8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji)
Coś mi się wydaje, że niedługo obok autorskich army booków zaczną się pojawiać autorskie rulebooki.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
To bardziej je prawdopodobne, że "wybiera" z pamięci te najbardziej użyteczne, a ze czasem jest tępy jak but to bierze jakiś badziew
Mnie się też podoba wybór lorów przed bitwą, w bretce to akurat nie było dużego wyboru, bo albo beast albo life tak więc przeważnie brałem beast i ursosik Czarodziejka wyrywająca 2-4 chwasty imperialnej piechoty to niezapomniany widok
Mnie się też podoba wybór lorów przed bitwą, w bretce to akurat nie było dużego wyboru, bo albo beast albo life tak więc przeważnie brałem beast i ursosik Czarodziejka wyrywająca 2-4 chwasty imperialnej piechoty to niezapomniany widok
Największa maruda na Border Princes
Niby dlaczego lekka kawaleria ma być niegrywalna?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
ci magowie w tych kolegiach magii to się pewnie uczą tak jak studenci na uczelniach.... dużo teorii, mało praktyki... nie ma się co dziwić że losują czary.
Z resztą kto by chciał ryzykować praktykowanie magii jeśli może mu głowę urwać podczas zapalania świeczki...
Z resztą kto by chciał ryzykować praktykowanie magii jeśli może mu głowę urwać podczas zapalania świeczki...
Latajaca kawa jest skirmishem i chyba nie ma crusha (ale glowy nie dam). szarzuje 10+3d6(dwie wyzsze)Szypul pisze:wiadomo cokolwiek o flying cavalry? traktuje się je jak skirmisz w ruchu? są ogred size,tj mają crush atack?
szkoda że lekka kawa będzie totalnie niegrywalna:/
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
coraz bardziej podoba się ta nowa ed.
jest ciekawa dużo urozmaicenia, w pewnym sensie każda faza dostała więcej rzucania kostkami... nowe ciekawe zasady
wiele common itemów co daje większe zróżnicowanie w przedmiotach i różne kombinacje, a wyrównuje to armie ze słabymi itemami... ( oby te LS przedmioty znikły )
dziękuję za uwagę
jest ciekawa dużo urozmaicenia, w pewnym sensie każda faza dostała więcej rzucania kostkami... nowe ciekawe zasady
wiele common itemów co daje większe zróżnicowanie w przedmiotach i różne kombinacje, a wyrównuje to armie ze słabymi itemami... ( oby te LS przedmioty znikły )
dziękuję za uwagę
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
A ja twierdzę że z losowaniem czarów to jest w pewnym sensie oddanie właśnie że różni magowie specjalizujący się w różnych czarach niż przypominanie sobie przed bitwą co umięli.
PRzykładowo.
W tej rozpisce znajduję się 2xmagów mrocznych elfów
Ela Ciemnogęba specjalizuję sięw chillwindzie i horrorze
ale jej koleżanka po fachu Judyta Krwawa specjalizuję się w Doobolcie i word of pain
PRzykładowo.
ale jej koleżanka po fachu Judyta Krwawa specjalizuję się w Doobolcie i word of pain
Taaa i generał sam nie wie którą wziął do armii…Murmandamus pisze:A ja twierdzę że z losowaniem czarów to jest w pewnym sensie oddanie właśnie że różni magowie specjalizujący się w różnych czarach niż przypominanie sobie przed bitwą co umięli.
PRzykładowo.
Albo może wziął obie ale nie wie którą wypuści do walki – może wylosuje…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ja to sobię tłumaczę tak, że generał bierze do armii po prostu "czarodziei". A że magia to sztuka tajemna, to nie chwalą się na lewo i prawo w jakich zaklęciach się specjalizują a okazuje się dopiero w praniu co potrafią
Losowanie magii jest ciekawsze, bo inaczej to gracze by brali tylko sprawdzone zaklęcia i po paru msc rozpiski byłyby już wystandaryzowane.
Losowanie magii jest ciekawsze, bo inaczej to gracze by brali tylko sprawdzone zaklęcia i po paru msc rozpiski byłyby już wystandaryzowane.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Każde wytłumaczenie losowości czarów wydaje się bzdurne Ja tam próbuje Sobie tłumaczyć to tym że na wojnie ciężko dostać komponenty do czarów, dlatego czasem trzeba Sobie radzić z tym co się ma
Szkoda że nie wezmą się za punkty/jednostkę, powinni w tej edycji robić jednostki porównując je z innymi podobnymi <a nie jak Gav zrobił BG > Może łatwiej byłoby o balans?
Szkoda że nie wezmą się za punkty/jednostkę, powinni w tej edycji robić jednostki porównując je z innymi podobnymi <a nie jak Gav zrobił BG > Może łatwiej byłoby o balans?
Paskudny uśmiech power gamera
- Orkgrinder
- Wałkarz
Prawie dobrze. Piechota z Mv 4 rusza się wyższym wynikiem z 2 kości. Podłożyć trzeba na 9,5 cala ;] i liczyć, że żadna z dwóch K6 to nie jest 6.szafa@poznan pisze:znaczy sie pod piechote z mv4 z feenzy podłaże na 15,5ty cal (zawsze mierze wiec nie ma ryzyka wpadki), jak nie kulnie 2x6 to pali szarze i dostaje bęcke w bok? co za shit...Frenzy jak bylo, ale jezeli istnieje mozliwosc zaatakowania (vide sa w zasiegu swojego M+12 od jakiejs jednostki przeciwnika, to musza zdac Ld albo deklaruja szarze)
Piechota z M4 szarżuje 4+2D6.Orkgrinder pisze:Prawie dobrze. Piechota z Mv 4 rusza się wyższym wynikiem z 2 kości. Podłożyć trzeba na 9,5 cala ;] i liczyć, że żadna z dwóch K6 to nie jest 6.szafa@poznan pisze: znaczy sie pod piechote z mv4 z feenzy podłaże na 15,5ty cal (zawsze mierze wiec nie ma ryzyka wpadki), jak nie kulnie 2x6 to pali szarze i dostaje bęcke w bok? co za shit...
O właśnie, kolejny test. Pod twój oddział masakrator podjeżdża jakaś nędza na wabika. Wiesz, że jak zaszarżujesz to będzie flee ale o tym czy zrobisz redirect znowu decyduje test... A może test ld czy oddział wogóle weźmie udział w bitwie?Delight pisze:When you declare to charge an enemy and the enemy decides to flee, take a Leadership check. If you pass, you may redirect at another unit, if you fail, you must pursue the unit you declared the charge against.