Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: smiejagreg »

dzikki pisze:Kolory są świetne. Co prawda jak na mnie za jasne ;]...
A dla mnie w sam raz, a może nawet za mało barwne :mrgreen: :wink: . Nie malowałbym całej czapki niebieskiej. Pióra bym zróżnicował, choćby dodając żółtego lub czerwonego. GJ :!: .

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ja się śmieje z samego siebie. Niby maluje z początku jasno a potem ... jak po turlaniu się w gruzie. A czapka jest przecież innego koloru niż otaczający ją materiał. Tylko jedno pióro mogło by być żółte a drugie czerwone jak się dłużej pomyśli.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Początkowo chciałem zrobić pióra wychodząc z bleched bona (ushtabi) do białego, ale w trakcie malowania mi się coś odwidziało. Trochę dlatego, że chciałem zobaczyć jak to wyjdzie, bo 5ed ironów chce zrobić cały unit z niebieskimi (lub zielonymi) piórkami. ;)
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Imho zróżnicowany kolor piór na 1 kapelutku lepiej wygląda, niż jednolity. Pióra są wtedy widoczne jako pojedyncze i nie stanowią "kłębowiska", które nie jest często do końca czytelne. Ale to tylko moja opinia, która jest efektem tego, ze moje krasie są pstrokate :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

W pełni popieram pstrokaciznę. :) Chce zachować jednak schemat kolorystyczny elitarnych jednostek - Ironów, Longów i Hammerów. Reszta będzie kolorowa. :) A malowania i doboru kolorów wciąż się uczę, a każda rada, czy uwaga jest cenna i mile widziana. 8)
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Osobiście konkretnego schematu trzymałbym się jak już tylko w hamkach i ironach, a w longach pozwoliłbym sobie na trochę więcej pstrokacizny. Longi, mimo że są dość elitarni, to po prostu starsza, bardziej doświadczona wersja klanowych. Nie są żadnym regularnym oddziałem, w przeciwieństwie do gwardii królewskiej, czy żelaznego bractwa.
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Miałeś w rękach modele z 5ed? ;) (Wydaje mi się, że powinieneś)

Oni wyglądają jak równa gwardia. Zbroje/kolczugi prawie takie same, do tego szmatki, u mnie akurat szmatki mają być na czerwono, bo zajebiście mi się podoba ten odcień, który uzyskuje. (Chociaż jest taka teoria w fotografii portretowej, że każda osoba ubrana na czerwono wygląda lepiej)

Z resztą jak za jakiś czas pomaluję więcej figsów i porobię zdjęcia w unitach to sami ocenicie, jak to wygląda. Na razie mam Anvill Guarda z 5ed (u mnie robi za hammerera) na warsztacie, ale jakoś idzie jak krew z nosa.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Miałem w ręku i tych starszych longów i te ostatnie metale i faktycznie chłopaki wyglądają jak zwarty oddział ale chodziło mi raczej o fluff, ktory z modelami się czasem niestety mija, a z zasadami... Spuszczę zasłonę milczenia :roll: Ja swoich mimo wszystko trochę różnicuję. Szczególnie modele, ktore się powtarzają. Nie zmienia to jednak faktu, że w klocku powinni wyglądać bardzo spójnie. Jak w końcu skończę któryś oddział, to też wrzucę foty 8)
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Longbeards mogą pochodzić z jednego klanu i prezentować jedne barwy. Wynika to z tego, że czasami jeden klan zajmuje jedną warownie/kopalnie/browarnie itp.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Witam,

Po roku prac skonczylem malowac moja konwersje warriorow na hamkow (wiem, ze zaraz mnie wiekszosc zjedzie, ze to brzydkie figurki i tak dalej... ale mnie sie podoba ;p). Nowe wzory nie przemawiaja do mnie zupelnie i sa dla mnie za drogie a nad tym bardzo dlugo pracowalem, wiec bede tych uzywal.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do pelni szczescia brakuje mi 8 tarcz w 2 ostatnich rzedach. BTW... theme mojej armii jest walka z beastmenami, stad zdobyty sztandar i rozny crap na podstawkach...

pozdro!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Nie trawię tych plastików ale wyszli Ci całkiem nieźle :wink: Podoba mi się kolorystyka. Szkoda tylko, że brody wszystkie takie podobne. Pojedynczo całkiem fajne ale w kupie trochę się wszystko zlewa.

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Post autor: Garland the Ironfart »

A, ja sentyment do nich mam. Idealne do nauki nim zakupię piękne historyczne, lub od Gamezona.
Jakiś czas temu pokazywałem Gyrobombera, teraz nasza Armia. Figurki synka są na ogół w pierwszych szeregach.
Maszyny w całości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na koniec armata z którą Filip startował na tegorocznym Husarze

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Malowanie w pytkę tyle że podstawki strszne :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Na tym etapie skończony regiment Landsknechte. W późniejszym etapie będę wymieniał co najwyżej niektóre figsy w celu dodania egzemplarzy wyjątkowych, ale bez przekraczania liczby 42..
Obrazek

Awatar użytkownika
Rollnik
Wałkarz

Post autor: Rollnik »

Proszę nie bić krótkobrodego po oczach za to że lubi nowe plastiki [-o< tyle wczoraj zmajstrowałem :)

Obrazek
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Sam zrobiłeś głowę lwa? Świetna robota. Serio. Jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
Rollnik
Wałkarz

Dzięki :) Sam, wszystko samodzielnie jak przystało na Krasnoluda ;) Trochę krzywo wyszła, ale widać musiał porządnie obić tego kiciusia i jego szpicastouchego pana zanim zrobił sobie płaszczyk ;)
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Iii tam krzywa. Sam bym chciał tak porobić. A może i ja się skuszę - bo przyznam, że wizja całego regimentu longów (tych nowych figsów) ozdbiona płaszczami w tym stylu bardzo by mi pasowała.

Awatar użytkownika
Rollnik
Wałkarz

Działaj, to wbrew pozorom nie jest takie trudne :) Ja mam plan na oddział Gwardii złożony z nowych Hamów przemieszanych z starymi plastikowymi wojownikami przerabianymi na elitarnych miłośników piwa i każdy ma mieć na plecach futrzaka, elfiego lwa, kislewskiego misia czy goblińskiego wilka :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wrzucam guna, więcej zdjęć w galerii:
Obrazek

ODPOWIEDZ