Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: QQrydza »

No i tych trzech twierdzi inaczej niz głosowało ^ ^

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

no przeczytałem wszystko uważnie i dalej nie wiem jak jest na prawdę :))
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Dotarlem do zrodla i zadnego glosowania nie bylo, a ataki sa magiczne. Tyle w temacie.

Edit: Zbyszek dorzucil problem na LS. Chcieliscie oficjalnie to i bedzie :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Było głosowane, czy zdolności z czarów/magicznych przedmiotów sprawiają, że ataki są magiczne.
Dotyczyło to np. bannerów w AP czy flaming czy czarów dających KB lub dodatkowy atak.
Wyszło na to, że nie daje to magicznych ataków.
Czemu zatem jajko, jako jedyny przedmiot w grze dając zdolność specjalną miałby sprawić, że ataki wykonane dzięki tej zdolności stają się magiczne?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Z zupełnie innej beczki - czy korzystając z focus familiara mam LOS 360 stopni czy normalny forward arc? Jeżeli to drugie to czy mozna go obracać po każdym czarze? Czy suka moze czarowac z focusa mimo że sama jest w combacie magic missle? (nie mam pewności czy dobrze ogarniam wording)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tylko że to jest inna sytuacja Shino, bo to jest atak z przedmiotu a kb z czaru to coś innego, głosowany był wałek na rzecz TK i nie przeszedł.

Jajko nie jest jedyne, jest jeszcze co najmniej baner u ogrów.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No dokladnie, chodzi o te hity, jako attaki...

Kucyk, tutaj tez jest kilka kwestii do uscislenia. Ja sie np zastanawiam, czy focus daje Front Arc do czarow typu DD. Losa to wiadomo, ze daje. Imho pociskow nie mozna kulac tak, czy siak, bo sama suka stoi w CC, ale tego oczywiscie tez pewien nie jestem.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Imho pociskow nie mozna kulac tak, czy siak, bo sama suka stoi w CC, ale tego oczywiscie tez pewien nie jestem.
Na potrzeby czarów stoi tam gdzie falimiliar, więc magic missile może jak najbardziej. Ale front arc i LOS to w tej edycji zagadka.
Chyba wypadałoby przyjąć, że stawia się familiara na jakiejś podstawce i wtedy łatwo określić, gdzie ma przód etc.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Imho z losem sprawa jest oczywista, natomiast DD wymaga uscislenia. Nie to, zebym jakos strasznie faworyzowal ten przedmiot, ale imho wszystko powinno dzialac z focusa. Jedynie miscasty z samej magiczki.

Na potrzeby 8 edycji, moznaby za to uscislic, ze familiar to mala, kwadratowa podstawka (sprawdzanie losa i front arca)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No ale funkcjonuej takie stworzenie jak seerek na dzwonie - 360 stopni LoS i jak dotychczas się grało brak ograniczenia co do arcu - moze by to płynnie na focusa przenieść?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Może dlatego, że czary ze starych domen nie mają typów i nie wymagają ARCa?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Cracks call jest DD tak samo jak plaga - przeciez podpina się rodzaje czarów pod spelle z booków ; /

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Proste, brame tez do niedawna rzucalo sie dowolnie, a teraz bodajze wymaga front arca.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Bodajże. Mi jeszcze na arenie rzucali pocisk w przód a bramę do tyłu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Pozdro poćwicz ; )

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

witam, czy blessing z Cauldron of Blood pt. Fury of Khaine daje +1 do ataków dla Cold One Knightów i cold one`ów czy tylko dla knightów?

'' Note that mounts and creatures pulling a chariot are not affected by the blessings'' Ten fragment niby odpowiada na moje pytanie ale wole sie upewnić na forum.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Tylko jeźdźcy

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

za to Hydra baner daje też zwierzaczkom +1 A.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

dzięki za info. Pozdrav!
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Pytanie: Czy Black horror wciąga maszyne czy tylko zadaje jej 1 wounda z automatu?

a) zadaje 1 wounda i załoga zdaje LD ( jak nie zda to ucieka - maszyna zniszczona)
b) kazdy crewman zdaje S ( a skoro to maszyna to nie zdaje) i wciagamy cała maszynke
c) inna opcja

Pozdro

Zablokowany