End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Byqu »

Zaraz, to jak jest w końcu z tym Sigmarem?
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

GRIMGOOOOR IZ DA BEEEEEEZT!

To Ikkit żyje ? Myślałem, że pod koniec Thanquola usmażył się w swojej zbroi i na końcu krzyczał jak to blisko był fotela Rady 13... Ej.... No shit sherlock... skubany przeżył

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Najbardziej żal mi Nagasha.

Jak go wskrzesili to była taka wrzawa, powrót legendy, wielkie nadzieje.
A w ostatniej części zeszmacony przez Skaveny, bez mocy na którą pracował miesiącami, potrzebujący desperacko sojuszników(byłem pewien że to Incarnates będą prosić Nagasha o pomoc a nie odwrotnie).
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Podczas szturmu Archaona na Middenheim
Valten rozsmarowuje Mordreka (który jest szczęśliwy, że w końcu zginie i nie zostanie wskrzeszony) i Wulfryka...
Podczas walki w Middenheim po tym jak Incarnaci zostają tam teleportowani przez Teclisa szlag trafia starych speciali z Chaosu
- Arbala
- Azazela
- Datachale

A Be'lakor zostaje uwięziony przez Malakitha w jakimś krysztale po tym ja zdradza plan Archaona jeszcze przed teleportacją..
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Be'lakor został uwięziony w krysztale z korony Everqueen.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Może kogoś zainteresują moje wrażenia z lektury ostatniej powieści o Malusie, osadzonej w ramach Czasów Końca.

http://miniwojna.blogspot.com/2015/03/z ... malus.html
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Mam pytanie takie dosyć związane z Fabuła,po zniszczeniu Miecza Archaona co stało się ze Skulltakerem?(U'zhulem the Skulltakerem który był uwięziony w mieczu z niewiadomego mi powodu)
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Coś wiadomo na temat armylista w Archaonie?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Cylindryk pisze:Coś wiadomo na temat armylista w Archaonie?
były skany, że armylisty są bez limitów w sensie nie obowiązują progi, taka armia unbound jak w 40K
co do konkretnej listy modeli to nie widzialem takiej w stylu undead legion lub host of eternity king
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Mam prośbę czy mógby ktoś bardzo prosto streścić mi co się dzieje w świecie Warchammera iczy będzie w końcu ten koniec czy nie. Ja wiem tylko na temat tego zamieszania w Ulutchanie. Będe wdzięczny jak ktś odpowie.

Awatar użytkownika
Marr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marr »

Dziad Zbych pisze:Mam prośbę czy mógby ktoś bardzo prosto streścić mi co się dzieje w świecie Warchammera iczy będzie w końcu ten koniec czy nie. Ja wiem tylko na temat tego zamieszania w Ulutchanie. Będe wdzięczny jak ktś odpowie.
Błagam.... ](*,)

Awatar użytkownika
Laiq
Wałkarz

Post autor: Laiq »

Dziad Zbych pisze:Mam prośbę czy mógby ktoś bardzo prosto streścić mi co się dzieje w świecie Warchammera iczy będzie w końcu ten koniec czy nie. Ja wiem tylko na temat tego zamieszania w Ulutchanie. Będe wdzięczny jak ktś odpowie.

Pomijając błędy , myślę że powinieneś przeczytać dokładnie temat "End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera" :mrgreen:
Powinieneś znaleźć tam odpowiedzi na twoje pytania. :mrgreen:

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Spoko...

W Warhammerze jest wszystko OK.
Okazało się, że ten cały End Times to tylko był taki manewr bogów chaosu, żeby odwrócić uwagę skavenów od inwazji na Lustrię.
W ostatniej książce jest opisane że szczególnie Slaneesh był ciekaw jak się zakończy trójkąt miłosny Melekith-Alariell-Teclis.
Nurgle podobno zostaje wyleczony i zakłada NFZ a Tzentch podczas kłótni z Khornem zostaje przez niego oskubany, ugotowany w Kotle Krwi i jego głowa zdobi klamrę paska jego przepaski biodrowej.
Krasnoludy odkrywają, że skaveny to tak naprawdę ich przeklęci przed wiekami kuzyni ze strony matki - zdejmują klątwę poprzez fortel: Grombrindal rzuca wyzwanie Radzie Trzynastu i spija wszystkich na umór. Potem zbiera im insygnia władzy, które okazują się połamanym kluczem do odwróconej piramidy Nagasha. Tam jest zwój z odczyniaczem uroku. I dzięki temu odradza się rasa krasnoludów.
Slany wracają na resztki Lustrii i kiedy orientują się, że te wszystki chore Skaveny z Pestiliensów to tak naprawdę chore krasnoludy - przestrajają Engine of God na reverse mode - i wszystkich wskrzeszają ale już zdrowych.
Elfy również orientują się, że Uthulan to był naprawdę wielki Żółw Praojciec i mocą połączonych kolegiów wskrzeszają go również.

Więc wygląda na to, że w 9 edycji będzie walka wszystkich z wszystkimi o władze nad tym super-wskrzeszaczem i w poszukiwaniu piór z oskubanego Tzencha.

Mam nadzieję, że pomogłem i taki opis Ci wystarczy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marr »

Generalnie w skrócie tak to było. Trochę się tylko Bastor pogubiłeś przy fluffie miłosnym elfów. To dość skomplikowane było więc cię rozumiem ale nie należy wprowadzać w błąd forumowiczów, a w szczególności nowych graczy ;) generalnie tam był trójkąt nekrofilsko-miłosny pomiędzy Malekithem, Alariell i zwłokami Tyriona, a Teclis się tylko temu przyglądał i wiadomo co robił, bo wszyscy wiemy kim on jest :P . Dlatego mogłeś się w tym nie połapać. Ale poza tym to sam bym lepiej fabuły EoT nie opisał =D> Aaa i jeszcze przypominam o poprawnej pisowni Ulthuanu :P

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

@Merr
Sorki za pomyłki ale na szybko pisałem.
No i faktycznie z tym trójkątem to pokręciłem. Ale mam nadzieję, że Twoje wyjaśnienie zamyka sprawę... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

nie kupuję tego, a co się niby stało z armią chaosu?

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Nic. Skończyli wycieczkę krajoznawczą i nabywszy wiele pamiątek dla dzieci wrócili na północ.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

To raczej było tourne po starym świecie :D.
Z tego co czytałem, to dawali występy w największych miastach.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Nie, nie. Oni zwiedzali największe miasta :P
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

po co wracali? to nie ma sensu! a to chaos...

ODPOWIEDZ