Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Ale mówicie co do kanonów sam zagrałem na 3 plus do tego altar, pegazista i czołg tego wszystkiego się nie da ustrzelić a jak dojdzie to robi się groźnie czołg zabiłem w CC ale potem dochodzi jeszcze 120 halabard
altar i robia mi kanapkę. A jak to jest z tą "Chrześcijańską Demokracją" czy mamy z nią aż tak pod górkę?

Imo combo g.fist + death jest mocno średnie , strasznie losowe i dość drogie ,gdyż mały kucharz jest "o kant dup........" i wole za niego FB z zionięciem , fireballem i dużą szansą na mieczyk czy klatke. Nie wspominam nawet o tym że LoGM jest potrzebny.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ale jak ma deatha to ma słonko. Jak ma słonko to mam w dupie steam tanki 

Taa, no to się uśmiałemCzcibor pisze:Imo combo g.fist + death jest mocno średnie [...]

Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Proponuję malować w trzech częściach:
Rhinox + podstawka
Ogr + Działo
rydwan
Wszystko da się połączyć na wpych.
Rhinox + podstawka
Ogr + Działo
rydwan
Wszystko da się połączyć na wpych.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Król Goblinów
- Wodzirej
osobiście malowałem 2 na raz każdą cześc osobno.. trauma straszna. jedyne co to proponowałbym malowac te wielkie rogi osobno- bardzo dobrze sie je drybrushuje, tylko miejsce trzeba miec.
pzdr,KG
pzdr,KG
Część nr 1 - rhinox
Część nr 2 - wózek bez ogra, gnoblara, beczek, kółek oraz rogów
Część nr 3 - armata
Część nr 4 - osłona armaty
Części nr 5&6 - rogi po bokach
Części nr 7&8 - kółka
Część nr 9 - ogr (prawa ręka oraz torebka oddzielnie)
Część nr 10 - gnoblar
Części nr 11+ - beczki i skrzynia na tył wózka
Podstawkę robisz w większości po sklejeniu jej z Rhinoxem, przed przyklejeniem reszty (bo nie dasz rady inaczej piasku przykleić). Zostaw tylko miejsce na kółka i uzupełnij piasek wokół nich na końcu.
Zonk jaki zaliczyłem to to, że "ośki" na rogach trzymające działo nie pasują do dziur po pomalowaniu. W rezultacie nadłamałem róg oraz nie wcisnąłem ich tak głęboko jak powinny siedzieć i rogi teraz trochę odstają od wózka.
Maciek
Część nr 2 - wózek bez ogra, gnoblara, beczek, kółek oraz rogów
Część nr 3 - armata
Część nr 4 - osłona armaty
Części nr 5&6 - rogi po bokach
Części nr 7&8 - kółka
Część nr 9 - ogr (prawa ręka oraz torebka oddzielnie)
Część nr 10 - gnoblar
Części nr 11+ - beczki i skrzynia na tył wózka
Podstawkę robisz w większości po sklejeniu jej z Rhinoxem, przed przyklejeniem reszty (bo nie dasz rady inaczej piasku przykleić). Zostaw tylko miejsce na kółka i uzupełnij piasek wokół nich na końcu.
Zonk jaki zaliczyłem to to, że "ośki" na rogach trzymające działo nie pasują do dziur po pomalowaniu. W rezultacie nadłamałem róg oraz nie wcisnąłem ich tak głęboko jak powinny siedzieć i rogi teraz trochę odstają od wózka.
Maciek
No ja aż tak nie szalałem jak kolega, ale kilka stadiów jednak trzeba dla tego modelu...
1. rhinox
2. cała buda z jednym rogiem, ale raczej z beczkami; na pewno z kołami ze względu na problemy jak wyżej
3. drugi róg
4. działo
5. skórka tygrysia
złożyć tałatajstwo ale nie sklejać osiek umocowania działa - bez kleju nie wyleci a pozwoli Ci dobre ustawienie kąta po wstawieniu ogra
6. ogr + gnoblar + żelazna osłona znad armaty
7. podstawka
no i skleić do kupy
1. rhinox
2. cała buda z jednym rogiem, ale raczej z beczkami; na pewno z kołami ze względu na problemy jak wyżej
3. drugi róg
4. działo
5. skórka tygrysia

złożyć tałatajstwo ale nie sklejać osiek umocowania działa - bez kleju nie wyleci a pozwoli Ci dobre ustawienie kąta po wstawieniu ogra
6. ogr + gnoblar + żelazna osłona znad armaty
7. podstawka
no i skleić do kupy

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Mądrze rzecze. Każdy czar z lore of heavens zabiera jej d6 lvl
. Tylko buba jak wystawi guo 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Rzucanie snajperek w generała zawsze jest zajebiste bez względu na armię