![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Ale można ruszyć się nawet 11 cali i strzelać ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
2. jezeli furmanka ma swoj Ld to korzystasz z takowego. (w przypadku mountow masz takowy/ rydwany maja swoich zalogantow lub koniki)Deather pisze:1. Czerep Kalotha vs czołg
2. CK vs Furmanka
słucham jak to się odbywa
1. wydawalo mi sie ze ma 10Ld. tutaj per analogiam do gatewaya z S11+ (tak samo jak KB od bretonczykow itp)
to prawda, mnie chodziło o :gerwaz26 pisze:Jak 7 na ruch z animozji?Przeciez wystarczy wyrzucic 3 zeby miec ruch 11 cali
a konkretnie to o strzelanie po ruchu ...ytsunkai pisze:Pocisk pisze:Ale można ruszyć się nawet 11 cali i strzelać)
ale to przy założeniu , ze na animozji rzucisz 7 na ruch
6+4 =10 max move przed strzłem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
z tylnego szeregu przez własną jednostę (tzn tą w której jest ukryty fanatyk) to nie można.draleba pisze: No właśnie... czy tak można? To by dużo zmieniało
ale z tylnego szeregu przez inna jednostkę to już tak
chyba na stronie 84 jest rysunek jak można
o! to by było sycąceWendigo pisze:eh te fanole - czy mogę najpierw zobaczyć ile cali fanol pójdzie a później zdecydować w którą
stronę idzie? (taa - idący fanol)
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
a tak poważnie top byłoby przegięcie jak jasna cholera ...
fanatyk jest nieprzewidywalny ... i to równoważy jego stosunkowo dużą siłę rażenia ...
choć widok kończących na fanolu 5 rycerzy chaosu - bezcenny (w zasadzie to wyraz twarzy przeciwnika
budzi to moj niesmak ale nie mam zahaczenia w zasadachytsunkai pisze:z tylnego szeregu przez własną jednostę (tzn tą w której jest ukryty fanatyk) to nie można.draleba pisze: No właśnie... czy tak można? To by dużo zmieniało
ale z tylnego szeregu przez inna jednostkę to już taktak można i tak sie robi
wiec zgodnie z zasadami moge wypuscic fanatyka przez wlasna jednostke(nawet te ktora tego fanatyka wypuszcza)
Furmanka: to "special kind of mount for priest" i "The plague furnance is treated as a single model with combined characteristics for the Plague Furnance an the Plague Monk crew" -> w statach brak Ld więc deklarujesz, że bijesz po furmance i żegnamy szczurowóz
JEBUDU!!!
Czołg: automatycznie zdaje wszystkie testy charakterystyk oprócz inicjatywy, w tym przypadku jak mamy kalotha to jest test charakterystyk -> kaloth nie działa na czołg,
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Czołg: automatycznie zdaje wszystkie testy charakterystyk oprócz inicjatywy, w tym przypadku jak mamy kalotha to jest test charakterystyk -> kaloth nie działa na czołg,
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
Proszę, bądź tak miły i podaj mi jeszcze numery stron z podręcznika szczurów, żeby sobie zaoszczędzić marudzenia gracza skaveńskiegoSzemkel pisze:Furmanka: to "special kind of mount for priest" i "The plague furnance is treated as a single model with combined characteristics for the Plague Furnance an the Plague Monk crew" -> w statach brak Ld więc deklarujesz, że bijesz po furmance i żegnamy szczurowóz JEBUDU!!!
(5x Savage Boar Boyz z Bannerem +1 atak i szaman z czerepem pojawia się w rozpisce, tylko teraz arcy-dylemat: Bannera odpalić na Abomke czy na furmanke :p)
a furmanka ile ma W?Szemkel pisze:Furmanka: to "special kind of mount for priest" i "The plague furnance is treated as a single model with combined characteristics for the Plague Furnance an the Plague Monk crew" -> w statach brak Ld więc deklarujesz, że bijesz po furmance i żegnamy szczurowózJEBUDU!!!
bo jak jest 1W mountem to nie mozna w nia celowac.
a czolg to nie taki problem-> wiekszym pozostaje altar
kolejna kwestia do rozwazenia (a przede wszystkim do uwzglednienia w taktyce)
19BO+gholan + bsb szarzuje na bok altara. dostawiaja sie wszyscy. lector krzyczy "pojedynek psubraty"
bsb pokazuje palec
pytanie-> czy mozna.
IMO nie. /choc wolalbym zeby mnie ktos wyprowadzil z bledu/
19BO+gholan + bsb szarzuje na bok altara. dostawiaja sie wszyscy. lector krzyczy "pojedynek psubraty"
bsb pokazuje palec
pytanie-> czy mozna.
IMO nie. /choc wolalbym zeby mnie ktos wyprowadzil z bledu/
-
- Mudżahedin
Deather:
nie wspomniałem, że sytuacja jest taka sama w przypadku dzwonu, strony:
- dzwon - 42 pod tabelką ze statami,
- furnance - 48 pod tabelka ze statami,
Quas:
furmanka jak dzwon ma 6 W, więc spoko można deklarować,
Co do sytuacji z pojedynkiem jest jak Goblin mówi, tylko pojawia się mały zonk. Nigdzie nie ma napisane, że nie może walczyć (pewnie twórcy uznali, że jak sie nie styka to nie walczy) imo nie powinien ale mozna sie czepiać.
btw analogicznie wychodzi jak mamy lancę, zdarzyło Ci sie kiedys cos takiego?
nie wspomniałem, że sytuacja jest taka sama w przypadku dzwonu, strony:
- dzwon - 42 pod tabelką ze statami,
- furnance - 48 pod tabelka ze statami,
Quas:
furmanka jak dzwon ma 6 W, więc spoko można deklarować,
Co do sytuacji z pojedynkiem jest jak Goblin mówi, tylko pojawia się mały zonk. Nigdzie nie ma napisane, że nie może walczyć (pewnie twórcy uznali, że jak sie nie styka to nie walczy) imo nie powinien ale mozna sie czepiać.
btw analogicznie wychodzi jak mamy lancę, zdarzyło Ci sie kiedys cos takiego?
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...