Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Re: Piłka nożna

Post autor: wychwa »

W piłce nożnej już dawno zapomniano o honorze i dumie. Nie tylko w polskiej ale i na całym świecie. Ten sport jak i większość sportów to tylko maszynki do robienia pieniędzy. No ale cóż my możemy zrobić. Ja jutro się wybieram na meczyk do Wrocławia i mam nadzieję że nasi pokażą klasę. Z orzełkiem czy nie musimy grać i tyle.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Reakcja powinna być prosta- nie kupować koszulek z logiem PZPNu.

Szkoda tylko że Polacy mają problem z takimi masowymi akcjami, bo sporo mogłyby zmienić u nas…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Ja myślę, że to zamierzony chwyt. Po to by można było na coś zrzucić winę za klęskę na Euro. Piłkarze będą mogli mówić, że źle się czuli bez orzełka i nie potrafią bez niego dobrze grać ;P

Jeśli się nie mylę to nigdzie na zachodzie nie ma na strojach godeł narodowych. Zresztą, nasi piłkarze już dawno spadli z poziomu orłów do poziomu ptaków nielotów.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

smiejagreg pisze:Brak orła na koszulce to potwarz dla polskiej piłki, g..no mnie obchodzi jakieś logo PZPN. Niech sobie rysują nawet na dupach co im pasuje, a od symbolu WARA :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Zawodnicy wstydzą się cokolwiek powiedzieć, szkoda mi ich. PZPN to h..e.
Sorki za inwektywy.
PZPN do WARPA :!:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

wychwa pisze:W piłce nożnej już dawno zapomniano o honorze i dumie. Nie tylko w polskiej ale i na całym świecie.
All Blacks ciagle wykonują taniec przed każdym meczem w każdej dyscyplinie od pilki nożnej baseball'u, kosza po rugby :) i są z tego dumni
ale to Nowa Zelandia i nie jest jakąś potęgą w nogę, ale i tak pewnie by dali wycisk naszym.

Ale wracając do tematu PZPN do WARPA :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

http://www.tvn24.pl/-1,1723780,0,1,pzpn ... omosc.html

Aż szkoda , że tego teatrzyku nie oglądałem :(

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Waldi - to zerknij sobie na koszulki piłkarskich reprezentacji Francji, Niemiec czy Hiszpanii - zachód- co na nich jest ;)
z innego podwórka - nawet - koszulki Turcji.

znika godło, tradycje starsi ludzie narodowe sprawy sa kreowane na obciach,
program typu zdjac krzyz daje miejsce w sejmie
ludzie zaczynają się doszukiwać faszyzmu w obchodach święta niepodległości Polski
zalewanej rzekomo przez brunatno czarne fale
podczas gdy nieco na poludnie wesoo egzystuje bijace w swej krotkiej historii rekordy guinessa w ilosci konfliktow miedzynarodowych wojskowo policyjne panstwo
gdzie wynaradawianie, przemoc, wrogosc wobec miedznarodowych traktatow sa na porzadku dziennym
a drut kolczasty, partole z psami i wiezyczki strzega gett w ktorych
stloczona jest ludnosc ze statusem podludzi
polski dziennikarz na lotnisku czy szwedzki pracownik humanitarny w porcie moze byc tam potraktowany jak zwierze i nikt nie protestuje
To kraj faszystow czy- ich dawnych ofiar?
Ciezko rozroznic - obecnie Idoli Nowych Czasów. wg GW.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

DZIK pisze:Waldi - to zerknij sobie na koszulki piłkarskich reprezentacji Francji, Niemiec czy Hiszpanii - zachód- co na nich jest ;)
z innego podwórka - nawet - koszulki Turcji.

znika godło, tradycje starsi ludzie narodowe sprawy sa kreowane na obciach,
program typu zdjac krzyz daje miejsce w sejmie
ludzie zaczynają się doszukiwać faszyzmu w obchodach święta niepodległości Polski
zalewanej rzekomo przez brunatno czarne fale
podczas gdy nieco na poludnie wesoo egzystuje bijace w swej krotkiej historii rekordy guinessa w ilosci konfliktow miedzynarodowych wojskowo policyjne panstwo
gdzie wynaradawianie, przemoc, wrogosc wobec miedznarodowych traktatow sa na porzadku dziennym
a drut kolczasty, partole z psami i wiezyczki strzega gett w ktorych
stloczona jest ludnosc ze statusem podludzi
polski dziennikarz na lotnisku czy szwedzki pracownik humanitarny w porcie moze byc tam potraktowany jak zwierze i nikt nie protestuje
To kraj faszystow czy- ich dawnych ofiar?
Ciezko rozroznic - obecnie Idoli Nowych Czasów. wg GW.
Odpowiem cytatem:
"Mieszamy ile da się, mistrzowie fałszu w pełnej krasie,
Zawartość Polski w Polsce mierzą
Solą w oku inny jest "
Ty i twoi faszyści... :?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Kto Ty jesteś?
Bo ja wiem? :roll:

Jaki znak Twój?
Logo PZPN :mrgreen:

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Prawie wszystkie reprezentacje maja znaczek krajowej federacji na koszulkach nie wiem skąd ten lament ?
Obrazek

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

rafixator pisze:Prawie wszystkie reprezentacje maja znaczek krajowej federacji na koszulkach nie wiem skąd ten lament ?
Lament nie jest o logo federacji, tylko odejście od orzełka.
@Dzik: Francja nie ma herbu, więc nie będzie go na koszulce (za to zawsze mają koguta :wink: ), a co do Niemiec i Hiszpanii, to weź się zastanów co piszesz...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Reprezentacja Polski ZAWSZE miała orła na piersi i to jest nie tylko tradycja, ale nobilitacja dla reprezentantów - posłuchaj, co mówią reprezentanci Polski - np. W.Lubański (żeby już nie wyjeżdżać z Tomaszewskim). Tradycję należy szanować - nie ma powodu, żebyśmy się stali kolejną nie-wiadomo-czyją reprezentacją.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Czego chcecie? Reprezentacja jest wystawiana nie przez samo państwo, tylko przez państwową firmę, która umieszcza na koszulkach swoich pracowników własne logo. To tak, jakby Kubica miał jeździć samochodem pomalowanym w barwy narodowe, zamiast oznaczeń producenta. Chociaż umieszczenie godła jest mile widziane, skoro tego życzą sobie klienci.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Klafuti pisze:Czego chcecie? Reprezentacja jest wystawiana nie przez samo państwo, tylko przez państwową firmę, która umieszcza na koszulkach swoich pracowników własne logo. To tak, jakby Kubica miał jeździć samochodem pomalowanym w barwy narodowe, zamiast oznaczeń producenta. Chociaż umieszczenie godła jest mile widziane, skoro tego życzą sobie klienci.
To nie jest to samo. Kubica nie reprezentacją narodową RP.
Za to 11 facetów biegających za piłką w biało-czerwonych koszulkach już tak.
To tak jakby nie odróżniać boksu zawodowego od boksu reprezentacyjnego.
Jedni biją się za dużą kasę i podpisują kontrakty, ci drudzy jeżdżą na olimpiady i dostają pieniądze od państwa na treningi i za medale (od sponsorów zapewne też).

Raz, że była tradycja orzełka na piersi.
Dwa, że piłka jest dla kibiców, nie PZPNu (a większość tego orzełka jednak chce).
Trzy, nie wiem w jakim stopniu ale na pewno w jakiejś części reprezentacja jest finansowana przez państwo.
Jeśli jest finansowana przydałoby się logo "firmy", czyli naszej RP.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Izwor - dużo racji
warkseer - zacznij od emotikonów, jak opanujesz - pisz o czymś innym (..." :wink: "...)
kiedyś był tu wyższy poziom, ludzie lepsi w dyskusji, nawet pokłócić się było trudniej i ciekawiej , nie łykali jak młode pelikany
PS druga dobra akcja kibiców Legii po świetnej oprawie Legia Dżihad
- nie mam już żadnych anty do tego klubu, niepotrzebnie się czepiałem przeszłości.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

I murzyn gola strzelił. Ale żeby w taki sposób ?
Nasi tyle sytuacji mieli, a żadnej wykorzystać nie umieli.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

To trochę frustrujące że my prowadzimy grę i mamy sytuacje, a to Włosi strzelają bramkę ale takie właśnie są drużyny z najwyższej półki :-?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Ingen175
Kradziej

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
Bardzo miły gest, zwłaszcza że Dudek nie był podstawowym zawodnikiem, a mimo to jakoś się im w pamięci to zapisało że 11 listopada mamy Dzień Niepodległości.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jakoś nie było widać, żeby nasi prowadzili grę, może na pocz. I połowy. To Włosi zagrali to, co chcieli, operowali bardzo swobodnie piłką, nawet pod pressingiem. Stworzyli sobie kilka sytuacji, a takim zespołom więcej nie trzeba. U nas jedynie prawa strona grała nieźle, lewa zupełnie nie istniała ( od dawna twierdzę, że Wawrzyniak nie nadaje się zupełnie do kadry - co mecz, to kiksy, i to jakie!), Peszko kompletnie bez formy i szybkości. Po mojemu Włosi wygrali zasłużenie. Bardziej jestem ciekaw meczu z Węgrami, jak na naszych podziała ta porażka.

A powodem jest to, że grali bez orzełka :wink: .

Ingen175
Kradziej

Obrona też nie lepsza, chyba w ogóle nie mamy obrońcy na dobrym poziomie (no może z wyjątkiem Perquisa). Lewa strona to żart.
A Peszko, który nie umie strzelać (a teraz i szybko biegać) absolutnie nie zasługuje na grę w kadrze.

Nie potrafię tego zrozumieć, mamy super bramkarza, dobrych piłkarzy jak Lewandowski czy Błaszczykowski, ale nie potrafimy od lat zbudować solidnej obrony. Czyżby obrońców tak ciężko się szkoliło ?

ODPOWIEDZ