In_the_sea_of_blood pisze:Lechu, a myślisz, że w ETC ludzie będą chcieli grać formacjami, kiedy mają swoje powrgamerskie rozpy?? (Nie gram na ETC, więc to nie jest pytanie retoryczne). Też myśle, że formacje to dobry pomysł, szczególnie dla mono armii jakaś alternatywa.
Poza tym jak byś zobaczył jaką kolwiek moją gre, na pewno nie powiedziałbyś, że jestm powergamerem (krasiami gram na bolcach , thundach ideamon slayerach, a nie mam ani jedego hammka, gyrosa, klopy czy lorda na tarczy). To chyba nie jest powergaming.
Okoń, po pierwsze primo: klimat umarł od poczatku End Times, więc tu już nawet nie ma czego ratować ( tu wspomniany przez Ciebie lore dla wszystkich, elfy oddające życie za odwiecznego wroga, itp.)
Po drugie primo: może dla Ciebie takie połączenie nie ma sensu, ale to są moje dwie ulubione armie. Może być słaba i dostać bęcki od Malka, ale dla mnie obie mają swój odmienny klimat i charakter, który w połączeniu dla mnie ma potencjał. Podkreślam dla mnie!! Nikt się nie musi zgadzać z tym czy to ma sens czy nie, bo dla mnie ma.
Po trzecie primo: to może w ogóle wypieprzmy połowe jednostek z army booków bo i tak większość ludzi na nich nie gra, więc i tak ich nie wezmą nawet z przymusu zapchania core. Ale są tacy którzy grają bo lubią klimat danej jednostki i nie zastąpią jej "lepszą".
Ciekawe tylko co dla pracowników GW, jest fajne, klimatyczne, itd. Możemy gdybać, ale i tak przekonamy się o tym w 9ed.
BTW. gdzieś czytałem, że edycja 9. ma się pokazać w 2015 roku. To prawda? Są jakieś potwierdzone ifnromacje?