Do pana po pańsku do chama po chamsku. Każdy dostaje to co sam sobą prezentuje.Durin pisze:Mimo wszystko odrobina kultury w postaci ograniczenia zlosliwosci bylaby raczej mila widziana i dobrze postrzegana
Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia
Re:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
+1Durin pisze:Mimo wszystko odrobina kultury w postaci ograniczenia zlosliwosci bylaby raczej mila widziana i dobrze postrzegana
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Bo w tym momencie każda twoja interwencja jest odbierana negatywnie i powoduje jeszcze większy burdel.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- swieta_barbara
- habydysz
Trochę dobrej woli ze strony userów forum też byłoby fpytkę.
No co ty ??? Userzy są święci. Granie na nosie administracji, obrażanie współpiśców, łamanie regulaminu jest "fpytkę". A jak ktoś za mordę weźmie towarzystwo wzajemnej adoracji to jest "zamordyzm". Buhaha. Bedę robił wszystko tak jak robię tylko bany będą częstsze bo jak widać na przykładzie gigi TO DZIAŁA.swieta_barbara pisze:Trochę dobrej woli ze strony userów forum też byłoby fpytkę.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Zhackowalem forum:d mialo sie nie wydac
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Grolshek z tym obrażaniem innych użytkowników grubo przesadzasz. Nawet w temacie politycznym rozmowy były w większości kulturalne.Grolshek pisze:No co ty ??? Userzy są święci. Granie na nosie administracji, obrażanie współpiśców, łamanie regulaminu jest "fpytkę". A jak ktoś za mordę weźmie towarzystwo wzajemnej adoracji to jest "zamordyzm". Buhaha. Bedę robił wszystko tak jak robię tylko bany będą częstsze bo jak widać na przykładzie gigi TO DZIAŁA.swieta_barbara pisze:Trochę dobrej woli ze strony userów forum też byłoby fpytkę.
Zabierając dwa popularne tematy, gdzie ludzie mogli się "wyszaleć" sami zrobiliście sobie problem i podsycacie go dodatkowo eksterminacją 90% rzeczy wstawionych w tematach ogólnych tłumacząc to "bo tak"
Myślę, że nawet Grimgor dał by sobie spokój z jak to mówicie prowokacjami (chociaż ja uważam, że mocno administracja przesadza), gdyby nam łaskawie wyjaśniono cała sprawę i dlaczego tak jest to robione. Bo nie mając żadnych informacji i biorąc pod uwagę gburowate odpowiedzi Grolsheka część osób odbiera wszystkie czystki na tle politycznym za złośliwość itp...
Też wkurzyła nas mocno stronniczość postępowania Grolsheka.
Przykłady:
Obrazek z Putinem i Obamą - To może zostać. (polityka zagraniczna) a Horus z głową Kaczyńskiego - Nie może zostać. (Polityka naszego państwa) [To i to jest polityką, więc obie rzeczy powinny zostać usunięte. Komentarz typu: "bo tamto mi się bardziej podobało" jest jak dla mnie poniżej poziomu jaki powinien sobą prezentować Administrator]
Ja, Grimgor i parę innych osób nie możemy wstawić żadnego obrazka komentującego niedawne wybory, za to Karli już tak (i gdyby nie moje zgłoszenie, pewnie nie został by usunięty)
Nie mamy pretensji o usuwanie danych treści, mamy pretensje, że nie jest to robione sprawiedliwie.
Grolshek pisze:Do pana po pańsku do chama po chamsku. Każdy dostaje to co sam sobą prezentuje.Durin pisze:Mimo wszystko odrobina kultury w postaci ograniczenia zlosliwosci bylaby raczej mila widziana i dobrze postrzegana
Takie stwierdzenie z boku: nie dziw się, że nie zwracają się do Ciebie ani na Twój temat w sposób kulturalny. Cytując samego Ciebie: do pana po pańsku, do chama... sam wiesz najlepiej.
A jeśli nie obchodzi Cię, co o Tobie myślą, to nie dziw się, że myślą dokładnie to, co widzą.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A to że cała sprawa śmierdzi 4kar na kilometr tylko ślepiec by nie zauważył. Zaraz po wypuszczeniu tego barabasza zaczyna zachowywać się na poziomie pana z pod budki z piwem, potem jakaś afera o wysyłanie złośliwego oprogramowania, teraz znikają tematy polityczne. Ludzie się domagali gówna to przylazło.
Z drugiej strony fakt faktem że zaistniała sytuacja może budzić kontrowersje. Wysypują się tematy, w sumie dwa jeśli nie najpopularniejsze to jedne z najbardziej popularnych. Z góry było zakładane że tematy te będę pełne dyrdymałów i wypocin na poziomie IQ Homera Simsona, a tu buch nie ma. Nie wolno. Zapowiedzianych wyjaśnień brak.
Użytkownicy dostali info że tematy polityczne są niedozwolone ( cenzura rodem z komuny sic! ) i posty są usuwane. Spoko, było info że będą usuwane to usuwajcie, ale:
- jak usuwacie róbcie to równo.
- jeśli usuwacie podajcie powód, przeciętny użytkownik to niepełnosprytny użytkownik. Trzeba napisać mimo że było mówione. np: Post usunięty, zawierał zabronione treści: polityka.
- Jak robisz coś takiego to rób to z klasą. Tu szczególnie do Groszka, stary wątpię czy byś chciał aby wysoki sąd kiedyś Ci powiedział: I co tak chamie się cieszysz, masz dwa tysie grzywny, to ci uśmiech zrzednie. Wykonujesz prace "porządkowe" chwała Ci za to, ale rób to z klasą godną stanowiska. Cynizm i skarkazm jest ok, ale jako przedstawiciel administracji forum powinieneś świecić przykładem a nie staczać się do poziomu użytkownika. Prowokuje Cię usuń post, wyjaśnij że sobie tego typu treści nie życzysz, podaj powód np: Spam., Niewłaściwe zachowanie. Uważasz że przegina pałę. Zbanuj, tylko rób to jak człowiek który dojrzał do takiej władzy na forum, nie jak podlotek który się podjarał nowymi przyciskami. A wdawanie się w pyskówkę, cóż tylko źle świadczy.
Pozdro, luzować poślady.
Z drugiej strony fakt faktem że zaistniała sytuacja może budzić kontrowersje. Wysypują się tematy, w sumie dwa jeśli nie najpopularniejsze to jedne z najbardziej popularnych. Z góry było zakładane że tematy te będę pełne dyrdymałów i wypocin na poziomie IQ Homera Simsona, a tu buch nie ma. Nie wolno. Zapowiedzianych wyjaśnień brak.
Użytkownicy dostali info że tematy polityczne są niedozwolone ( cenzura rodem z komuny sic! ) i posty są usuwane. Spoko, było info że będą usuwane to usuwajcie, ale:
- jak usuwacie róbcie to równo.
- jeśli usuwacie podajcie powód, przeciętny użytkownik to niepełnosprytny użytkownik. Trzeba napisać mimo że było mówione. np: Post usunięty, zawierał zabronione treści: polityka.
- Jak robisz coś takiego to rób to z klasą. Tu szczególnie do Groszka, stary wątpię czy byś chciał aby wysoki sąd kiedyś Ci powiedział: I co tak chamie się cieszysz, masz dwa tysie grzywny, to ci uśmiech zrzednie. Wykonujesz prace "porządkowe" chwała Ci za to, ale rób to z klasą godną stanowiska. Cynizm i skarkazm jest ok, ale jako przedstawiciel administracji forum powinieneś świecić przykładem a nie staczać się do poziomu użytkownika. Prowokuje Cię usuń post, wyjaśnij że sobie tego typu treści nie życzysz, podaj powód np: Spam., Niewłaściwe zachowanie. Uważasz że przegina pałę. Zbanuj, tylko rób to jak człowiek który dojrzał do takiej władzy na forum, nie jak podlotek który się podjarał nowymi przyciskami. A wdawanie się w pyskówkę, cóż tylko źle świadczy.
Pozdro, luzować poślady.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Nie i nie. I jeszcze raz nie.swieta_barbara pisze:Post karliego był naprawdę czysto humorystyczny i nie miał na celu rozpoczęcia jakiejkolwiek dyskusji, natomiast prowokowanie administracji przez Grimgora było incydentem którymś już z kolei, co poskutkowało tyygodniowym banem. Najwyraźniej nauka poszła w las, bo prosi o jeszcze, ale chwilowo jeszcze się wstrzymaliśmy (skutkiem interwencji bardziej miłosiernej części administracji forum i tymczasowej nieobecności Groszka na forum).
Jak widzę cały adminogród albo przyjacielsko obstaje przy swoim kumplu albo w ogóle nie widzi o co mi chodzi, co też sugeruje post Ziemka i teraz Twój.
Abstrahując od całej moim zdaniem głupiej sprawy z zamykaniem pewnych tematów i treści, owianego siedmioma mgłami mistycyzmy i cenzury tajemnego procesu przywracania Karabina, słowem całego nieprzyjemnego burdelu który niedawno zepsuł to forum - ujmując to krótko - dochodzę prawdy i sprawiedliwości, nawet w tych ustalonych przez jednoosobowe grono "nowych regułach".
Wykładając prosto:
Ja dostałem bana za wstawienie tego filmiku: ZA WSTAWIENIE TEGO FILMU PO RAZ KOLEJNY MASZ PIERWSZE OSTRZEŻENIE DRUGIE JAK SAM WIESZ TO BAN
W temacie o pośladach, również coś czysto humorystycznego i nie prowokującego żadnej dyskusji.
Ale dostałem za to tygodniowego bo komuś się tak zachciało.
Potem ta sama osoba ledwie dzień później ciągnie z kimś w tym samym temacie już stricte polityczną dyskusję.
Mój znajomy z klubu zwrócił mu za to uwagę i nie dość, że ten ktoś usunął całą dyskusję udając że nic się nie stało to jeszcze zbanował go za to że śmiał skalać boski świętokrowizm i wszechwiedyzm admina.
Kolejne dni i jakoś wychodzi na to, że jedne osoby mogą sobie pisać co chcą gdzie chcą, a inne (zupełnie czysto przypadkowo te, których jakoś ów admin nie darzy sympatią) dostają od razu usuwanie treści i bany.
I już za sam fakt zwrócenia uwagi na powyższe znów grozi mi się banem ? I o zgrozo jeszcze inne szare eminencje to popierają ?!
W porządku, jeszcze tylko jedno zdanie,
Albo mamy tu normalne, koleżeńskie forum gdzie my, grający w WFB możemy jak dorośli, rozsądni i kulturalni ludzie pogadać/pośmiać się/ponarzekać w obrębie całego naszego środowiska albo otwarcie przyznajcie, że uczciwość i wolność dyskusji wkładamy w buty, a zamiast forum internetowego gdzie administracja ma zajmować się jak tzw "nocny stróż" przejrzystością wyglądu i dostępu do informacji oraz rażącymi naruszeniami regulaminu kręcimy tu show grupy kolesi, która wszystko argumentuje "bo tak mi się podoba i co zrobisz? nic nie zrobisz bo nawet nie masz prawa wyrazić sprzeciwu".
Do odwołania nie ma tematów politycznych na BP. Masz znajomych w gronie moderatorów i adminów, możesz ich zapytać prywatnymi kanałami o przyczyny. Nie nadają się one do pisania w publicznym wątku.Karli pisze:Czy administracja forum może wypowiedzieć się co do tematu politycznego? Regulamin forum nie zabrania nam tutaj prowadzić dyskusji na te tematy, czemu więc temat został zamknięty?
Jeśli poszczególni użytkownicy łamią regulamin to proszę o bany z wyjaśnieniem, natomiast chciałbym kulturalnie pokomentować bieżące wydarzenia polityczne ze znajomymi z turniejów, czy to coś złego?
Patrz wyżej. Mam swoje powody aktualnego (mam nadzieję że tymczasowego) zbanowania polityki, są one dość istotne, jeśli nie zadowala Cię taka odpowiedź to zapytaj kogoś ze znajomych modów lub adminów.GrimgorIronhide pisze:kręcimy tu show grupy kolesi, która wszystko argumentuje "bo tak mi się podoba i co zrobisz? nic nie zrobisz bo nawet nie masz prawa wyrazić sprzeciwu".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Tomash pisze:Do odwołania nie ma tematów politycznych na BP. Masz znajomych w gronie moderatorów i adminów, możesz ich zapytać prywatnymi kanałami o przyczyny. Nie nadają się one do pisania w publicznym wątku.Karli pisze:Czy administracja forum może wypowiedzieć się co do tematu politycznego? Regulamin forum nie zabrania nam tutaj prowadzić dyskusji na te tematy, czemu więc temat został zamknięty?
Jeśli poszczególni użytkownicy łamią regulamin to proszę o bany z wyjaśnieniem, natomiast chciałbym kulturalnie pokomentować bieżące wydarzenia polityczne ze znajomymi z turniejów, czy to coś złego?
Patrz wyżej. Mam swoje powody aktualnego (mam nadzieję że tymczasowego) zbanowania polityki, są one dość istotne, jeśli nie zadowala Cię taka odpowiedź to zapytaj kogoś ze znajomych modów lub adminów.GrimgorIronhide pisze:kręcimy tu show grupy kolesi, która wszystko argumentuje "bo tak mi się podoba i co zrobisz? nic nie zrobisz bo nawet nie masz prawa wyrazić sprzeciwu".
Wyszukiwarka !!!!!
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Dzieki Tomku za oficjalny komunikat. Historia Polski pokazuje jak nam narodowi ciezko jest przestrzegac zasad. Wlasciciel tego forum podjal decyzje no i moze zabrzmiec to brutalnie, ale jak Wam sie to nie podoba to mozecie isc gdzies indziej. Przypomne po raz chyba 10ty, ze jest to forum o figurkach, a nie o polityce.
Wtyczka zmniejszająca zdjęcia i wtyczka od spojlerów!!!
Wyszukiwarka wróciła.
Ziemko, nie zachowuj się proszę jak Ludwik Dorn i nie wypraszaj ludzi, którzy mają zastrzeżenia do administracji. W pełni rozumiem Wasz wkurw, też bym taki miał, ale dajcie mi/nam czas do końca roku kalendarzowego, proszę.
Nie byłoby tak chujowo gdybyście się w wątkach politycznych, zwłaszcza o uchodźcach, powstrzymali przed tekstami które podpadają pod mowę nienawiści (nawoływanie do nienawiści na tle rasowym, religijnym i ogólnie cały artykuł 256 kpk). Dlatego jeśli tematy polityczne wrócą to będą na bardzo ostrym widelcu.
Ziemko, nie zachowuj się proszę jak Ludwik Dorn i nie wypraszaj ludzi, którzy mają zastrzeżenia do administracji. W pełni rozumiem Wasz wkurw, też bym taki miał, ale dajcie mi/nam czas do końca roku kalendarzowego, proszę.
Nie byłoby tak chujowo gdybyście się w wątkach politycznych, zwłaszcza o uchodźcach, powstrzymali przed tekstami które podpadają pod mowę nienawiści (nawoływanie do nienawiści na tle rasowym, religijnym i ogólnie cały artykuł 256 kpk). Dlatego jeśli tematy polityczne wrócą to będą na bardzo ostrym widelcu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- GrimgorIronhide
- Masakrator
[quote="Tomash]Patrz wyżej. Mam swoje powody aktualnego (mam nadzieję że tymczasowego) zbanowania polityki, są one dość istotne, jeśli nie zadowala Cię taka odpowiedź to zapytaj kogoś ze znajomych modów lub adminów.[/quote]
I znów: nie o to mam żal.
Twoje forum, odpisałeś (nawet mi kiedyś tam na priv) że masz powody to uszanowałem (choć jednak jak już coś takiego to dobrze byłoby w końcu poznać te powody zgodnie z obietnicą).
Mam żal o rażące nadużywanie rozdanych przez Ciebie uprawnień do zaprowadzenia faszystowskiej cenzury do granic przesady i głupoty i co więcej, niesprawiedliwość w ramach tej przesady i głupoty załatwianie osobistych wątków spod płaszczyka administratora (już nawet nie chodzi o górnolotnie zwane cynizmem wjazdy personalne Grolszka bo tego doświadczamy od lat i chyba nie robi to już na nikim wrażenia).
I znów: nie o to mam żal.
Twoje forum, odpisałeś (nawet mi kiedyś tam na priv) że masz powody to uszanowałem (choć jednak jak już coś takiego to dobrze byłoby w końcu poznać te powody zgodnie z obietnicą).
Mam żal o rażące nadużywanie rozdanych przez Ciebie uprawnień do zaprowadzenia faszystowskiej cenzury do granic przesady i głupoty i co więcej, niesprawiedliwość w ramach tej przesady i głupoty załatwianie osobistych wątków spod płaszczyka administratora (już nawet nie chodzi o górnolotnie zwane cynizmem wjazdy personalne Grolszka bo tego doświadczamy od lat i chyba nie robi to już na nikim wrażenia).
a co z religijnymi ?Tomash pisze: Do odwołania nie ma tematów politycznych na BP. Masz znajomych w gronie moderatorów i adminów, możesz ich zapytać prywatnymi kanałami o przyczyny. Nie nadają się one do pisania w publicznym wątku.
Matis pisze:Wtyczka zmniejszająca zdjęcia i wtyczka od spojlerów!!!
Podbijam
(może się uda )
a za szukarkę dziękujemy
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Albo - Podobnie jak polityczne.
Grimgor, Tomash dotrzyma slowa i mysle, ze za jakis czas wroca tez pewne tematy. Natomiast no niestety jak ktos nie potrafi przestrzegac zasad to sorry.
Jesli chodz o Twoj ban to nie win Groszka. Twoje wypowiedzi od dobrych 3 miesiecy byly na tapecie forum moderatorskiego i naprawde dlugo byly one tolerowane.
Grimgor, Tomash dotrzyma slowa i mysle, ze za jakis czas wroca tez pewne tematy. Natomiast no niestety jak ktos nie potrafi przestrzegac zasad to sorry.
Jesli chodz o Twoj ban to nie win Groszka. Twoje wypowiedzi od dobrych 3 miesiecy byly na tapecie forum moderatorskiego i naprawde dlugo byly one tolerowane.