Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Re: Szybkie pytania

Post autor: dexterzg »

co do kosci swietny sposob to bleached bone po całosci, potem wash gryphone sepia no i najbardziej wystawione czesci rozjasnic najpierw znowu bleached bone a potem skull white. najlepiej jeszcze pod wszystko dac jakis brazowy podkłąd.

Awatar użytkownika
SouTee

Post autor: SouTee »

Ewentualnie przejście z Scroched Brown, Graveyard earth, bleached bone, skull white, a dla bardziej leniwych - Bleached bone, wystające elementy skull white, a wszystko pojechać washem.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co od kości ja bym po prostu na podkład dał brąz, potem bleached bone, skull white i wash.

Co do czerwonej farbki, wstrząsałeś przed otwarciem?

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Afro pisze:2. Mam dziwne problemy z malowaniem Blood Red po jakiejkolwiek powierzchni i nie wiem czy to wina farbki, czy moja.
Farbki. Czerwony i żółty Citadela mają do dupy krycie. Możesz albo kłaść po kilka warstw albo najpierw pomalować odpowiednim kolorem foundation - te dla odmiany kryją świetnie, już pierwsza warstwa blood red na podkładzie merchite red powinna wyglądać jak trzeba.

Rasti pisze:Co do czerwonej farbki, wstrząsałeś przed otwarciem?
](*,)
Afro pisze:Zawsze przed malowaniem mieszam farbki, prawie jak zawodowy barman

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Ja maluję kośći: czarny podkład, brush blackhead bone+skull white, skull white, wash
Czerwonego kładę kilka warstw na podkładzie, mieszanego często trochę z pomarańczowym

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Witam

Małe pytanko od początkującego.
Jaki jest najlepszy klej do modeli metalowych ??

Pozdro

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

The WariaX pisze:Witam

Małe pytanko od początkującego.
Jaki jest najlepszy klej do modeli metalowych ??

Pozdro
Jakiś cyjanoakrylowy, np. Kropelka. A jeśli potrzebujesz czegoś z wypełniaczem to poxipol.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

poxipol szary + piny

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

kropelka+green stuff

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Dzięki :wink:

Użyłem poxipola szarego, spisał się wyśmienicie.

Awatar użytkownika
Fafnir

Post autor: Fafnir »

Macie może jakiegoś linka podać do tutka jak malować słoje drewna np na drzewcach włóczni etc.

Sindar
Plewa

Post autor: Sindar »

Szukam poradników do malowania armii VC, na stronie gw znalazłem tylko do malowania szkieletów i ghouli. Mógłby ktoś podać linki do artykułów związanych z malowaniem armii vampirów ?

Jeszcze spytam o sztandary, czy samemu się maluje wzory na sztandarach czy nakleja się ( lub cokolwiek innego ) ?

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Malowanie VC - może przejrzyj Coolmini, nuż widelec coś Cię natchnie.
Sztandary - jak komu Bozia talent dała to sam sobie maluje (freehandy się to nazywa), a jak poskąpiła to nakleja.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

a skąd można wziąć naklejki, kalkomanie czy co innego na sztandary ??

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

1. Kiedyś były samodzielne zestawy kalek GW, czasem jeszcze poniewierają się po kątach niektórych sklepów.
2. Zaaranżować kalki dołączane do niektórych zestawów plastików GW (np. Bretki, ale i róznych z WH40).
3. Wykorzystać kalki od modelarstwa pancernego, lotniczego i kolejowego.
4. Przejrzyj w papierniczym stojak ze naklejkami dla gimnazjalistek, oraz w drogerii stojak z gadżetami do dekorowania tipsów(?).
5. Zrobić sobie obrazek w programie graficznym, wydrukować, wyciąć, pomalować i lepnąć.

Niestety jest mało prawdopodobne, żebyś pośród ww. trafił na naklejkę akuratną, tzn. taką że odlepiasz, naklejasz i ludziska zielenieją z zazdrości. Raczej znajdziesz półprodukty, z których będziesz musiał skomponować swój unikatowy sztandar.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Goglem pisze:a skąd można wziąć naklejki, kalkomanie czy co innego na sztandary ??
Na jebayu się trochę tego plącze :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Poszukuję jakiś farb akrylowych do malowania makiet. Polecacie coś konkretnego? Na miejscu takowych nie dostanę, a potrzebuję czegoś w niskich kosztach(paru zł za puszeczkę, nie w takich jak cytadelki, tylko pokroju 3zł za 10ml itp).
Może być od razu komplet. Znacie jakieś dobre marki mieszczące się w moich wymaganiach? Coś na allegro, lub jakieś sklepy plastyczne internetowe?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

do makiet na podkład są świetne spraye Sabotage 80, mnóstwo kolorów. 17zł za 400ml spray.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Ja używam tubkowych Amsterdamów Talensa, poza tym jakies tam różne Maimeri, Daley-Rowney.
Co do e-sklepów to może zajrzyj tu: http://www.plastyk.pl/sklepy_plastyczne_323.html

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Sprey czarny, dobry nawet pod figurki mogę nabyć na miejscu za 10zł. Nie jest tak dobry jak GW, ale bez problemu do modeli się nadaje, a do makiet jest wręcz świetny.

Tiger Brown, dzięki, przejrzę :)
Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to jestem na nie otwarty.

ODPOWIEDZ