Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
!Młody!
Mudżahedin

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: !Młody! »

Ale mówicie co do kanonów sam zagrałem na 3 plus do tego altar, pegazista i czołg tego wszystkiego się nie da ustrzelić a jak dojdzie to robi się groźnie czołg zabiłem w CC ale potem dochodzi jeszcze 120 halabard :D altar i robia mi kanapkę. A jak to jest z tą "Chrześcijańską Demokracją" czy mamy z nią aż tak pod górkę?

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Armaty faszerujesz kotkami i nawalasz z blastera ,a na czołg i kawe jesz taki fajny czar z LoGM - hity bez AS :wink:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Ale ja gram na tym combie z greddy fistem więc też na magi death. A więc nie mam tego czaru.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Imo combo g.fist + death jest mocno średnie , strasznie losowe i dość drogie ,gdyż mały kucharz jest "o kant dup........" i wole za niego FB z zionięciem , fireballem i dużą szansą na mieczyk czy klatke. Nie wspominam nawet o tym że LoGM jest potrzebny.
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ale jak ma deatha to ma słonko. Jak ma słonko to mam w dupie steam tanki :D

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Ogry to nie elfy i jak się słonko zepsuje to nie masz połowy ironów i może jeszcze maga :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Czcibor pisze:Imo combo g.fist + death jest mocno średnie [...]
Taa, no to się uśmiałem :D
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Malujecie ironblastera w częściach, czy sklejonego ? Jak najlepiej to zrobić? Myślę jak się do tego zabrać.
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Ja większość składanych figurek maluje ich części osobno.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Proponuję malować w trzech częściach:

Rhinox + podstawka
Ogr + Działo
rydwan

Wszystko da się połączyć na wpych.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

osobiście malowałem 2 na raz każdą cześc osobno.. trauma straszna. jedyne co to proponowałbym malowac te wielkie rogi osobno- bardzo dobrze sie je drybrushuje, tylko miejsce trzeba miec.
pzdr,KG

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Część nr 1 - rhinox
Część nr 2 - wózek bez ogra, gnoblara, beczek, kółek oraz rogów
Część nr 3 - armata
Część nr 4 - osłona armaty
Części nr 5&6 - rogi po bokach
Części nr 7&8 - kółka
Część nr 9 - ogr (prawa ręka oraz torebka oddzielnie)
Część nr 10 - gnoblar
Części nr 11+ - beczki i skrzynia na tył wózka
Podstawkę robisz w większości po sklejeniu jej z Rhinoxem, przed przyklejeniem reszty (bo nie dasz rady inaczej piasku przykleić). Zostaw tylko miejsce na kółka i uzupełnij piasek wokół nich na końcu.

Zonk jaki zaliczyłem to to, że "ośki" na rogach trzymające działo nie pasują do dziur po pomalowaniu. W rezultacie nadłamałem róg oraz nie wcisnąłem ich tak głęboko jak powinny siedzieć i rogi teraz trochę odstają od wózka.

Maciek

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

No ja aż tak nie szalałem jak kolega, ale kilka stadiów jednak trzeba dla tego modelu...
1. rhinox
2. cała buda z jednym rogiem, ale raczej z beczkami; na pewno z kołami ze względu na problemy jak wyżej
3. drugi róg
4. działo
5. skórka tygrysia :)

złożyć tałatajstwo ale nie sklejać osiek umocowania działa - bez kleju nie wyleci a pozwoli Ci dobre ustawienie kąta po wstawieniu ogra

6. ogr + gnoblar + żelazna osłona znad armaty
7. podstawka

no i skleić do kupy :)

!Młody!
Mudżahedin

Hej to znów ja. Macie jakieś taktyki na DOCH? Mam challnage na turnieju i chcę się jakoś przygotować. Od razu powiem że nie chodzi o rozpiskę ale o taktykę np. Irongaci w to a tamci mają wbić się w to itp. Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Snajpuj heraldów ,bo bez nich kolcki DoCh'u jaj nie urywają - ot taktyka :mrgreen:
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

To wystarczy? Jeszcze pewnie snajperki będą leciały w wrone aby jej lvl magi ściągnąć.A poisonem ze "ludożerców" ściągnę heraldów tak ma być?

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Na wrone to lepsza magia niebios jakikolwiek czar rzucisz to jeszcze traci levele za sygnaturkę.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Mądrze rzecze. Każdy czar z lore of heavens zabiera jej d6 lvl :twisted:. Tylko buba jak wystawi guo :?

!Młody!
Mudżahedin

No dobra ale mówiłem już że gram rozpiską turniejową więc i tak u mnie zostanie death ale chyba rzucanie snajperek w wrone nie jest takie złe co nie?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Rzucanie snajperek w generała zawsze jest zajebiste bez względu na armię :P

Zablokowany