PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
katerek
Masakrator

Re: PKS - komentarze

Post autor: katerek »

Relosu pisze:
Albo_Albo pisze:
Niedziel pisze:Krasnoludy, maszyny nic im nie zrobia, a klocki jak juz dojda to raczej nie powalcza.
Zresztą przedmiot wyłączający jedna armie powinien być jakoś dowartościowany.

dlaczego ?

banner chroni tylko od magicznego strzelania nie od zwyklego a lion cloak to +2 do ASv ergo ten bonus niweluja organki dajac save tylko od heavy armor na 5+, bolt ma ignorowanie asv, dzialo z sila 10 tez ma ogolnie w nosie jakies ASv-y, tak samo katapulty trebusze itd wyjatkiem jest hellcannon ktory wlasnie ma magiczne strzelanie
a moze dlatego ze jezeli wrzucisz na maszyne krasnoludzka jakiekolwiek runy to strzelanie tej maszyny jest z automatu magiczne ??
No to nie wrzucaj runów ja gram OnG i nawet nie mogę sobie pomarzyć o podkręceniu machin bojowych, fakt z magicznymi atakami u mnie jak na lekarstwo. Co z tego jak wsp. I moich bohaterów jest niższy od WL.

Ogarnijcie wreszcie ten temat BotWD bo zaczyna się powoli tutaj robić ściana płaczu.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Widziałeś ty kiedykolwiek krasiowe maszyny bez run? Nikt nie wystawia nieorunowanych maszyn bo to wariactwo, po to one są by je stosować w końcu więc argument typu "to nie stosuj" jest troche nie na miejscu.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

katerek
Masakrator

Ale z bazy nie są magiczne więc nie płaczcie, nie można mieć ciastka i zjeść ciastko. I tak widziałem organy bez run.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Co z organkami? Takie slabe sa ?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

a od kiedy można runować organki??? organy i flame cannon nigdy nie mogły mieć run
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niedziel »

Kuźwa ludzie, jedna z niewielu zalet Krasnoludów jest to że moga dawać runy na maszyny, jeżeli ich nie dasz to pozbawiasz się największej zalety swojej armii, to tak jakbyś w bretce nie wystawił kawalerii tylko same klocki piechoty, więc prosze Was, bez haseł, że przeciez nie musiz dawać run.
Organki mają ten problem że przy limicie 4 maszyn sie nie mieszczą to raz, a dwa że mają 24 cale zasiegu, więc takie elfiki odstrzelą Ci od razu.
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Niedziel pisze:Kuźwa ludzie, jedna z niewielu zalet Krasnoludów jest to że moga dawać runy na maszyny, jeżeli ich nie dasz to pozbawiasz się największej zalety swojej armii, to tak jakbyś w bretce nie wystawił kawalerii tylko same klocki piechoty, więc prosze Was, bez haseł, że przeciez nie musiz dawać run.
Organki mają ten problem że przy limicie 4 maszyn sie nie mieszczą to raz, a dwa że mają 24 cale zasiegu, więc takie elfiki odstrzelą Ci od razu.
+1 =D>

katerek
Masakrator

No fakt i to jest najbardziej konstruktywny argument żeby uwalić inną armię bo komuś nie opłaca się wystawić czegoś tam =D> ...
Wyluzujcie lepiej omawiać konkretne propozycje a nie ciągle płakać że "wróbelek ma jedną nóżkę bardziej".
BotWD jest przegięty w kontekście możliwości/cena i nikt nie ma wątpliwości, a nie dlatego że jakaś tam armia nie ma czym go "zabić".

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

crovaxus pisze:a od kiedy można runować organki??? organy i flame cannon nigdy nie mogły mieć run
Nie rozumiem? Kto tu mówi o nakładaniu run na organki czy flamer?
organki mają ten problem że przy limicie 4 maszyn sie nie mieszczą to raz, a dwa że mają 24 cale zasiegu, więc takie elfiki odstrzelą Ci od razu.
Armia może wystawić maksymalnie 4 machiny bojowe, które zadają k6 ran (w tym dla big hita).
Ograniczenie nie dotyczy innych machin.
Także z dział najpierw odstrzelasz RBTy elfów, a później czekasz aż elfki podejdą pod organki.
Nie mówię, że to turbo super rozwiązanie, ale to JEST JAKIEŚ ROZWIĄZANIE. Proponuję zamiast z góry biadolić:
a) przeczytać dokładnie zasady PKS'u
b) pomyśleć trochę, a nóż jednak jest jakiś sposób.....

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Krasie powinny ograniczać stosowanie jednego ze swoich największych atutów na pełną skalę, ponieważ jeden przedmiot w jednej armii. Seems legit.

Zakładanie, że organki na 100% będą stać do punktu, w którym WL podejdą pod ich zasięg też jest trochę dziwne. Pomijając fakt, że mogą też zmisfireować, a okazji do strzału miałyby maks 2.
Uerph.

Kreon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kreon »

Spoko niech każda armia wybierze sobie jakiś przedmiot i odejmie od jego kosztów 100 punktów. Fajny w wochu byłby banner bogów dających stubborna na 12 cali i -1 ld dla wszystkich za 20 punktów byłw 7 ed). U orków Morks banner byłby za friko, w VC tach Drakenhoff banner za 25 punkcików, Dark Elfom dać banner of nagarythe za 25 punkcików, szczurki miały by banner rogatego szczura który by im dodawał 25 punktów jak by go brały, Imperium by sobie miało "imperial banner" za 0 punkcików. I to jest poziom na jakim ten kretyński przedmiot jest aktualnie, wszystkie te przedmioty byłyby po prosty świetne bo oddziały by mogły je brać (byłyby niezabijalne dopóki się nie wytnie oddziału) i to by była ich największa zaleta tak jak HE gracze mówią o swoim bannerku i pewnie, z każdą z tych rzeczy można sobie by było poradzić ale już naprawdę schowajcie sobie w tyłek jakiekolwiek pseudo racjonalne argumenty broniące tego dżuwienka na tych punktach.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

What the fuck I just read...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Bolą mnie oczy o tych pierdół które wypisujecie.
katerek pisze:No to nie wrzucaj runów ja gram OnG i nawet nie mogę sobie pomarzyć o podkręceniu machin bojowych, fakt z magicznymi atakami u mnie jak na lekarstwo. Co z tego jak wsp. I moich bohaterów jest niższy od WL.
Daj krasnoludom odpowiedniki doom diverów, savage orcs, trolle i stopę, to z chęcią oddam wszystkie runy inżynierskie.
The WariaX pisze: Także z dział najpierw odstrzelasz RBTy elfów, a później czekasz aż elfki podejdą pod organki.
Nie mówię, że to turbo super rozwiązanie, ale to JEST JAKIEŚ ROZWIĄZANIE. Proponuję zamiast z góry biadolić:
a) przeczytać dokładnie zasady PKS'u
b) pomyśleć trochę, a nóż jednak jest jakiś sposób.....
20 łuczników jest w stanie w kilka tur rozstrzelać organki. Pheonix Guardzi trafiają wszystkie krasnoludzkie oddziały na 3+ z ASFem i mają 4+ warda z bazy. White Lioni kosztują punkt drożej niż Hammerersi, i za cenę LD8 oferują uderzanie po inicjatywie i M5. A do tego wszystkie jest jeszcze magia, która w wielu wypadkach sprowadza się do pierwszego słońca/pitki na IFce. Twierdzenie że HE potrzebują jeszcze banneru bo inaczej nie mają szans z krasnoludami jest co najmniej naciągane, bo przy krasnoludzkiej mobilności High Elfy stoją 25" od krasnoludów i dalej robią punkty. Obcięcie banneru jest jedynym czynnikiem który może zmusić HE do podejścia bliżej.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

katerek
Masakrator

panterq pisze:Bolą mnie oczy o tych pierdół które wypisujecie.
katerek pisze:No to nie wrzucaj runów ja gram OnG i nawet nie mogę sobie pomarzyć o podkręceniu machin bojowych, fakt z magicznymi atakami u mnie jak na lekarstwo. Co z tego jak wsp. I moich bohaterów jest niższy od WL.
Daj krasnoludom odpowiedniki doom diverów, savage orcs, trolle i stopę, to z chęcią oddam wszystkie runy inżynierskie.
:roll: to fakt argumentacja w sam raz odpowiednia do tego żeby innym coś zabrać...

panterq
Masakrator

katerek pisze: :roll: to fakt argumentacja w sam raz odpowiednia do tego żeby innym coś zabrać...
Zniżam się do poziomu twoich argumentów. Jakbyś nie zauważył PKS ma być zestawem zasad turniejowych który wyrównuje szanse w grach pomiędzy różnymi armiami, zatem wskazane jest przycinanie przegiętych rzeczy.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

katerek
Masakrator

Nikt nie twierdzi że baner nie jest przegięty...Jest za tani w stosunku do tego co może, jedne armie boli bardzo inne mniej a innym zwisa. Ale argumentacja ja nie mam takiego to im to zbanujmy albo obrzydźmy maksymalnie jak się da jest argumentem spychającym PKS w stronę euro. Tam ograniczenie ograniczeniem ograniczenie pogania.
Z tego co kojarzę PKS miał nie na siłę sprowadzać armie do wspólnego mianownika, a wyrównywać szanse nie eliminując pewnych rozwiązań z konkretnych AB.

Czy może ktoś z ojców dyrektorów z pekasami rzucić jakieś info nad jakimi opcjami się pochylacie?

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

ta szmata powinna kosztować 55p i być do wzięcia tylko na BSBku i by było wszystko ok
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

panterq
Masakrator

katerek pisze:Czy może ktoś z ojców dyrektorów z pekasami rzucić jakieś info nad jakimi opcjami się pochylacie?
Mała podpowiedź - istnieje dział "PKS" na forum.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Kiedy ustalenia z Waszego ostatniego głosowania trafią do pakietu zasad?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Tekst pisany z myślą o Euro a nie o pakiecie tworzonym przez Was, aczkolwiek chyba też znajdzie zastosowanie. Polecam paragraf zatytułowany "Teclis"

http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=118958

pozdrawiam
Furion

ODPOWIEDZ