Kto na prezydenta??
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kto na prezydenta??
Shetino też neutralnie wystąpił tv.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No to teraz pytanie, czy Jarek wybierze szybką konsolidację twardego elektoratu i wyskoczy jeszcze na miesiąc-dwa z Macierewiczem, czy już do wyborów będzie jechał na miłym Dudobusie, obiecywał wszystko wszystkim i generalnie "budował zgodę".
Czy zrobi A czy B i tak wygra K
Ale imo powinien utrzymać łagodna twarz juz po przegranej w 2010. Wiec teraz juz tego bledu raczej nie popelni
Chyba ze jutro obudzimy sie i wygra komorowski
Ale imo powinien utrzymać łagodna twarz juz po przegranej w 2010. Wiec teraz juz tego bledu raczej nie popelni
Chyba ze jutro obudzimy sie i wygra komorowski
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ja chciałbym w ramach podsumowania:
KIedy poprosiłem Heretica o założenie ankiety, wyszedł poważny temat, który ilością odpowiedzi - w ciągu niecałego miesiąca) przebił wszystko chyba na tym forum. Chyba tylko taki wzrost liczby postów będzie wraz z wyjściem nowej edycji.
Co do samych wyborów. Oddałem nieważny głos - skreślając obu kandydatów. Tak na wszelki wypadek eheh. Dorysowałem koronę .
Stwierdziłem, że miałem swojego kandydata, w drugiej turze go nie ma, więc nie będę oddawał głosu na osobę, której nie znam. Tak więc gratuluję wstępnie prezydentowi elektowi.
Przed nami będą teraz wybory parlamentarne. Osobiście mam nadzieję, że Duda przez te 5 miesięcy nie skompromituje się.
KIedy poprosiłem Heretica o założenie ankiety, wyszedł poważny temat, który ilością odpowiedzi - w ciągu niecałego miesiąca) przebił wszystko chyba na tym forum. Chyba tylko taki wzrost liczby postów będzie wraz z wyjściem nowej edycji.
Co do samych wyborów. Oddałem nieważny głos - skreślając obu kandydatów. Tak na wszelki wypadek eheh. Dorysowałem koronę .
Stwierdziłem, że miałem swojego kandydata, w drugiej turze go nie ma, więc nie będę oddawał głosu na osobę, której nie znam. Tak więc gratuluję wstępnie prezydentowi elektowi.
Przed nami będą teraz wybory parlamentarne. Osobiście mam nadzieję, że Duda przez te 5 miesięcy nie skompromituje się.
Obstawiam, że w sierpniu/wrześniu pojawią się bardzo ciekawe ustawy dotyczące invitro itp ot tak dla dobra PolakówBOGINS pisze: Przed nami będą teraz wybory parlamentarne. Osobiście mam nadzieję, że Duda przez te 5 miesięcy nie skompromituje się.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Po teraz pocisnie wszystkie ustawy ktore Duda obiecal zavetowac ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Ja także oddałem głos nieważny w drugiej turze, jednakże poprzez dopisanie trzeciego kandydata, którego znam i szanuję.BOGINS pisze:Co do samych wyborów. Oddałem nieważny głos - skreślając obu kandydatów. Tak na wszelki wypadek eheh. Dorysowałem koronę .
Stwierdziłem, że miałem swojego kandydata, w drugiej turze go nie ma, więc nie będę oddawał głosu na osobę, której nie znam.
spoiler pisze:SIGMAR, The Emperor
-Qc- pisze:Po teraz pocisnie wszystkie ustawy ktore Duda obiecal zavetowac ^^
Teraz jeszcze do wakacji przepchną to co sami chcą. A potem Dudu dostanie ustawy które ma wetować bo tak obiecał a są w miarę dobre dla ludzi .
Btw
No kuźwa Napoleon krajowej polityki. Wyparować ze sceny na kilka miesięcy aby mieć szanse- To geniusz polityczny Jarosława Kaczyńskiego spowodował, że dziś prezydentem jest Duda - mówi gość RMF FM szefowa sztabu Andrzeja Dudy Beata Szydło.
a tu jeszcze weselsze
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dude ma jeszcze propsy za to, że dziś rano też rozdawał kawę. Zaprawdę w bardzo dobrym stylu rozegrał wczoraj i jutro.
No i oczywiście zawsze, jak ktoś odchodzi z PiS, to wydaje się sensowniejszy
No i oczywiście zawsze, jak ktoś odchodzi z PiS, to wydaje się sensowniejszy
Również oddałem głos nieważny - dodałem 3 opcję:Okoń pisze:Ja także oddałem głos nieważny w drugiej turze, jednakże poprzez dopisanie trzeciego kandydata, którego znam i szanuję.BOGINS pisze:Co do samych wyborów. Oddałem nieważny głos - skreślając obu kandydatów. Tak na wszelki wypadek eheh. Dorysowałem koronę .
Stwierdziłem, że miałem swojego kandydata, w drugiej turze go nie ma, więc nie będę oddawał głosu na osobę, której nie znam.
spoiler pisze:SIGMAR, The Emperor
03. [ X ] Żaden z nich
Swoją drogą dodanie takiej opcji mogłoby zwiększyć frekwencję w wyborach ;P
To że Kaczka zostanie premierem - jeśli PIS wygra, to o ile zawału nie dostanie z euforii gdy 6 sierpnia Duda zasiądzie w Belwederze, to sądzę że zostanie premierem na mur beton . Wtedy nawet swojej bratanicy zrobi rozwód kościelny, Dudzie też, i będzie mógł facet przyjąć jego nazwisko Ewentualnie żonka pojedzie na sybir (lub Jerozolimy) hehehe.
No ale tam... już rypnęli durną wiadomość, że pierwszym sprawdzianem dla Dudy będą związki partnerskie (o ile chodzi o i homo nie wiadomo)...
Osobiście sądzę, że tego nie powinien podpisywać... to byłby gwóźdź do trumny. Gejów i lesbijek nie ma tak dużo by to mogło wpłynąć na wybory, a swój elektorat by tylko wzmocnił (że się nie dał pedałom).
Wg mnie teraz to piszczeć będzie BBN i inne służby podległe w mniejszym lub większym stopniu prezydentowi.
No ale tam... już rypnęli durną wiadomość, że pierwszym sprawdzianem dla Dudy będą związki partnerskie (o ile chodzi o i homo nie wiadomo)...
Osobiście sądzę, że tego nie powinien podpisywać... to byłby gwóźdź do trumny. Gejów i lesbijek nie ma tak dużo by to mogło wpłynąć na wybory, a swój elektorat by tylko wzmocnił (że się nie dał pedałom).
Wg mnie teraz to piszczeć będzie BBN i inne służby podległe w mniejszym lub większym stopniu prezydentowi.
Wszystko zależy jak PO nastawi publikę pod toBOGINS pisze: No ale tam... już rypnęli durną wiadomość, że pierwszym sprawdzianem dla Dudy będą związki partnerskie (o ile chodzi o i homo nie wiadomo)...
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Ja wiem? Naród swój rozum ma? Co innego jest głosować na Bronka/Dudę, a co innego by się szerzyło peda....
Z drugiej strony jakby się nad tym zastanowić:
Dasz pretekst...to potem będą chcieli adoptować dzieci.
Z trzeciej strony, nikogo już tak nie dziwi że jest hmm gejem?Lesbijką?
Dla zabawy powiem kolejne zdanie:
U mnie w kamienicy żyją dwie dziewczyny z córką jednej z nich... no i sobie żyją. Mówią dzień dobry, pożyczą mikser...
Znajomy, który był u mnie na ślubie z dziewczyną... zmienił ją na 42latkę, a potem na faceta...
Wolność, równość! A róbta co chceta?
Z drugiej strony jakby się nad tym zastanowić:
Dasz pretekst...to potem będą chcieli adoptować dzieci.
Z trzeciej strony, nikogo już tak nie dziwi że jest hmm gejem?Lesbijką?
Dla zabawy powiem kolejne zdanie:
U mnie w kamienicy żyją dwie dziewczyny z córką jednej z nich... no i sobie żyją. Mówią dzień dobry, pożyczą mikser...
Znajomy, który był u mnie na ślubie z dziewczyną... zmienił ją na 42latkę, a potem na faceta...
Wolność, równość! A róbta co chceta?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
PO jest teraz w prze$%^$j sytuacji. Zresztą to było jasne odkąd Tusk w drugim expose ogłosił, że nie mają wizji - czyli tego, co odróżnia liderów od reszty świata.
Teraz widać, że ten brak wizji to ścieżka ku otchłani i trzeba zmienić kurs.
Niestety, jest duże ryzyko, że nadmierna aktywność teraz zostanie odebrana jako sztuczna, dokładnie tak, jak niedawne miotanie się Bronka. Jeśli w PO pod koniec rządów pojawi się wizja, zostanie to odebrane (poniekąd słusznie) jako szyderstwo z ludzi. Podobnie jeśli teraz powiedzą "odebraliśmy komunikat", co jest tragicznym przekazem.
No a pomysły, żeby jakieś radykalne ustawy wpuszczać na weto Dudy - przecież to tylko wkurzy ludzi po obu stronach. Zarówno tych przeciwnych, jak i tych za, którzy doskonale ogarniają, że można to było załatwić przez siedem lat.
Stawiam na znaczną (35:25) wygraną PiS w wyborach parlamentarnych. Nie widzę strategii PO, która mogłaby to uniemożliwić. Tylko PiS może sobie zaszkodzić, wyciągając demony Macierewicza i Pawłowicz, bo już widać, że kiedy PO próbuje to robić - nie odnosi sukcesu. Ewentualnie PiSowi elektorat może podebrać Kukiz, jak odwali tytaniczną robotę organizacyjną.
Teraz widać, że ten brak wizji to ścieżka ku otchłani i trzeba zmienić kurs.
Niestety, jest duże ryzyko, że nadmierna aktywność teraz zostanie odebrana jako sztuczna, dokładnie tak, jak niedawne miotanie się Bronka. Jeśli w PO pod koniec rządów pojawi się wizja, zostanie to odebrane (poniekąd słusznie) jako szyderstwo z ludzi. Podobnie jeśli teraz powiedzą "odebraliśmy komunikat", co jest tragicznym przekazem.
No a pomysły, żeby jakieś radykalne ustawy wpuszczać na weto Dudy - przecież to tylko wkurzy ludzi po obu stronach. Zarówno tych przeciwnych, jak i tych za, którzy doskonale ogarniają, że można to było załatwić przez siedem lat.
Stawiam na znaczną (35:25) wygraną PiS w wyborach parlamentarnych. Nie widzę strategii PO, która mogłaby to uniemożliwić. Tylko PiS może sobie zaszkodzić, wyciągając demony Macierewicza i Pawłowicz, bo już widać, że kiedy PO próbuje to robić - nie odnosi sukcesu. Ewentualnie PiSowi elektorat może podebrać Kukiz, jak odwali tytaniczną robotę organizacyjną.
Jezeli Kukizowi sie uda, to PO moze spasc ponizej tego wyniku, ale obstawiam jednak jakies 30-30-30. Co jest o tyle fajnie ze szloby zmienic Konstytucje a nasza juz na to serio zasługuje
Jezeli Kukizowi sie uda, to PO moze spasc ponizej tego wyniku, ale obstawiam jednak jakies 30-30-30. Co jest o tyle fajnie ze szloby zmienic Konstytucje a nasza juz na to serio zasługuje