Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: Kanadian »

Nie po to zakładałem oddzielny temat z prośbą na samym początku dla modów by go nie przenosili, modyfikowali itp. by wkleić do ogólnego śmietnika, gdzie nie można nic prześledzić, nie ma możliwości przemyślenia i podyskutowania, ponieważ w między czasie inni wklejają rozpy i jest bałagan. Po za tym, nie mam możliwości prześledzenia zmian jakie wprowadzam w rozpie i powodów, sugestii do sprawdzenia, ponieważ właśnie je wykasowałeś.
Dzięki to już 3 raz rozpierdala mi ktoś wątek na tym forum.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Garg, daj na luz. To forum do dyskutowania, po to jest opcja tworzenia wątków by je tworzyć... Teksty w stylu "istnieje odpowiedni wątek na forum do napisania tego" już jest nudny. Na naszym podforum zamykamy się tylko do paru tematów, które służą za jedne wielkie kontenery. Nie dziwię się, że ludzie w kółko zakładają nowe tematy, skoro nic znaleźć nie mogą.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Rasti pisze:Teksty w stylu "istnieje odpowiedni wątek na forum do napisania tego" już jest nudny
Jakby ludzie nie spamowali nowymi tematami to nie trzeba by było tego powtarzać do znudzenia.
Rasti pisze:Nie dziwię się, że ludzie w kółko zakładają nowe tematy, skoro nic znaleźć nie mogą.
Jak będą setki małych tematów to tym bardziej niczego nie znajdziesz. Zresztą ludzie w końcu może nauczą się używać wyszukiwarki, wtedy będzie im latwiej znaleźć to czego szukają :idea:

@Kanadian może zlożysz taki temat na podforum "rozpiski" jakoś np. Św. Barbara ma tam swoje blogi armijne z rozpami i relacjami i nie narzeka że ktoś mu coś kasuje czy przenosi...
Kanadian pisze:Dzięki to już 3 raz rozpierdala mi ktoś wątek na tym forum.
Przekleństwa nie pomogą a raczej zwiększą intensywność kasowania twoich postów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Rozumiem, żeby nie zakładać tematu do każdej dupereli, ale czasami są bardziej zawiłe dyskusje prowadzone w szybkich pytaniach, czy rozpiskach. Jak np: z czego robimy nasze pegazy czy rydwany. Temat ostatnio w kółko się powtarza, a i wyszukiwarka nie pomoże, nie oszukujmy się. Zaczniesz szukać i masz 200 postów mniej, lub jeszcze mniej związanych z wyszukiwaną frazą.
Dzięki temu wszystkiemu nasze forum jest praktycznie martwe. Rozpisek nie wrzucamy, bo mamy inny dział. Ofert handlowych nie wrzucamy bo mamy od tego inny dział. Na każdym innym podforum armijnym ludzie wrzucają i nikomu to nie przeszkadza. łatwiej w ten sposób to odnaleźć, bo mamy nijako posortowane. Powiedzmy, że poszukuję metalowych exeków i ktoś tutaj napisze, że ma do sprzedania 20 takowych, info z linkiem do działu sprzedam i od razu mam wszystko jak na dłoni. Nikogo to nie boli, a ułatwi to komuś przeszukiwanie wszystkich tematów z frazą DE w dziale sprzedam.
Poważnie, nikomu się krzywda nie stanie jeśli podyskutujemy tutaj w nowym temacie, zamiast dopychać do jakiegoś starego 100 stronnicowego tematu.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Rasti pisze:Rozumiem, żeby nie zakładać tematu do każdej dupereli, ale czasami są bardziej zawiłe dyskusje prowadzone w szybkich pytaniach, czy rozpiskach. Jak np: z czego robimy nasze pegazy czy rydwany.
Zamknąłem kiedyś coś podobnego? Bo sobie nie przypominam.
Rasti pisze:Powiedzmy, że poszukuję metalowych exeków i ktoś tutaj napisze, że ma do sprzedania 20 takowych, info z linkiem do działu sprzedam i od razu mam wszystko jak na dłoni.
To załóżcie elokwentnie temat i nie róbcie spamu to takie tematy nie będą zamykane. Bo ostatni temat jaki zamknąłem o tej tematyce, to jedna post się zawierał na temat a reszta to był spam.

Wiec panowie chcecie zaraz wam założe dwa tematy i będe je monitorował. Jesli będzie za dużo spamu to znow je zamkne i po sprawie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2013, o 08:22 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Spoko loko.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Do wklejania i dyskusji nar rozpami polecam Druchii.net, nasze forum jest jedno z najgorzej obsługiwanych, i bezmyślność aż razi.

GarG idąc twoim rozumowaniem to powinieneś ten cały wątek przenieść do tematu Rozpizki ponieważ tam jest dla nich miejsce.
#-o

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Raczej bym nie porównywał merytorycznej oceny tutaj a na druchii.net. A nasze forum leży bo się mało graczy tu wypowiada. Najlepsi gracze DE rzadko czują potrzebę dzielenia się swoją wiedzą a drudzy ograniczają się do pytań co kupić na początek. To duże uproszczenie ale w działach innych armii zazwyczaj sporo się dzieje, a DE to raczej popularna armia.

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Takie dwie kminy na 1600:

Master
Pendant of Khaleath
Dragonhelm
Heavy armour, sea dragon cloak, great weapon
Dark Pegasus
General
187pts.

Sorceress
2 lvl
Dispel Scroll
The Guiding Eye
Lore: Fire
185pts.

20 Corsairs
handbows, musician, standard bearer, reaver
- Reaver has a pair of handbows
- Banner of Eternal Flaming
238pkt

15 DE Crossbowman
Musician, standar, shield, guardmaster
185pts

15 DE Crossbowman
185pts

5 Shade
AHW
85pts

5 Shade
AHW
85pts

5 *Harpie 55pts

5 *Harpie 55pts

Assasin
-AHW
-Rending Stars
-Manbane
151pkt

Hydra 175pts

I druga :

Master
Pendant of Khaleath
Dragonhelm
Light armour, sea dragon cloak, great weapon
Dark Pegasus
General
185pts.

Sorceress
Thome of furion
Lore : Fire

Sorceress
Lore: Metal

20 Corsairs
handbows, musician, standard bearer, reaver
- Reaver has a pair of handbows
- Banner of Eternal Flaming
238pkt

15 DE Crossbowman
185pts

15 DE Crossbowman
185pts

5 Shade
AHW
85pts

5 Shade
AHW
85pts

5 *Harpie 55pts

5 *Harpie 55pts

Assasin
-AHW
-Rending Stars
-Manbane
151pkt

Hydra 175pts
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Jak nie ma ograniczeń lordów to ja bym wziął PoK-a na Dreadlordzie
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Nie ma lordow, zakaz triplowania specjali, generalnie ograniczenia euro, max 200 pkt na bohatera.

I ktora lepsza? Ta druga rozpiska bedzie niedlugo przeze mnie testowana w walce z imperium.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No to proszę, podrzucę swoją rozpę na nowe Euro:

Dreadlord na smoku, 1+ save, reroll, soulrender, stubborn
bsb na pegazie, pendant, dragonhelm
suka z fire 2lev scroll
suka z death 2lev seal, tome of furion
2x assassin z gwiazdkami
2x harpii
2x 5DR
35 warriorów z flamingiem
18 kusz
2x8 shades

Bardzo fajnie się tym gra, tylko niestety ja jestem warzywem i położyłem dzisiaj na turnieju dwie wygrane bitwy (remis z imperium i skavenami, maska na VC)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jak się gra z taką małą ilością walczącej części armii a z dużą ilością partyzantki i herosów? Dają radę jakimś liczniejszym armiom, gdzie Twojemu modelowi przypadają 5 przeciwnika?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

wygrana ze SK chyba jest odpowiedzią na Twoje pytanie

zreszta liczba modeli jak na rozpiskę DE jest dośc standardowa
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

W DE nie ma co walczyć, a wszystkie oddziały są zbyt sytuacyjne (witchki/egzeki sprawdzą się w 1/3 paringów, na resztę będą kulą u nogi), a w 10 COK bez kotła średnio wierzę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Lord ma tylko 1+ sv do ochrony, wystarcza Ci to?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Przecież wiadomo że nie leci nim na pałę :) Pewnie kampi się nim parę tur a później jedzie z kontry wiec sv 1+ mu styknie.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Tam jest 1+ z rerollem, zapomniałem dopisać. Nie jest to pendant, ale jest całkiem ok

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Jankiel pisze:W DE nie ma co walczyć, a wszystkie oddziały są zbyt sytuacyjne (witchki/egzeki sprawdzą się w 1/3 paringów, na resztę będą kulą u nogi), a w 10 COK bez kotła średnio wierzę.
Można spróbować mieć i CoKi, exeki, i zamiast WE, Corsaży z frenzy (gorzej sie sprawóją ale są w corach), z kotłem.

ODPOWIEDZ