepy otrzymają dostawy z ww. co najmniej kilka dni przed, więc być może niektórzy będą próbowali opchnąć towar przedpremierowo.
choc w ich interesie lezy, aby jednak tego nie robic :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ok, prośby nie przyniosły rezultatu. Widzę, że z Wami trzeba jak z dziećmi. Wycinam, bez ostrzeżenia wszystkie pierdoły, więc proponuje nie marnować czasu na pisanie bzdur, bo i tak znikną.

Skoro nie umiecie sie kontrolować proponuje przenieść się na inne podwórko. I wisi mi to czy dla kogoś jest to śmieszne czy nie.

A zainteresowanych nowymi VC nadal zapraszam do tematu.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

czy wampir będzie miał 5 ataków?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

O ile wiadomo, nowy wampir lord ma statsy dawnego counta, natomiast wampir zwykły - statsy thralla. Więc nie, 5 ataków miał nie będzie.

Dobra, panowie, z grubsza wszystko już wiadomo, magiczne przedmioty, czary.... może by tak parę orientacyjnych rozpisek puścić? Wiadomo, że będą +/- 50 czy nawet 100 punktów, ale to już da jakieś wyobrażenie o sile armii :twisted:

Kto pierwszy wysmaży chory combos?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Prawdę mówiąc próbowałem, ale sensowna rozpa wychodziła dopiero na 2250 :P
Później ją odtworzę.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Eee, na 2000 możesz spokojnie wystawić armię a'la chaos. Wampir na smoku za 700, 1 x necro caddy 100, 1x wampir junior 200, 2 warghulfy (350), 2 oddziały po 6 bk gołych (300), 2x10 ghuli, 20 zombie z fcg (250), 2 x psy (100). Jak dobrze skonfigurujesz, to to wcale nie jest słabe (pamiętając o tym, że możesz selektywnie dawać WS 6 lub 7 jednostkom, więc BK mają siłę przebicia chaos knightów, a zombie działają jak niezły swarm....).

Wampir na smoku równie dobry co chałośnik, sam się składa taki: Ward 3+ od strzelania, pancerz 2+, sword of might i scroll. W blodline'ach Red fury, beguile, infinite hate. Wychodzi drwal.

Dwa warghulfy w zespole walą jak choseni.

Do tego magia bez wydawania jakichkolwiek punktów = 6 kostek, czyli 3xmałe leczenie na dwóch - bez rewelacji, ale rzucane systematycznie z czasem coś wejdzie.

Zablokowany