Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
widze, ze niektorzy (wszyscy poza mna??) znaja koszt punktowy oddzialow i juz skladaja rozpiski... czyzbym cos przegapil??
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Jak dokładnie poczytasz ploty tu i na warseerze, to będziesz miał orientacyjny koszt prawie wszystkich jednostek. Co nie znaczy, że liczby, na których bazujemy, odpowiadają prawdzie, ale jest tak mniej/więcej OK.
Widzieliście gamezonowa wersję corpse carta?Na cytadeli wisi parę fotek.
Jest genialny.
Jest genialny.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Serwus
@jackert foty z przed cho cho cho
@jackert foty z przed cho cho cho
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
Do swoich ulubionych konfiguracji dochodzi się miesiącami. Ja na poważnie zacząłem składać rozpiski na nowe VC dopiero wczoraj, więc jeszcze sporo wody upłynie zanim bedzie to "to coś"Barbarossa pisze:Fajne, ale ja złożyłem lepszą na Lublin .... IMO blood knighci są raczej porażkowi, dużo lepsi są BK z wampirem nie bojącym się walki wręcz. I statica Ci brakuje, wbrew pozorom czasem się przydaje
A static CR....mam ghule i szkielety a do tego mam "Summon Ghuls" i "Lord of the Dead", mam War Banner, BSB i Walking Death, więc żeby wykręcić więcej trzeba by się na prawdę napocić
Ale zdaje sobie sprawę, że to nie jest najlepsze co można złożyć.
bigees pisze:http://warseer.com/forums/showthread.php?t=124291
Te dwie rzeczy mnie niepokoją...Raise dead. - 5+
raises D3+4 Zombies to any point within 12" of the caster, and not in combat.
Czyżby nie można było:
a) dowskrzeszać do komatu
b) czy tylko wskrzeszać do kombatu
(ta druga opcja to normalne)
No i z tego co pamiętam, to wskrzeszanie miało być na 4+ :/
A czyt to nie chodzi o wskrzeszenie nowego oddziału?
Bo teraz też nie można wskrzesić oddział *w walkę*.
Bo teraz też nie można wskrzesić oddział *w walkę*.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
-
- Wałkarz
Tak jak pisze Borysss- to jest czar wskrzeszający nowy oddział. I nie można nim dowskrzeszać do walki, tak jak dawniej- byłoby to ździebko za mocne.Izwor pisze:Te dwie rzeczy mnie niepokoją...
Czyżby nie można było:
a) dowskrzeszać do komatu
b) czy tylko wskrzeszać do kombatu
(ta druga opcja to normalne)
No i z tego co pamiętam, to wskrzeszanie miało być na 4+ :/
Drugi, a w zasadzie zerowy czar (który na starcie mają wszystkie wampiry) to leczenie. Wychodzi na 4+. Tym czarem będzie można leczyć oddziały w walce. Tak w każdym razie wnioskuję z plotek.
- Chaoschild
- Chuck Norris
A wiec Wraithy maja byc jednak w skirmishu...ciekawe. Dodajac do tego Banshee moze byc fajna jednostka. Przydalby sie im duzy Movement co by mobilni byli. Mimo ceny moge byc przydatni.
warda pewnie nie dostana ale mnie interesuje inna sprawa bo powinien wraithom zostac M6 taki jak maja teraz a jak ma sie sprawa sztandaru?? czy mozna?? i czy mozna magiczny?
marzy mi sie gra na welfy z 4 takich chłopaków z ws generała i flaming atakami podobno maja miec s4 więc zjadają na śniadanie całe welfy ;D
koniec z moim największym nemezis;D
marzy mi sie gra na welfy z 4 takich chłopaków z ws generała i flaming atakami podobno maja miec s4 więc zjadają na śniadanie całe welfy ;D
koniec z moim największym nemezis;D
WE zjedzą ich na początku. Albo czar, albo HoDA, bohater z magicznymi strzałami, wild riders, drzewiec korzeniami...ZłO pisze:uwazam ze 4 chłopaków z siłą 6 ruchem 6 i kazdy z 3 atakami z ws 7 ataki flaming powinni bez problemu radzić sobie z każdą jednostką we
Za takie punkty to będzie pierwszy cel.