A dla mnie w sam raz, a może nawet za mało barwne . Nie malowałbym całej czapki niebieskiej. Pióra bym zróżnicował, choćby dodając żółtego lub czerwonego. GJ .dzikki pisze:Kolory są świetne. Co prawda jak na mnie za jasne ;]...
Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Galeria Krasnoludów
Ja się śmieje z samego siebie. Niby maluje z początku jasno a potem ... jak po turlaniu się w gruzie. A czapka jest przecież innego koloru niż otaczający ją materiał. Tylko jedno pióro mogło by być żółte a drugie czerwone jak się dłużej pomyśli.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Początkowo chciałem zrobić pióra wychodząc z bleched bona (ushtabi) do białego, ale w trakcie malowania mi się coś odwidziało. Trochę dlatego, że chciałem zobaczyć jak to wyjdzie, bo 5ed ironów chce zrobić cały unit z niebieskimi (lub zielonymi) piórkami.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Imho zróżnicowany kolor piór na 1 kapelutku lepiej wygląda, niż jednolity. Pióra są wtedy widoczne jako pojedyncze i nie stanowią "kłębowiska", które nie jest często do końca czytelne. Ale to tylko moja opinia, która jest efektem tego, ze moje krasie są pstrokate ...
W pełni popieram pstrokaciznę. Chce zachować jednak schemat kolorystyczny elitarnych jednostek - Ironów, Longów i Hammerów. Reszta będzie kolorowa. A malowania i doboru kolorów wciąż się uczę, a każda rada, czy uwaga jest cenna i mile widziana.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
Osobiście konkretnego schematu trzymałbym się jak już tylko w hamkach i ironach, a w longach pozwoliłbym sobie na trochę więcej pstrokacizny. Longi, mimo że są dość elitarni, to po prostu starsza, bardziej doświadczona wersja klanowych. Nie są żadnym regularnym oddziałem, w przeciwieństwie do gwardii królewskiej, czy żelaznego bractwa.
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).
Miałeś w rękach modele z 5ed? (Wydaje mi się, że powinieneś)
Oni wyglądają jak równa gwardia. Zbroje/kolczugi prawie takie same, do tego szmatki, u mnie akurat szmatki mają być na czerwono, bo zajebiście mi się podoba ten odcień, który uzyskuje. (Chociaż jest taka teoria w fotografii portretowej, że każda osoba ubrana na czerwono wygląda lepiej)
Z resztą jak za jakiś czas pomaluję więcej figsów i porobię zdjęcia w unitach to sami ocenicie, jak to wygląda. Na razie mam Anvill Guarda z 5ed (u mnie robi za hammerera) na warsztacie, ale jakoś idzie jak krew z nosa.
Oni wyglądają jak równa gwardia. Zbroje/kolczugi prawie takie same, do tego szmatki, u mnie akurat szmatki mają być na czerwono, bo zajebiście mi się podoba ten odcień, który uzyskuje. (Chociaż jest taka teoria w fotografii portretowej, że każda osoba ubrana na czerwono wygląda lepiej)
Z resztą jak za jakiś czas pomaluję więcej figsów i porobię zdjęcia w unitach to sami ocenicie, jak to wygląda. Na razie mam Anvill Guarda z 5ed (u mnie robi za hammerera) na warsztacie, ale jakoś idzie jak krew z nosa.
Miałem w ręku i tych starszych longów i te ostatnie metale i faktycznie chłopaki wyglądają jak zwarty oddział ale chodziło mi raczej o fluff, ktory z modelami się czasem niestety mija, a z zasadami... Spuszczę zasłonę milczenia Ja swoich mimo wszystko trochę różnicuję. Szczególnie modele, ktore się powtarzają. Nie zmienia to jednak faktu, że w klocku powinni wyglądać bardzo spójnie. Jak w końcu skończę któryś oddział, to też wrzucę foty
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).
Witam,
Po roku prac skonczylem malowac moja konwersje warriorow na hamkow (wiem, ze zaraz mnie wiekszosc zjedzie, ze to brzydkie figurki i tak dalej... ale mnie sie podoba ;p). Nowe wzory nie przemawiaja do mnie zupelnie i sa dla mnie za drogie a nad tym bardzo dlugo pracowalem, wiec bede tych uzywal.
Do pelni szczescia brakuje mi 8 tarcz w 2 ostatnich rzedach. BTW... theme mojej armii jest walka z beastmenami, stad zdobyty sztandar i rozny crap na podstawkach...
pozdro!
Po roku prac skonczylem malowac moja konwersje warriorow na hamkow (wiem, ze zaraz mnie wiekszosc zjedzie, ze to brzydkie figurki i tak dalej... ale mnie sie podoba ;p). Nowe wzory nie przemawiaja do mnie zupelnie i sa dla mnie za drogie a nad tym bardzo dlugo pracowalem, wiec bede tych uzywal.
Do pelni szczescia brakuje mi 8 tarcz w 2 ostatnich rzedach. BTW... theme mojej armii jest walka z beastmenami, stad zdobyty sztandar i rozny crap na podstawkach...
pozdro!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Nie trawię tych plastików ale wyszli Ci całkiem nieźle Podoba mi się kolorystyka. Szkoda tylko, że brody wszystkie takie podobne. Pojedynczo całkiem fajne ale w kupie trochę się wszystko zlewa.
-
- Chuck Norris
A, ja sentyment do nich mam. Idealne do nauki nim zakupię piękne historyczne, lub od Gamezona.
Jakiś czas temu pokazywałem Gyrobombera, teraz nasza Armia. Figurki synka są na ogół w pierwszych szeregach.
Maszyny w całości.
i na koniec armata z którą Filip startował na tegorocznym Husarze
Jakiś czas temu pokazywałem Gyrobombera, teraz nasza Armia. Figurki synka są na ogół w pierwszych szeregach.
Maszyny w całości.
i na koniec armata z którą Filip startował na tegorocznym Husarze
Dzięki Sam, wszystko samodzielnie jak przystało na Krasnoluda Trochę krzywo wyszła, ale widać musiał porządnie obić tego kiciusia i jego szpicastouchego pana zanim zrobił sobie płaszczyk
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!
Działaj, to wbrew pozorom nie jest takie trudne Ja mam plan na oddział Gwardii złożony z nowych Hamów przemieszanych z starymi plastikowymi wojownikami przerabianymi na elitarnych miłośników piwa i każdy ma mieć na plecach futrzaka, elfiego lwa, kislewskiego misia czy goblińskiego wilka
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec