Nowa Edycja
Moderator: Shino
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Nowa Edycja
Mam już swojego własnego armybooka. Jest śliczny, miło pachnie farbą i na prawdę zaczynam wierzyć w to, że GW zmieniła taktykę i teraz oprócz wysokich cen zafundują nam także wysoką jakość. 

Mogliby wydac od razu z bookiem errate jak kiedys do DE
Tansza gwardia ,uszaty z bazowa sila (6) bez GW ...

- Naviedzony
Czy jeśli wrzuci się killing blowa na Warsphinxa to rany z "Thundercrash attack" mają również Killing blowa?
Świniak z normalnym savem...szczurek pisze:Mogliby wydac od razu z bookiem errate jak kiedys do DETansza gwardia ,uszaty z bazowa sila (6) bez GW ...
Co do killing blowa, pewnie mądre głowy to uściślą, ale wydaje mi się, że killing blow się stosuje, na rany przecież rzucasz normalnie, a są w battlu templaty z kb (ogrowa zdaje się ma, nie?)
Raczej nie. po prostu rzucasz na oddział, w tym przypadku Warsphinxa, zasade killnig blow, która odnosi się do ataków jego i owszem, ale ty te ataki zamieniasz na specjalny, wiec raczej nie. I tak najlepiej jak się wypowiedzą mądre głowy.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Według mnie jeśli dostanie KB z czaru - to czasowo dostaje zasadę KB.
A skoro tak, to odnosi się ona do wszystkich zadawanych przez Sfinksa ran - tym bardziej, że jest w jego zasadach wyraźnie napisane, że "zamienia wszystkie swoje ataki na JEDEN THUNDERCRUSH atak".
Czyli działa to tak: atakuję - jeśli trafię to mogę zranić X modeli.
Jeśli próbuję te X modeli zranić - i podczas rzutu ma "6" - a w tym czasie mam zasadę KB - to ta zasada mnie normalnie obowiązuje.
Podobny przypadek mamy np. przy VC-towym Powozie.
Jeśli otrzyma KB - stosuje się go do wszystkich jego ataków - również do impaktów, koni itd.
Tak więc nie ma różnicy czy KB mam "wbudowany" czy ze spella - jeśli mam - to działa.
A skoro tak, to odnosi się ona do wszystkich zadawanych przez Sfinksa ran - tym bardziej, że jest w jego zasadach wyraźnie napisane, że "zamienia wszystkie swoje ataki na JEDEN THUNDERCRUSH atak".
Czyli działa to tak: atakuję - jeśli trafię to mogę zranić X modeli.
Jeśli próbuję te X modeli zranić - i podczas rzutu ma "6" - a w tym czasie mam zasadę KB - to ta zasada mnie normalnie obowiązuje.
Podobny przypadek mamy np. przy VC-towym Powozie.
Jeśli otrzyma KB - stosuje się go do wszystkich jego ataków - również do impaktów, koni itd.
Tak więc nie ma różnicy czy KB mam "wbudowany" czy ze spella - jeśli mam - to działa.
- Naviedzony
Chciałbym, żeby tak było, ale np. rany zadawane z Thunderstompa nie posiadają zasady Killing blow (ani nie podlegają żadnym innym specjalnym zasadom). Z drugiej przy Stompach mamy zapis, że nie działają na nie specjalne zasady, więc według mnie Killing Blow powinien jak najbardziej na Thundercrash Attack działać.A skoro tak, to odnosi się ona do wszystkich zadawanych przez Sfinksa ran
- Naviedzony
Jak to było do przewidzenia, podforum khemrijskie jest zgodne co do tego, że Killing blow działa na Thundercrash Attack.
Co na to legiści z Ligi Sędziowskiej?

z czego to wynika? bo ja NIGDZIE nie znalazlem takiego opisu. moglbys podac STRONE w army lub rule booku?Bastor pisze:Muzyk, Sztandar i Champion MUSZĄ być odrębnymi modelami.
wlasnie wg. army booka jest to upgrade charioterawydaje mi się, że CG nie jest upgradem szkieleta tylko całego modelu
Sorki - nie wiem gdzie zerkaliście ale nie było to właściwe miejsce
Odsyłam do army booka TK.
Na stronie 91 jest wyraźnie napisane:
"One model may upgrade charioter to a Master of chariot/Musican/Standard bearer"
Jest to opcja "wyłączna" - czyli jeden model może mieć tylko jedną funkcję.

Odsyłam do army booka TK.
Na stronie 91 jest wyraźnie napisane:
"One model may upgrade charioter to a Master of chariot/Musican/Standard bearer"
Jest to opcja "wyłączna" - czyli jeden model może mieć tylko jedną funkcję.