Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
No i tych trzech twierdzi inaczej niz głosowało ^ ^
Dotarlem do zrodla i zadnego glosowania nie bylo, a ataki sa magiczne. Tyle w temacie.
Edit: Zbyszek dorzucil problem na LS. Chcieliscie oficjalnie to i bedzie
Edit: Zbyszek dorzucil problem na LS. Chcieliscie oficjalnie to i bedzie
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Było głosowane, czy zdolności z czarów/magicznych przedmiotów sprawiają, że ataki są magiczne.
Dotyczyło to np. bannerów w AP czy flaming czy czarów dających KB lub dodatkowy atak.
Wyszło na to, że nie daje to magicznych ataków.
Czemu zatem jajko, jako jedyny przedmiot w grze dając zdolność specjalną miałby sprawić, że ataki wykonane dzięki tej zdolności stają się magiczne?
Dotyczyło to np. bannerów w AP czy flaming czy czarów dających KB lub dodatkowy atak.
Wyszło na to, że nie daje to magicznych ataków.
Czemu zatem jajko, jako jedyny przedmiot w grze dając zdolność specjalną miałby sprawić, że ataki wykonane dzięki tej zdolności stają się magiczne?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Z zupełnie innej beczki - czy korzystając z focus familiara mam LOS 360 stopni czy normalny forward arc? Jeżeli to drugie to czy mozna go obracać po każdym czarze? Czy suka moze czarowac z focusa mimo że sama jest w combacie magic missle? (nie mam pewności czy dobrze ogarniam wording)
No dokladnie, chodzi o te hity, jako attaki...
Kucyk, tutaj tez jest kilka kwestii do uscislenia. Ja sie np zastanawiam, czy focus daje Front Arc do czarow typu DD. Losa to wiadomo, ze daje. Imho pociskow nie mozna kulac tak, czy siak, bo sama suka stoi w CC, ale tego oczywiscie tez pewien nie jestem.
Kucyk, tutaj tez jest kilka kwestii do uscislenia. Ja sie np zastanawiam, czy focus daje Front Arc do czarow typu DD. Losa to wiadomo, ze daje. Imho pociskow nie mozna kulac tak, czy siak, bo sama suka stoi w CC, ale tego oczywiscie tez pewien nie jestem.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Na potrzeby czarów stoi tam gdzie falimiliar, więc magic missile może jak najbardziej. Ale front arc i LOS to w tej edycji zagadka.Imho pociskow nie mozna kulac tak, czy siak, bo sama suka stoi w CC, ale tego oczywiscie tez pewien nie jestem.
Chyba wypadałoby przyjąć, że stawia się familiara na jakiejś podstawce i wtedy łatwo określić, gdzie ma przód etc.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Imho z losem sprawa jest oczywista, natomiast DD wymaga uscislenia. Nie to, zebym jakos strasznie faworyzowal ten przedmiot, ale imho wszystko powinno dzialac z focusa. Jedynie miscasty z samej magiczki.
Na potrzeby 8 edycji, moznaby za to uscislic, ze familiar to mala, kwadratowa podstawka (sprawdzanie losa i front arca)
Na potrzeby 8 edycji, moznaby za to uscislic, ze familiar to mala, kwadratowa podstawka (sprawdzanie losa i front arca)
Może dlatego, że czary ze starych domen nie mają typów i nie wymagają ARCa?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Bodajże. Mi jeszcze na arenie rzucali pocisk w przód a bramę do tyłu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
witam, czy blessing z Cauldron of Blood pt. Fury of Khaine daje +1 do ataków dla Cold One Knightów i cold one`ów czy tylko dla knightów?
'' Note that mounts and creatures pulling a chariot are not affected by the blessings'' Ten fragment niby odpowiada na moje pytanie ale wole sie upewnić na forum.
'' Note that mounts and creatures pulling a chariot are not affected by the blessings'' Ten fragment niby odpowiada na moje pytanie ale wole sie upewnić na forum.
Pytanie: Czy Black horror wciąga maszyne czy tylko zadaje jej 1 wounda z automatu?
a) zadaje 1 wounda i załoga zdaje LD ( jak nie zda to ucieka - maszyna zniszczona)
b) kazdy crewman zdaje S ( a skoro to maszyna to nie zdaje) i wciagamy cała maszynke
c) inna opcja
Pozdro
a) zadaje 1 wounda i załoga zdaje LD ( jak nie zda to ucieka - maszyna zniszczona)
b) kazdy crewman zdaje S ( a skoro to maszyna to nie zdaje) i wciagamy cała maszynke
c) inna opcja
Pozdro