Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

widze, ze niektorzy (wszyscy poza mna??) znaja koszt punktowy oddzialow i juz skladaja rozpiski... czyzbym cos przegapil??
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jak dokładnie poczytasz ploty tu i na warseerze, to będziesz miał orientacyjny koszt prawie wszystkich jednostek. Co nie znaczy, że liczby, na których bazujemy, odpowiadają prawdzie, ale jest tak mniej/więcej OK.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Widzieliście gamezonowa wersję corpse carta?Na cytadeli wisi parę fotek.

Jest genialny.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
jackert
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: jackert »

...kilka nowych obrazków
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Serwus
@jackert foty z przed cho cho cho ;)

Awatar użytkownika
jackert

Post autor: jackert »

... chyba się mylisz... 8) , ja ich nie kojarzę, obrazków w tej formie, figurki są znane jak najbardziej, chyba że coś przeoczyłem... 8)

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Barbarossa pisze:Fajne, ale ja złożyłem lepszą na Lublin :P .... IMO blood knighci są raczej porażkowi, dużo lepsi są BK z wampirem nie bojącym się walki wręcz. I statica Ci brakuje, wbrew pozorom czasem się przydaje :D
Do swoich ulubionych konfiguracji dochodzi się miesiącami. Ja na poważnie zacząłem składać rozpiski na nowe VC dopiero wczoraj, więc jeszcze sporo wody upłynie zanim bedzie to "to coś"
A static CR....mam ghule i szkielety a do tego mam "Summon Ghuls" i "Lord of the Dead", mam War Banner, BSB i Walking Death, więc żeby wykręcić więcej trzeba by się na prawdę napocić :)
Ale zdaje sobie sprawę, że to nie jest najlepsze co można złożyć.

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Raise dead. - 5+
raises D3+4 Zombies to any point within 12" of the caster, and not in combat.
Te dwie rzeczy mnie niepokoją...
Czyżby nie można było:
a) dowskrzeszać do komatu
b) czy tylko wskrzeszać do kombatu
(ta druga opcja to normalne)

No i z tego co pamiętam, to wskrzeszanie miało być na 4+ :/

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

A czyt to nie chodzi o wskrzeszenie nowego oddziału? :roll:
Bo teraz też nie można wskrzesić oddział *w walkę*.

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Izwor pisze:Te dwie rzeczy mnie niepokoją...
Czyżby nie można było:
a) dowskrzeszać do komatu
b) czy tylko wskrzeszać do kombatu
(ta druga opcja to normalne)

No i z tego co pamiętam, to wskrzeszanie miało być na 4+ :/
Tak jak pisze Borysss- to jest czar wskrzeszający nowy oddział. I nie można nim dowskrzeszać do walki, tak jak dawniej- byłoby to ździebko za mocne.

Drugi, a w zasadzie zerowy czar (który na starcie mają wszystkie wampiry) to leczenie. Wychodzi na 4+. Tym czarem będzie można leczyć oddziały w walce. Tak w każdym razie wnioskuję z plotek.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

A wiec Wraithy maja byc jednak w skirmishu...ciekawe. Dodajac do tego Banshee moze byc fajna jednostka. Przydalby sie im duzy Movement co by mobilni byli. Mimo ceny moge byc przydatni.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

No, a w dodatku teraz eteryczność jest fajna. A czy dostaną oni może jakiegoś warda?

ZłO

Post autor: ZłO »

warda pewnie nie dostana ale mnie interesuje inna sprawa bo powinien wraithom zostac M6 taki jak maja teraz :D a jak ma sie sprawa sztandaru?? czy mozna?? i czy mozna magiczny?

marzy mi sie gra na welfy z 4 takich chłopaków z ws generała i flaming atakami ;) podobno maja miec s4 więc zjadają na śniadanie całe welfy ;D

koniec z moim największym nemezis;D

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

To oni będą problemem dla WE?:)

ZłO

Post autor: ZłO »

uwazam ze 4 chłopaków z siłą 6 ruchem 6 i kazdy z 3 atakami z ws 7 ataki flaming powinni bez problemu radzić sobie z każdą jednostką we

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

ZłO pisze:uwazam ze 4 chłopaków z siłą 6 ruchem 6 i kazdy z 3 atakami z ws 7 ataki flaming powinni bez problemu radzić sobie z każdą jednostką we

Obawiam się, że sie mylisz. :?

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

ZłO pisze:uwazam ze 4 chłopaków z siłą 6 ruchem 6 i kazdy z 3 atakami z ws 7 ataki flaming powinni bez problemu radzić sobie z każdą jednostką we
WE zjedzą ich na początku. Albo czar, albo HoDA, bohater z magicznymi strzałami, wild riders, drzewiec korzeniami...
Za takie punkty to będzie pierwszy cel.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

A na co wam plonace ataki na we, jak tylko treemen ma wiecej niz 1 Wo.
A We zrobia wszystko by ci panowie do treemana sie nie dobrali, a przynajmniej nie szarzowali.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Tia, leć wraithami na driady, to się zdziwisz.

Zablokowany